Proffsfoto

Artiklar > BLF startar telefonrådgivning för fotografer

BLF startar telefonrådgivning för fotografer

"Vad ska jag ta betalt?" är en av de vanligaste frågorna som en fotograf ställer sig. Nu kan alla få svar på den frågan och andra saker som rör börjar pris-, bransch- och marknadsfrågor. Bildleverantörernas förening öppnar rådgivning för alla.

Medlemmar i BLF har sedan 2015 kunnat ta del av rådgivning via Svenska Fotografers Förbund. Det samarbetet har avslutats och istället har BLF startat en allmän rådgivning i egen regi.

Rådgivningen är öppen för alla under onsdagar och torsdagar mellan 09.00 och 12.00. För BLF-medlemmar är det öppet varje dag mellan klockan 09.00 och 15.00. Rådgivningen nås på telefon 08-555 963 10 eller via e-post till info@blf.se

Rådgivningen leds av verksamhetsledare Putte Salminen, och Örebrofotografen Magnus Wahman. Båda har varit med i den tidigare rådgivningsgruppen från starten.Publicerad 2020-08-27. Läst av 1497 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-08-27 14:42   Flash Gordon
Låter som ett bra initiativ. Fotografer har det inte lätt i dessa tider.
Vi är många som fotar gratis event där en fotograf skulle kunnat tjäna några tusenlappar.
Numera fotar jag bara sådant för familjen eller nära vänner.
Det händer att någon ber mig att fota deras bröllop eller dop för en struntsumma vilket jag alltid tackar nej till.
Att fota ett bröllop en hel dag ger mängder av bilder och väldigt mycket efterarbete.
Att man nu försöker att styra upp detta så att de som inte gjort detta tidigare tar vettigt betalt är ett steg i rätt riktning.
Att göra jobbet för mina söner och barnbarn är en sak. Där är det ett nöje att lägga ner 50 timmar.
Att göra det professionellt för att tjäna ihop till brödfödan något annat. Där skulle dessa 50 timmar motsvara 30 000 kr med en vettig lön och avskrivning på utrustningen. Något få fotografer lyckas få ut numera.
Mats Alfredsson 2020-08-28 19:51
Jag har räknat på bröllop ett antal gånger. Heldags.
Landar alltid på ca 65 timmar:-) Förarbete, location, träffa brudpar, fotografering 17 timmar, restid och redigera ca 400 bilder.....
Rätt svårt att hitta kunder som är beredda att betala detta.
2020-08-27 17:38   Marcus Johansson
Låter väl bra. Men hur skall det finansieras? Eller är det frågan om att BLF bjuder på detta? Då är vi tillbaka på ruta ett, eller? //icepic
Ps. Tänk om alla amatörfotografer på sitt riktiga arbete i yrkeslivet ständigt skulle ha ett antal hyggligt kompetenta amatörer runt sig som hotar deras inkomstkälla med att "Jag gör det gratis eller för en bråkdel av vad det egentligen kostar bara för att det är så himla kul."
Svar från froderberg 2020-08-27 17:59
Det kan ju vara ett sätt att rekrytera nya medlemmar. Det finns ju många proffs som inte är medlemmar.

Ett annat syfte är kanske att förhindra att amatörer dumpar priserna.
Marcus Johansson 2020-08-27 21:27
Jodå, Men proffs är de som lever på det i ordets rätta bemärkelse och lär väl inte sitta i sjön vad det gäller den biten. Och då är det mer fråga om ett kommersiellt inslag från BLF att som du säger jaga medlemmar eller snarare intäkter. Bara en tanke om vi nu vill förändra och vara förebilder för branschens framtida välbefinnande.

Merläsning


Miops Capsule360