Annons
Artiklar > Ricoh söker nordiska ambassadörer

Ricoh söker nordiska ambassadörer

Focus Nordic söker ambassadörer i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Lettland och Litauen som är specialiserade på gatufoto.

Uppdraget är att berätta om erfarenheterna att fotografera på gatorna med en Ricoh GR-kamera och visa upp sin portfolio. Ambassadören behöver inte fotografera med Ricoh GR i dag, men får möjlighet att göra det framöver.

Ricoh GR-serien föddes på 1990-talet som en kvalitetskompakt med ett litet och skarpt 28 mm-objektiv. Den senaste digitala versionen, Ricoh GR Digital III,  har liknande form och ett objektiv som ger samma bildvinkel.

Bild tagen med Ricoh GR Digital III. Foto: Magnus Fröderberg

Så här ansöker du

Skicka ett mejl till ambassador@focusnordic.com där du presenterar dig själv och berättar om din fotografiska bakgrund och stil. Ange vilken utrustning du använder i dag. Skicka med 5-10 gatufoton (jpg, max 3 MB/st). Lägg gärna med länk till Instagram, blogg, webbsida eller liknande.

Läs vårt test av Ricoh GR Digital III här!

Bild tagen med Ricoh GR Digital III. Foto: Magnus Fröderberg



Publicerad 2021-06-03.

7 Kommentarer

Sabud 2021-06-03 13:35  
Ambassadören behöver inte fotografera med Ricoh GR nu ??..............å, vad dåligt! Jag har haft min GR (1) i 8 år nu så hur svårt kan det vara att samla in material att visa. Nej, man söker rätt och slätt influencers för att öka intresset för ny-gamla GR III

/Stephan
Astroscapist 2021-06-03 19:40
Jag tror det poängen med det hela. Det är inte ett belöningssystem på vem som ägt längst och flest av märket utan de som ska promota märket och nå ut till folket.
Sten-Åke Sändh 2021-06-04 17:38  
Gert som haft fotoaffären på Hornsgatan på Söder i en evighet måste väl ändå vara den verkliga hardcore RICOH-fantasten i Stockholmsområdet i alla fall. Han har pratat sig hes för RICOH:s eminenta fördelar i en evighet. Han måste väl närmast ses som en RICOH-institution i sammanhanget.

Jag har haft ett antal RICOH Caplio-kompakter när man hade sådant och jag har alltid gillat dem. Särskilt kul var att de hade en makrofunktion. Min Caplio R7 tror jag den hette räddade mig när min KonicaMinolta D7D helt lade av på en "once in a life time" bonefish-fiskeresa till Los Roches arkipelagen utanför Venezuela. Utan min Caplio hade det inte blivit många bilder.
luminousoctaves 2021-06-04 19:32
Bra där! Gör Gert till ambassadör för Ricoh i Norden!! :D
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS