Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Augustpriset till fotobok om Bergman

Augustpriset till fotobok om Bergman

Just nu verkar det gå mode i att göra fotoböckerna riktigt stora och omfattande. Regi Bergman är ett sådant exempel. I veckan tilldelades den Augustpriset i fackboksklassen.

Boken är hela 6,5 kg tung, har 592 sidor och kostar runt 1500. Nomineringen till priset löd;"Paul Duncan och Bengt Wanselius har sammanställt det ultimata dokumentet om Ingmar Bergmans livsverk. Tack vare mångas medverkan presenteras Bergmans regi storslaget bildrikt, det blir en läsupplevelse och ett bildäventyr. Ofrånkomligt och oförglömligt om vår största filmkonstnär."

Boken har också fått oerhört bra kritik i medierna. Såhär skriver exempelvis Aftonbladets Ulrika Stahre; "Regi Bergman är inte en bok. Det har också passerat gränsen för ett så kallat praktverk - det är en encyklopedi, ett monument, ett påstående om storhet inom två tjocka, lätt utbuktande, pärmar."

Publicerad 2008-11-27.


Foto: Bengt Wanselius

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS