Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Ännu fler besökare under mässans andra dag

Ännu fler besökare under mässans andra dag

Foto: Jessica Silversaga. 
Lördagen bjöd på riktig besökarsuccé. Mässhallen kändes dubbelt så full av glada besökare och montrarna fick arbeta för högtryck. Fotosidan fortsätter att rapportera från mässan.

Även under lördagen visade sig Göteborg från sin bästa sida med härligt vårväder och strålande sol. Inte helt oväntat blev denna dag också den mest välbesökta.

Den andra dagen bjöd liksom den första på inspirerande föreläsningar, workshops i bland annat matfotografering och ljussättning, montrar med spännande innehåll, bokmarknad med fotoböcker och massor av utställningar.

Fotosidan stannade till vid den stora bokmontern Neva Books & Pics och kikade vad som var populärt bland hyllorna. Där fanns också boksignering med bland annat fotograferna Brutus Östling och Simon Cederqvist.

- De böcker som säljer bäst är våra bokpaket med teknikböcker eller rena inspirationsböcker. Som författare är Scott Kelby, Brutus Östling och Göran Segeholm populära val, säger Erkki Saikkonen.

Även vid Fotosidans monter var det full rulle under hela dagen. Många av besökare valde att bläddra igenom Fotosidan Magasin och köpa det senaste numret till ett bra mässpris.

Vi stannade även till och lyssnade på en föreläsning med fotografen Marco Grob som delade med sig av "behind the scenes"-bilder till sina fotograferingar och utförliga listor med utrustning och ljussättning som han arbetar med.

På hans hemsida kan du se mer bilder av hur det ser ut under en vanlig plåtning: www.marcogrob.com.

Publicerad 2010-04-11. Läst av 4944 personer.

För den fotoboksintresserade fanns det ett stort utbud.

Brutus Östling var en av storsäljarna.

Workshopen i ljussättning var populär.

Marco Grob under sin föreläsning.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2010-04-11 13:23   Cygni
Jag tycker att fotomässan i Gbg är mycket sämre än den var i Jönköping. Själva pryltorget var det inga fel på, stort och öppet, men det fattades en del stora aktörer.
Men seminarierna var under all kritik dåligt! Jag såg fram mot att få höra och se Brutus Östling, men det var en stor besvikelse. Det gick varken att höra eller se. Hur kan man arrangera en bildvisning i en lokal som störs av både ljus och ljud. Och det värsta var att jag hade en stor stolpe mitt framför mig.
Ljudet var så dåligt att det dränktes i allt brus runt omkring och av andra föreläsningar några meter bort.

