Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Fotomässan gör comeback

Fotomässan gör comeback

Stockholmsmässan ställde in Fotomässan i år. Men nu har de beslutat att anordna en mässa den 27-29 mars 2020. Bland utställarna finns Canon, som inte varit med på flera år.

Stockholmsmässan har filat på sitt koncept och målet är att bjuda besökarna på en kunskapsresa. Och det ska finnas något för alla, från instagrammande mobilfotografer till proffs.

– Vår devis är att ”du ska vara kompis med din kamera när du kommer till mässan, och dess bästa vän när du lämnar”. Vi vill uppmuntra alla besökare att ta med sin kamera till mässan och delta i våra kostnadsfria kurser, workshops och aktivitetsområden tillsammans med andra fotoentusiaster, säger Fotomässans projektchef Kristian Sewén.

Navet på mässan är ”Cirkeln”, en utställningsyta för alla de stora branschaktörerna, med en gemensam scen för inspirerande samtal och intervjuer, och där spännande nyheter kommer att presenteras. Utställare som hittills är klara för Cirkeln är Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Focus Nordic och Profoto.

Nytt på Fotomässan är även ett antal aktivitetsrum med fotorelaterade workshops och kurser, dit alla oavsett kunskapsnivå är välkomna för att få ny kunskap, inspiration samt testa sig fram. Detta under ledning av några av Sveriges bästa fotografer inom respektive område. Teman som kommer att behandlas är bland annat modellfoto, naturfoto, matfotografering, actionfoto och bröllopsfoto. Även hur man bäst jobbar med mobilkameran kommer att tas upp.

Att Canon kommer tillbaka till Fotomässan förklarar deras nordiska marknadsdirektör Jenni Lindström så här:

– Canons starka arv ligger i bildteknologi och innovation, men det är minst lika viktigt för oss att bidra till att våra kunder kan berätta stories med sina bilder. Fotomässans ambition att skapa en ny plattform och sammanföra människor för att lära, inspireras och träffa andra fotografer och fotointresserade känns väldigt tilltalande och stämmer väl överens med vår strategi.



Publicerad 2019-09-17. Läst av 2725 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.



Logga in för att kommentera

2019-09-17 15:46   jonas18z
Hade nog heller sett att de slog ihop den med ljud, ljus bild-mässan och kanske till och med stängt den för icke branschfolk?


Instagramar, youtubers, influensers, mobilkameran hade jag gärna kunna varit utan. Men kanske är bara jag.

Finns säkert de som uppskattar detta
ztenlund 2019-09-17 16:39
Så mässan ska slås ihop med en som redan är en fackmässa och så ska den vara bara för "branschfolk". Något som också ska definieras som att "Instagramar", yotubers, influensers, mobilkameran" inte ingår. Vad tillför det och för vem?
Third eye 2019-09-17 17:15
Jag skulle nästan säga att det är ett krav från mig att åka dit att att den var öppen, full med teknik och utrustning blandat med workshops och föreläsningar...och hemskt gärna flera instagramers, youtubers och influensers som sysslar med fotografiskt/videografiskt berättande. Skulle Peter McKinnon eller Casey Naistat dyka upp som gästföreläsare så hade jag varit först i kön :-) Skulle önska att den introverte äldre fotografen som mumlar om vad som är äkta fotokonst kan röra sig fritt och ostört bland övertaggade content creators i en hall där de största butiker och tillverkarna slåss om att ha bäst erbjudanden, bäst bemötande och fulla montrar. Hade t.o.m kunda tänka mig en mässöl i plastmugg, en papptallrik ned kaloristinn brunch och en hotelkweekend bokad :-)
sears 2019-09-17 19:28
Väl talat!

MvH
Johnny
ankarback 2019-09-19 09:38
Många som du benämner " Instagramar, youtubers, influensers" har det faktiskt som jobb. Mer "branchfolk" än så är väl svårt att hitta... Dessutom använder typ 80-90% av alla som fotograferar mobilkameran idag.
2019-09-17 16:20   ztenlund
"Vi vill uppmuntra alla besökare att ta med sin kamera till mässan och delta i våra kostnadsfria kurser, workshops och aktivitetsområden tillsammans med andra fotoentusiaster, säger Fotomässans projektchef Kristian Sewén."

