Annons
Fotosidan Magasin > Gamla nummer > Fotosidan Magasin 2/2019

Fotosidan Magasin 2/2019

I nummer 2/2019 av Fotosidan Magasin lär vi dig att ta bättre porträtt och nattbilder. Vi testar bland fler nya heta produkter, bland annat: Nikon Z6, Canons två nya supertelen, två objektiv från Samyang och två nya proffsiga gluggar från Fujifilm.

FOTORESAN: 
Madagaskar

Isolerade Madagaskar är ett sägen-omspunnet land. Geologiskt uråldrigt med en djur- och växtvärld som är helt unik. Ingen annanstans i världen finns så många arter av kameleonter. Här finns också lemurer som är unika för ön.

INTERVJU:
ALEXANDER FÅNGAR MÄNNISKOÖDEN

DN-fotografen Alexander Mahmoud vill berätta om världen genom att lyfta fram människo­öden. Genom att lyssna på personliga berättelser får omgivningen nämligen en större förståelse för vad det är som händer.

 

BILDKRITIK
Porträtt

Martina Wärenfeldt tillhör världseliten inom porträttfoto. Hon ger sina bästa tips och ger feedback på läsarnas bilder. 

BILDKRITIK OCH FOTOSKOLA
NATT

Jeppe Wikström är fotograf och förläggare – och har en förkärlek för nattbilder. I fotoskolan lär du dig ta bättre nattbilder.

GÖRAN SEGEHOLMS
Bildbetraktelse

Göran Segeholm tar sig an Björn Björnssons monokroma bild från Slussen i Stockholm och skriver en intressant betraktelse. 

FOTOSKOLA
Sortera och ange metadata

Nu har vi kommit till det sista steget i importen där vi gallrar bland bildfilerna och kompletterar med mer metadata. Syftet med detta steget är att bli av med dåliga bilder och göra bilderna sökbara.

TESTER

I det här numret testar vi:

Nikon Z6
Canon EF 400/2,8L IS III och 600/4L IS III
Tamron SP 15-30/2,8 Di VC USD
Tamron 17-35/2,8-4 Di OSD
Fujifilm XF 8-16/2,8 R LM WR
Fujifilm XF 200/2 R LM OIS WR
Samyang AF 24/2,8 och 35/2,8



Publicerad 2019-02-22.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning