Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Adobe uppdaterar sin Photoshopsvit

Adobe uppdaterar sin Photoshopsvit

Bild och kreatörskonferensen Adobe Max 2021 pågår för fullt.

Adobe Max 2021 pågår, och den amerikanska programutvecklaren har passat på att uppgradera sin programvara.

Photoshop och Lightroom har genomgått ett flertal uppdateringar, som man kan läsa om i detalj här.

Brand annat har Object selection tool uppdaterats. Det är nu enklare att välja ett objekt för till exempel friläggning eller bearbetning. Adobes AI ska vara smartare att hantera manuellt vid speciellt svåra objekt.

Även lagerhanteringen är nu enligt Adobe snabbare och enklare när det handlar om att isolera enskilda objekt.

I Lightroom har prestandan förbättrats i biblioteksmodulen och i förbättringar har gjorts i metadatamodulen. Tre nya filter; Landscape Mixer, Color Transfer och Harmonization är utarbetrade för enklare flöden.

Programet är nu även anpassat för Apple's Pro Display XDR och Apples nya MacBook Pros 14- och 16 tums-varianter.

För M1-macar har exporten enligt Adobe blivit snabbare och man har utvecklat den på flera sätt, bland annat vad gäller färgprofiler.

Även Photoshop för iPad har fått ett flertal uppdateringar, som vi tidigare skrivit om.Publicerad 2021-10-27.

1 Kommentarer

thommya 2021-10-28 08:44  
Mycket imponerad av de nya maskeringsfunktionerna i Lightroom Classic 11.0. Jag är förvånad över hur bra och hur snabbt den automatiska motivmaskeringen fungerar och möjligheten att lägga till, subtrahera från eller invertera markeringar är. Misstänker att fler än jag med denna uppdatering mer sällan behöver hoppa över och editera i Photoshop.
För den intresserade finns mer djupgående beskrivningar och detaljer om alla nyheter i Lightroom och Lightroom Classic här: https://www.lightroomqueen.com/blog/
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS