Annons
Artiklar > Rånade Scandinavian Photo - stoppades av spikmatta

Rånade Scandinavian Photo - stoppades av spikmatta

Nyligen rånade två män i 20-årsåldern Scandinavian Photo i Mölndal. Efter en dramatisk biljakt greps männen på motorvägen E20.

Rånet skedde onsdagen den 7 januari. Polisen larmades klockan 8.37.

– Två maskerade personer sprang in i butiken och hotade personalen med något pistolliknande vapen. De slog sönder montrar med ett batongliknande föremål och stal kameror med mera, uppger polisens presstalesman Björ Blixter till gp.se.

Rånarna försvann i en svart bil med stulna registreringsskyltar som senare observerades på E20. Ett stort antal polisbilar och en helikopter drogs in i jakten på rånarna.

– Vi lade ut en spikmatta och fick stopp på bilen på E 20 vid Västra Bodarne hitom Alingsås. De två personer som färdades i bilen är gripna och misstänkta för grovt rån, säger Blixter till gp.se.

Ingen i butiken skadades. Men personalen hotades och tvingades se på när butiken slogs sönder.

– Det är jobbigt för några stycken här, och vi har kopplat in vår egen krisgrupp med bland annat företagshälsan, säger Lars Bonander som är vd för Scandinavian Photo till Fotosidan.

– En del av butiken är i nuläget avspärrad, och kommer vara stängd resten av dagen. Det är ju en pågående brottplatsundersökning här nu, och sen ska det städas och ställas i ordning, säger Lars Bonander.

Han påpekar att inget skyndas på, utan att gruppen som arbetar i Mölndalsbutiken får avgöra om de orkar hålla öppet i morgon igen.

– Vi håller samtal här nu, så får vi se sen.

Vad exakt som stulits vet Lars Bonander inte i nuläget, men det rör sig om ett antal kameror och objektiv.

– De har slagit sänder några av våra glasskåp här inne och rafsat åt sig det som fanns, men exakt vad det rör sig om vet jag inte än.

I flyktbilen återfann polisen stöldgods som kommer att återlämnas till butiken.



Publicerad 2015-01-07.

10 Kommentarer

henrik85 2015-01-07 11:43  
Fy fan. Har man inte råd med det man vill ha så tar man det istället. Det är så samhället ser ut idag tyvärr. Usch för dylikt beteende.

Jag lider med personalen som tvingades uppleva detta, förhoppningsvis orkar de komma tillbaka.
Num Vistbacka 2015-01-07 16:26
Först och främst vill jag också säga att jag önskar personalen på SP alla lyckönskningar under sin återhämtning. Måste ha varit hemskt och skrämmande! Och bra att man fick fast rånarna så snabbt.

@ H. Karlsson: "Har man inte råd med det man vill ha så tar man det istället. Det är så samhället ser ut idag tyvärr. Usch för dylikt beteende. "

Samhället har sett ut så sen tidernas begynnelse. Lika länge som det funnits ett begrepp om "ditt och mitt", "bättre och sämre" och "värdefullt" så har det funnits bovar, rånare och pirater. Och jag betvivlar starkt att detta handlade om att inte ha råd att köpa sakerna, utan att sälja sakerna vidare. Det är få saker som är så dyra, men relativt lättsålda som kamerautrustning (de andra sku då vara rakblad, TV:n och Datorer)..
hbengtsson 2015-01-07 12:22  
Riktigt tråkigt. Till råga på allt hade Scandinavian i Sthlm inbrott i förra veckan...
Dirre40 2015-01-07 13:31  
Härligt att höra man fick fast rånarna rätt omgående !
:)
Bra jobbat av polisen där !
mvh/Dieter
larwah 2015-01-07 15:03  
Bra av polisen att stoppa rånarna. Någon mer innehållsrik butik finns knappt att råna, men det bästa innehållet är den mycket kompetenta och kundinriktade personalen som vi hoppas snart är på banan igen!
Damm på sensorn 2015-01-07 20:32  
Trist! Hämtade precis ut min Canon 6D från dem idag.
Hoppas personalen hämtar sig och snart mår bättre.
anden2 2015-01-07 22:25  
Tummen upp till polisen. Måste vara lite lättare för personalen att dom greps iallafall.
MARINFOTO 2015-01-07 22:53  
Bedrövligt att det finns så många idioter i vårt samhälle !
Känner med personalen på Scandinavian Photo och gläds åt att dom åkte fast så snabbt / Kent Forsén.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS