Annons

Proffsfoto

Artiklar > Photoshop CC blir snabbare

Photoshop CC blir snabbare

När Adobe nu uppdaterar Creative Cloud till 2016 års version så innebär det många små förbättringar i flera av programmen. Photoshop blir snabbare och bättre. Det blir möjligt att sälja bilder via Lightroom.

Adobe uppger att Photoshop CC 2016 blir snabbare att ladda ner och tre gånger snabbare att öppna programmet och filer. Det ska gå fyra gånger snabbare att öppna typsnittsmenyn och gå fyra gånger snabbare att göra "content-aware-fill".

Funktionen "content-aware-fill" har utvecklats så att det Photoshop nu kan fylla i de tomma områden som uppstår vid rotation och beskärning av bilder.

Typsnittsfunktionen har förbättrats så att det går att ta en bild på ett typsnitt och söka efter detta i Adobe Typekit och installera.

Funktionen "Face Aware Liquify" har utvecklats så att det blir enklare att justera ett ansiktsuttryck utan att proportionerna förvrängs.

Från flera av programmen i Creative Cloud-sviten går att komma åt bildbanken Adobe Stock. Adobe har utökat antalet bilder och infört två prisnivåer för normal- eller premiumanvändning. Med det senare menas exempelvis reklambilder.

Via Lightroom blir det möjligt att sälja sina bilder hos Adobe Stock.

De nya programversionerna är tillgängliga från och med idag.Publicerad 2016-06-21.

18 Kommentarer

fotograf-magnus-stalberg 2016-06-21 16:11  
Att bilder kan säljas via Adobes program är inte lanserat än utan "bara" presenterat som en kommande ny funktion.
mombasa 2016-06-21 20:19  
Typsnittsfunktionen? Vad kommer den att säga om typsnittets eventuella licens och prislapp, kan man undra? Antar att funktionen bara gäller Adobes typsnittssamling. Många kommer nog att bli förvånade, de som lever i tron att typsnitt är manna från himmelen. :-)
fotograf-magnus-stalberg 2016-06-21 21:18
Typekit ingår i Adobe Creative Cloud. De teckensnitt som finns där är tillgängliga för användning utan extra kostnad. Den nya sökfunktionen letar bland befintliga teckensnitt i Typekit.
Abe Normal 2016-06-22 19:40  
Har svårt att känna tyngden av Adobe och deras kontrollsystem kopplat till USA,,,blir det CIA? Tycker PS/LR CC är fantastiskt och upplägget ligger helt i fas med andra mjukvaruutvecklare, det ger mycket pang för pengarna. Jag tror Adobe likt många andra har hittat exakt rätt nivå på kostnaden för konsumenten och att produkten hela utvecklas och blir bättre. Kostnaden delas också mer effektivt mellan användarna och vinnare blir vi som använder programmet. Spotify är ett annat exempel, jag har flera mjukvaruprogram för musik, och det är exakt samma där. Är övertygad om att prisnivån för många mjukvaruprogram idag ligger helt rätt och "vinsten" med att stjäla program har minskat radikalt.