Och varför säljer man kök och kaffebryggare på en fotomässa?
2010-04-11 13:42   Staffan Ekengren
Tycker att Stockholmsversionen är bättre - den i Göteborg kändes tunnare i sitt utbud.
2010-04-11 20:59   Maria Glawe
Mässan var toppen! :)
2010-04-11 22:02   Arne S
Utbudet kändes väl i stort sett ok, men jag saknar "fyndhörnorna". Visst, man kunde åka vidare till SP´s butik men ska man behöva det??? Siktade inte in mig på någon föreläsning, men jag har förståelse för Christers kritik ovan, kan inte ha varit lätt för vare sig föreläsare eller publik.
Var där idag, söndag, och min uppfattning är att det var lite "avslaget". Inget direkt drag. Men visst, trevligt och lagom mycket folk.
Värst av av allt var trots allt att inte få kaffe och skorpa i FS-hörnan. Buuuuuuuuuu!! ;)
Chokladen var ok, men....INTE en fullgod ersättare.... Nåja, det blev i alla fall en prenumeration på tidningen till bra pris. Kul att träffa Christer.
Jkpng eller Gbg kvittar för mig. Men fram med kaffe och skorpor!!
//Arne
2010-04-11 23:30   lassebornö
Hallå eller!!!???
Jag var på mässan på lördagen - mycket folk, bra drag i alla montrar, var på Nikons seminarie om trådlösa blixtar i system (klart att det var fullt med folk - alla sittplatser upptagna!) ,Gratis "check&clean" hos Nikon genererade 3 timmars väntetid, Epson körde gratis utskrifter i A3 format... kom i tid så finns det plats...! Det är klart att detta drar mycket folk - och det är ju det som är kul med mässan!!! Jag tycker bara det är bra att så många tycker att ett seminarie/workshop är värt att gå på så att några "eftersläntare" har svårt att se... - det är ett bra betyg till mässan!!!
Keep on fighting!
//L
2010-04-11 23:39   lassebornö
PS.
Åkte direkt från mässan till Skara / Hornborgarsjön för att ta en titt på tranorna... OK - solen kanske inte visade sig från sin bästa sida men oj va kul att se så många människor från Tyskland, Holland, Danmark, Belgien etc... alla där för att kika på tranorna! Det var desssutom "Tranans Dag" - så lite extra aktiviteter fanns att tillgå! Kul att se alla engagerade människor!
//Lasse
2010-04-12 09:00   Arne S
@Lasse: Vet inte om du riktar dig till mig eller Christer. För min del så var jag där på söndagen och grundar min uppfattning på det. Det var absolut inget problem att få plats vid de olika föreläsningarna, tvärtom var det många tomma stolar. Det jag upplevde var att det stundom var svårt att uppfatta vad som sades från scenen pga att sorlet i lokalen störde. Jag uppfattar att det är det Christer också har synpunkter på, inte att det är mycket folk. Visst är det kul med öppna lösningar men jag föredrar lite mer avskärmat just vid föredrag av olika slag och jag tror att detta skulle gå att fixa på ett hyfsat enkelt sätt. Men vi är ju olika.
Att jag saknar draget beror troligen också på att det fanns färre besökare. Samtidigt är det ju skönt att slippa köer vid varje monter så det finns positiva aspekter också, självklart.
Hur det var på lördagen kan jag självklart inte ha synpunkter på då jag inte var där.
MVH/ Arne

Merläsning

Backup av dina bilder - del 3(3) - I praktiken

Bildfiler blir större och större över tid på grund av informationstäthet och tekniska innovationer, detta gäller inte minst bearbetat material. Jobbar du med film i hög upplösning vet du också att det äter upp hårddiskutrymme i rasande fart. Det bästa är att köpa hårdiskarrayer med flera platser, så möjlighet för expansion finns. Läs mer... 1

Ny ljusstark 85/1,4 för spegelfritt

Sigma har utvecklat ännu ett 85 mm f/1,4 Art för spegelfria systemkameror. Denna gång är konstruktionen betydligt mer kompakt. Läs mer... 1

Nya iMac-modeller från Apple

Bättre webbkamera, tionde generationens Intel Core-processor och möjlighet till 128 GB ram. Läs mer... 20

Olympus E-M10 Mark IV ger högre upplösning

Olympus uppdaterar sin minsta modell i OM-D-serien. E-M10 Mark IV har bland annat en mer högupplöst sensor än sin föregångare. Läs mer... 7

Lång telezoom från Olympus

Olympus har tagit fram ett lättare och billigare alternativ för alla som tycker att deras 150-400/4,5 är för stor och dyr. Läs mer... 2

Lätt telezoom för Sonys spegelfria från Tamron

Tamron är snart klara med utvecklingen av en telezoom med Sony E-fattning som ska vara den lättaste i sin klass. Läs mer...

Publicera dina bästa bilder - tema hetta!

Nu har du chansen att få med dina bästa bilder i Fotosidan Magasin. Teman för nr 5/2020 är "Hetta". Publicerade bilder får feedback från en professionell fotograf. Värmeböljan kommer nu så vi förlänger t.o.m 6/8. Läs mer...

Nya väskor från Lowepro

Senaste Fastpack och Slingshot-väskorna anpassade för spegellösa system. Läs mer...

Varför jag älskar små kameror

Jag minns det fortfarande som igår. Det var en regnig novemberkväll 2002 och Kent skulle spela på Scandinavium i Göteborg. Jag hade blivit anlitad som fotograf för lokaltidningen Bohuslänningen och det var min andra konsert någonsin jag skulle fotografera. Jag var 19 år gammal och tog bussen dit från Uddevalla med min lilla analoga systemkamera. Läs mer... 24

Nytt objektiv från MS Optics

Det japanska källarföretaget MS Optics, som gjort sig känd för ovanliga objektiv med Leica M-fattning, har konstruerat ett nytt objektiv. Läs mer... 7

Lastolite HaloCompact