Annons

Proffsfoto

Artiklar > Avgjort: Inga fler proffs-DSLR från Canon

Avgjort: Inga fler proffs-DSLR från Canon

Glöm Canon Eos-1D X Mark IV och Eos 5D Mark V – på proffsmarknaden blir det bara spegelfritt framöver. Det är budskapet från Canons högste chef.

Canon har tidigare pumpat ut budskapet att Eos-1D X Mark III fortsatt är deras toppmodell, även efter lanseringen av Eos R3. De har 20 respektive 24 megapixel. 

Nu när konkurrensen består av Sony A1 med 50 megapixel och Nikon Z9 med 45 megapixel behöver Canon kommunicera att de satsar fullt ut på spegelfritt för yrkesfotograferna och de mest avancerade hobbyfotograferna. 

Mr Mitarai, vd och styrelseordförande för Canon Inc.

I en intervju med den japanska tidningen Yomiuri berättar Canon högste chef, styrelseordförande och vd Fujio Mitarai, att Canon Eos-1D X Mark III inte får någon direkt efterföljare.

"Canons spegelreflex-flaggskepp är känd som 'EOS-1'-serien, varav den första dök upp 1989. Den senaste modellen 'EOS-1D X Mark III' som släpptes 2020 kommer att vara den sista modellen."

Mitarai understryker att den spegelfria tekniken ger utökade användningsområden. Bland fördelarna med en spegelfri proffskamera nämner han möjligheten att göra kameran helt tyst genom att använda elektronisk slutare. Som ett konkret exempel tar Mitarai möjligheten att fotografera golf på nära håll utan att kamerans ljud stör. 

Fortsätter utveckla spegelreflexkameror (DSLR)

På den japanska marknaden är spegelfria kameror helt dominerande, men i andra delar av världen finns fortfarande en viss efterfrågan på spegelreflexkameror. Därför kommer Canon att fortsätta utveckla och producera DSLR-kameror för nybörjare och hobbyfotografer.

Det är alltså inte omöjligt att vi får se en efterträdare till Eos 90D och Eos 6D Mark II. Någon Eos 5D Mark V är däremot inte alls trolig och en Eos-1D Mark IV är helt utesluten.Publicerad 2021-12-29. Läst av 3990 personer.

2 Kommentarer

MrKarisma 2022-01-04 15:44  
Lite kul, för när denna artikel kommer upp i gemene mans nyhetsflöden så tänker de "Jahopp, Canonska sluta göra proffskameror, då vet jag vad jag INTE ska köpa nästa gång". Dessutom när de pratar med sina vänner efter ett tag när de glömt rubriken.. "Ja, nä, köp ingen canon, jag läste för ett tag sen att de ska lägga ner kameratillverkningen"
Svar från froderberg 2022-01-04 16:27
Har sett att andra tolkar nyhetet som att Canon ska sluta tillverka spegelreflexer. Svårt med kommunikation ...
Anders Magrioteli 2022-01-14 11:51  
Jamen de’ va’ ju skoj…
Jag som vid snart 62 års ålder köpt min första Canon.

Merläsning

ANNONS