Det kanske är säkrast att mässan lämnar instruktioner kring vilka objektiv som är acceptabla, liksom på vilket sätt kameran får bäras? Ställs bilder ut bör även särskilda anvisningar tas fram så att ingen tittar på dessa på fel sätt.

https://www.fotosidan.se/cldoc/fsmagasin/kronika-backa-for-bovelen.htm
2019-09-17 19:26   sears
Tummen upp! Efterlängtat.

MvH
Johnny
2019-09-17 22:20   Benganbus
Skall nog gå och kolla! Man träffar mycket trevliga människor på så'na ställen! :)
/B
2019-09-18 21:31   PMD
Äntligen! :-)

Jag hoppas att det blir många fler utställare än Canon och att utvecklingen mot att allt fler detaljister "ställer ut" hejdas.
2019-09-21 10:55   Sten-Åke Sändh
Fotokinas storhetstid är kanske över skriver Magnus Fröderberg i en annan artikel på FS. Stockholmsmässan ställde in 2019 skriver han här men ska tydligen satsa nästa år. Man får väl önska lycka till med något nytt koncept för de senaste gångerna jag varit där så har inte behållningen varit Fotomässan utan det som skett samtidigt i de andra mässhallarna. Jag har nog varit tyvärr på min sista Fotomässa i Älvsjö.

Det jag saknat de senaste gångerna har varit litteraturen. Det har tyvärr blivit allt tunnare där över tid. Jag brukade tidigare alltid köpa kul och intressanta fotoböcker på Fotomässan så för min del går jag nog hellre till Fotografiska om de fortsatt kan hålla bra nivå på föredragen. Men de måste nog ta ett ordentligt grepp på lokalerna för det är inte OK att folk ska behöva stå igenom en hel dag med föredrag. Det är deras stora problem vid sidan av att de verkar ha någon form av identitetsproblem. Var det inte Photomarket de kallade det första gången och det var väl det minsta de försökte vara då.

Merläsning

Lexar SL200 - liten och tålig disk

Liten och snabb disk för mobila fotografen. Läs mer...

Utmaningen - porträttserie med gammal digitalkamera

”Teknisk perfektion är inte värt någonting om inte känsla, tajming och uttryck stämmer.” Läs mer... 28

Canon Eos R5 och R6 – två proffsiga spegelfria syskon

Canon lägger in en högre växel i sin satsning på det spegelfria R-systemet och lanserar två proffsiga kameror med inbyggd bildstabilisering: Eos R5 och R6. Läs mer... 64

Lätta och billiga supertelen från Canon

Canons nya 600 mm supertele väger under 1 kg och kostar mindre än 9.000 kronor. Längden är bara 20 cm. Det kompletteras av ett 800 mm som är obetydligt större. Läs mer... 9

Lång telezoom och konvertrar för Canon RF

Canon RF 100-500 mm f/4,5-7,1L IS USM och de nya två telekonvertrarna har tidigare aviserats, men är nu klara för produktion och försäljning. Läs mer... 1

Canon RF 85/2 Macro IS STM – både porträttele och makro

Canon RF 85 mm f/2 IS STM är inte bara ett porträttele, det fungerar också som makroobjektiv. Läs mer... 3

Använd Profoto B10 med iPhone

Profoto AirX möjliggör avancerad blixtfotografering med iPhone. Läs mer... 3

Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Annorlunda upplaga i år för att säkra mot smittspridning. Läs mer... 2

Ljusstark extrem vidvinkelzoom från Sony

Sony kompletterar omtyckta FE 12-24 mm f/4 G med en ljusstarkare proffsversion: FE 12-24 mm f/2,8 GM. Det kan passa för såväl reportage som astrofoto. Läs mer... 3

Emma Svensson förstärker Fotosidans redaktion

Vi välkomnar Emma Svensson som ny frilansare i Fotosidan redaktion och kommer bredda vår bevakning ytterligare och ta vår journalistik till nya höjder. Läs mer... 20

Elinchrom ELB 500 TTL