Artiklar > Flera uppdateringar från Adobe

Flera uppdateringar från Adobe

Adobe har kommit med en rad uppdateringar av Photoshop, Lightroom och Adobe Camera Raw.

I Photoshop för desktop har Select Subject-verktyget förbättrats. Genom Adobes AI-motor Sensei ska verktyget bättre känna igen objektet. Det ska vara lättare att jobba med markeringar kring till exempel hår. Teckensnittshanteraren har förbättrats och en del andra funktioner har setts över.

I Photoshop för iPad kan man sända en bild från Lightroom direkt till Photoshop, och alla verktyg i Photoshop är tillgängliga när en bild redigeras i Lightroom. Även hanteringen av filer är förbättrad; du kan efter att ha skickat en bild från Lightroom till Photoshop skicka den vidare till Lightroom eller spara som ett dokument i molnet.

Adobe Camera RAW har fått nytt utseende, bland annat närmar den sig Lightroom. Enligt Adobe själva är det enklare att hantera justeringar och batchprocesser i nya versionen.

I Lightroom/Classic finns verktyget Local Hue adjustment som gör det möjligt att justera färger i utvalda delar av bilden.  Beskärningsverktyget har utvecklats, med Centered Crop Overlay är det enklare att centrera objekt i bilden. Lightroom Classic har också enligt Adobe fått bättre prestanda.

Läs mer på Adobes blogg.Publicerad 2020-06-19. Läst av 3002 personer.
2020-06-19 11:34   Canalog
Jag gillar det nya gränssnittet hos det suveräna programmet CameraRaw, men jag har inte hunnit kolla in nyheterna än i de andra uppdateringarna av Photoshop, Lightroom etc.

Man läser ju då och då om dom som envist håller på med gamla programvaror för bildbehandling och vägrar i sten att gå in på Adobes prenumerationsplan.
Men jag tycker att man faktiskt får ganska mycket för 120:- i månaden!!
/B
2020-06-19 15:54   c.m.s
Gillar verkligen Lightroom till min iPad Pro. Dock är det ett problem med att ”noise reduction” man lägger på RAW-bilden inte följer med när jag exporterar filen till JPG i ”kamerarullen” på iPaden. Att exportera samma fil från iPhonen fungerar utmärkt så verkar vara en iPad relaterad bugg. Läste att den skulle vara fixad nu med 5.3 men problemet kvarstår för mig tyvärr.
Någon annan som har detta problem?
2020-06-21 20:14   Tgoe
Tycker att beskärningen i Cameraraw blev trög efter uppdateringen,
Den hackar sig fram, med andra ord mycket seg.
2020-06-21 21:41   martinator
en adobe-klassiker... Man engagerar en hel avdelning som jobbar i något år för att hitta den optimala bilden att demonstrera en - fortfarande - rätt medioker funktion.
Att frilägga den frisyren hade fungerat kanonbra redan i PS 4 med kanaler.
2020-06-23 18:31   Gamle
Så länge Adobe existerar finns det något att älska och hata. Så utan Adobe skulle det vara trist. :)
Personligen står jag i valet och kvalet om jag skall överge Adobe och gå över till On1 istället.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
BWF Polarizer