Vad vill man ha som konsument, jo, gärna en produkt som bara blir bättre och ännu mer prisvärd. Hellre väldigt många som utvecklar Adobe, än det gamla systemet. Där prislappen var väldigt hög och sannolikt alla blev förlorare.
RobinGee 2016-06-23 04:37
Ulf. Undrar vilken sten du har sovit under de senaste åren (skämtsamt menat). Har du helt missat Snowden, Wikileaks, Assange, och det enorma NSA/CIA projekten där Facebook, Twitter, Skype Apple, Microsoft osv, som Adobe har blivit framändan för att övervaka och styra dig, och den hätska debatten över detta. I alla fall för mig känns det väldigt obehagligt, lite som 30- talets Tyskland. Vad kommer det att stå i din hemliga profil om du besöker Pyongyang eller Tibet och dina bilder uttrycker något positivt om platsen, låt vara om du åker till mellanöstern. Att programmet blir billigare håller jag med om, den ersättning för ”kostnader” som dessa företag erhåller för att leverera insamlat material om dig utgör nu en vikig inkomstkälla, och det gör priset bättre för konsumenten. Oavsett den sidan, själv väljer jag vad jag behöver, inte vad reklamen och storföretagen vill jag skall köpa. Slutaren i min 1935 år glasplåtskamera fungerar lika bra som den i 2014 Canon M. Den beskrevs först 1911. Det ligger också i fas med utvecklingen av program som GIMP, vilket inte ger omaket att man måste vara uppkopplad för att använda programmet. Jag själv vill inte ha produkter som blir bättre och bättre enlig tillverkarens egen utsago och deras måttstock, jag vill ha produkter som passar mig enlig min egen skala, bedömning och mina behov. Många sådana program, som GIMP, är gratis, otroligt flexibla och bättre prisvärde är svårt att tänka sig, speciellt som dom gör ett bättre jobb, låt vara utan mördande reklam, flott och pråligt utseendet på GUI, och att det krävs lite mer att köra dom. Spotify kan jag inget om, jag går av samma anledning till affären och köper vad jag vill ha, sedan är jag fri att lyssna utan att Storebror snokar och kikar över axeln. Glöm inte att ALLT som hamnar på amerikanska servrar är tillgängligt för hemliga polisen.
JensEkberg 2016-06-27 02:16
Men du Robin, eftersom du bor i Kina kanske du borde börja med att leda Revolutionen mot deras kontrollerande diktatur och när du ändå är i farten så kan du väl ta Nord-Korea på samma gång.

För många (de allra flesta faktiskt) av oss andra så fungerar Adobe CC helt makalöst bra.
Man får oerhört mkt "pang för pengarna", en sömlös integration mellan programmen (ja jag använder stora delar av sviten).

Visst har Amerikanska myndigheter åkt dit med fingrarna i syltburken några gånger, men är väl ändå att betrakta som mer demokratiskt än ditt Kina. Att tala om 30-talets Tyskland och den åsiktsregistreringen är bara osmakligt. Åter igen hur fri är du att göra/uttrycka vad du vill i Kina?

Att det sänkta priset skulle bero på Adobe säljer all användar-data till Amerikanska Staten är ju helt befängt.
Lägg upp fakta på bordet så tror jag på dig.

Ärligt talat förstår jag inte detta Adobe-hat.

Funderar på om jag ens ska trycka på post som svar på ditt inlägg eller om jag ska nöja mig med att konstatera att du bara är ett troll som vill ha debatt...
RobinGee 2016-06-27 04:34
Jens, det är inte Adob-hat, men jag utvecklade en djup avsky för allt som inkräktar på mitt liv, övervakar och vill styra mig och mina åsikter, medan jag bodde i Sverige. Du är kanske själv ett exempel på framgången av det. Fakta, läs om Snowden, Wikileaks, osv, där hittar du dina fakta. Det är inte ”några gånger”, utan vi talar om ett av världshistoriens mest omfattande, inkräktande och kränkande system som vida överträffar alla historiska diktaturer. Jag vet att de flesta inte bryr sig, det gjorde inte tyskarna på 30- talet heller. För oss som arbetar internationellt har det betydelse. Stater, skurkstater, kriminella och terrorister upprättar databaser över journalister som i deras mening inte motsvarar deras ideologiska behov, och hot, beställningsmord och trakasserier är inte ovanliga. Demokrati betyder ”folkmakt”, så - hur mycket makt kan folket i Sverige utöva på detta, eller frågor som massinvandringen till exempel. Du tvingar mig att svara även om det är OT, men i Kina råder ett mycket aktivt folkstyre, inte påtvingad, styrd, enhetlig, nationell ”parti demokrati” som i Sverige, betydligt större yttrandefrihet än i Sverige, däremot räknas inte provokationer, stenkastande pöbel, uppvigling till våld, eller knivskärningar och dylikt som ”yttrandefrihet”. Dessutom har varje individ i lag och med teknik en rättight att uttrycka sin mening anonymt utan att bli åsiktsregistrerad och trakasserad – som i Sverige. PK syndromet. Hård toppstyrning, kontroll, övervakning, och diktatoriska dekret är ju just signifikativt för Sverige. I Kina råder självstyre på alla nivåer, speciellt lokalt. Jag arbetar på att få komma in i Nordkorea, men det tar tid. Det gäller att bygga förtroende. Kina har många gästarbetare från Nordkorea, och den bild dom förmedlar är mycket annorlunda än den omsorgsfullt skapade förljugna nidbild som förmedlas till svenskarna. Även den bild som besökare till Nordkorea förmedlat, och som förtigits av den väst-lojala media, är dramatisk annorlunda. Den ”revolution” du talar om har redan ägt rum men förändringarna är fortfarande dramatiska och positiva, och jag sysslar mycket med att fånga dom med kameran. Watch this space. GIMP med andra program ger mig allt jag behöver, och debatt ser jag gärna. Jag gillar inte påtvingad falsk tystnad. Nu kanske vi kan återvända till ämnet fotografi.
JensEkberg 2016-06-30 02:50
Robin det var du själv som kastade första stenen genom att göra detta till en politisk diskussion och dra in NSA och CIA osv och vad gäller åsiktsregistrering och yttrandefrihet så kastar du väl ändå ytterligare en sten i glashuset.

I Kina kan du inte fritt surfa på Internet utan en VPN-tunnel och proxy, och nu gör myndigheterna vad de kan för att strypa tillgången till VPN-tunnlarna.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6082166

Kina var det land som avrättade flest människor 2015
– enligt Amnesty avrättades över 1000 personer i Kina, 40 gånger fler än i USA.

http://www.mynewsdesk.com/se/amnesty_international__svenska_sektionen/pressreleases/vaerlden-doedsstraffet-under-2015-1362368

Så så mycket för folkstyre aktiv folkstyre i Kina

I Nordkorea kan man väl om möjligt endast tala om"blindstyre" avseende diktator Kim Jong-un som inte ens drar sig för att avrätta sina egna släktingar.

AND I REST MY CASE!
RobinGee 2016-06-30 04:58
Jens, Så du tycker att det var jag som började med inläggen ”leda Revolutionen/kontrollerande diktatur/ta Nord-Korea på samma gång/mer demokratiskt än ditt Kina/hur fri är du att göra/uttrycka vad du vill i Kina”, personangrepp och personlig smutskastning som tvingar mig att göra ett genmäle. Är inte det första stenen, och du själv förutsätter i samma anda, utan att ens ha varit i Kina, och kvoterar kända USA kanaler för deras vinklade information. Sedan fortsätter du med ”enligt Amnesty”, vilken är en mycket känd USA kanal för informationen som dom vill att den ska ses. Det är lite skillnad att vara på plats och spela spelet, än att sitta framför teven och tycka till på andra sidan jorden. Hur fritt kan man uttrycka sig i Sverige, utan att bli nersablad av PK eliten, och bli kallad “högerextrem“, ”populist”, “hatsajt“, “rasistbloggare“, “undervegetation“, “träskmarker”, ”lögnmedia”, osv. Tänk innan du kastar fler stenar. Helst åter till fotografi.
Alf-Magnus 2016-07-01 14:58
Robin är det inte så med tanke på dina uppdragsgivare att du är hindrad att använde program som kommunicerar med USA .
Alf-Magnus 2016-07-01 15:04
@Robin det var en ordentlig uppräkning utan belägg
alf109 2016-07-07 17:41  
Gick in för att kolla om uppgiften om tillgänglighet stämde, på min CC står det fortfarande att den senast tillgängliga är 2015. Blir en smula trött på dessa konspirationsteorier och propaganda som sprids i flera trådar nu mera, känns som att politiska rättshaverister kommit lite på fel ställe om de skall skita ned kommentarsfälten på en sajt för fotografi och fotoprylar.
snap01 2016-07-12 08:11  
det adobe gjort som inte är just mot oss som köpt programmet från början (ca 8000 kr) o sedan alla uppdateringar varje gång är att vi är blåsta på dom pengarna iom att man bara kan prenumera nu på photoshop. Det är riktigt dåligt ingen direkt service till oss som betalt till adobe för att dom ska kunna bygga o utveckla sina program från början.
alf109 2016-07-13 15:38
För egen del tycker jag att det är det bästa de gjort även fast jag också köpte licenser tidigare. Att jag och andra behöver betala mindre idag är inget jag stör mig på direkt. ;)

Merläsning

ANNONS