Artiklar > Fotoryggsäck från Burton

Fotoryggsäck från Burton

Snowboardtillverkaren Burton har tagit fram en fotoryggsäck för aktiva fotografer.

Burton har lagt ner extra möda på bärsystemet eftersom ryggsäcken ska kunna användas av fotografer som ska går långa sträckor i oländig terräng. Det går givetvis också att fästa en snowboard på säcken, eller ett stativ.

Fakta:
28 liters innerutrymme.
65cm x 30.5cm x 19cm
420D nylon
Stora flaskhållare
Hållare för lanternor
2,3 kilo

Läs mer här.Publicerad 2011-03-11. Läst av 18636 personer.

Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2011-03-11 10:17   Tine
Fortfarande samma upplägg som alla fotoryggsäckar; nästan hela volymen används till fotoutrustningen.
Om man ska "gå långa sträckor i oländig terräng" får man nog förutsätta att man behöver ha med sig en hel del annan nödvändig utrustning. Mat, kläder, skyddsutrustning, vätskesystem osv.
När kommer ryggsäcken för det verkliga friluftslivet? Ett mindre - men väl fungerande - utrymme för kamerautrustningen (gärna högst upp i säcken och lättillgängligt) och en generös del för allt det övriga man behöver när man vistas ute i terrängen en eller ett par dagar.
flygnord 2011-03-11 10:21
sådana finns, t.ex tillverkaren vars namn jag inte kommer ihåg just nu men som har ett koncept med ryggsäckar i flera tilltagna storlekar dit man köper kamerablock i flera storlekar att sätta in, beroende på hur mycket plats man behöver till kamerautrustning respektive annat.
För övrigt känns det som en mindre bra idé att lägga kamerautrustningen längst upp i en ryggsäck gjord för skidåkning, du vill ju inte gärna få en alltför hög tyngdpunkt.
Tine 2011-03-11 10:28
OK - åker inte skidor. Men om man just ska gå längre sträckor är det ju bättre att ha en hög, men kroppsnära tyngdpunkt.

Skulle väldigt, väldigt gärna ha den där tillverkarens namn. Har letat efter den typen av säck i flera år - och inte ens i specialbutikerna (typ Säck) har de kunnat hjälpa mig att hitta en sådan...
PelleO 2011-06-18 23:17
Hej! Under året introduceras F-Stop Gear i Sverige, www.fstopgear.com. Kolla in ryggorna som motsvarar de flesta av dina krav. Sök även på Facebook så kan du få tips och råd direkt angående val etc.
AAVERDAL 2011-07-27 23:14
Fstop ser väldigt trevliga ut och jag hade genast köpt en med ett par olika ICU om det inte hade varit för att de inte verkar ha system för att förvara spadens blad och handtag till densamma.
DEn verkar dock ha välplacerade remmar för att man skall kunna bära skidor och bräda.
Stort plus för att den har plats för camelback!
2011-03-11 10:26   Bakke
Joakim, jag tror du tänker på F-stop ryggsäckarna. Har själv en Tilopa BC, sväljer enormt med utrustning och har samtidigt en suverän passform. Den har utan tvekan räddat min rygg. =)
Kallemero 2011-03-12 15:51
Köpte du F-Stop Väskan i Sverige eller tog du den från USA? Dom verkar intressanta...
Bakke 2011-03-12 16:50
Jag beställde från deras hemsida. Paketet skickades från Australien och var hemma på tre dagar. =)
2011-03-11 10:50   Håkan jansson
jag använder mig av en Kata TLB-600 mer ergonomisk och större ryggsäck går inte att släpa med sig på längre strapatser, man bör nog ha ett antal ryggsäckar beroende på vad man skall göra, eller van man behöver ta med sig,, ofta har man med sig för mycket utrustning,
Håkan
2011-03-11 11:58   Rei Trulsson
En stor vandringsryggsäck, typ 50L, som är avdelad i två lika stora sektioner, där man kan lägga in två löstagbara fotoutrustningsfördelare/utrymme, så att man kan välja om man vill ha utrustningen i nedre eller övre delen av ryggsäcken. Eller ha kamerautrustning i båda sektionerna. Hade kanske fungerat...
2011-03-11 14:37   minimunk
Perfekt. Precis en sådan rygga jag letar efter! Någon som vet när/var man kan köpa den, och ett ungefärligt pris på den?
2011-03-11 14:41   minimunk
Ah, hittade svaret hos Herr Frödebergs förra tidning, 225 dollar och man kan köpa den från burtons hemsida.
2011-03-11 14:58   esbtse
Verkar vara som alla andra fotoryggsäckar.
Skall det vara så svårt att ta fram en fotoryggsäck där man kan packa ner kläder också?
/Thomas
2011-03-11 16:55   vaktmästaren
Wow, med hållare för lanternor!
Då kan man ha lanternor på både styrbords och babords sidor. Och en topplanterna på huvudet! ;-)
2011-03-11 17:08   AAVERDAL
Tyvärr öppnas den från utsidan.
När man fotar i snö så lägger man gärna ifrån sig säcken i snön. Då måste man lägga ryggsidan ner och då fastnar det snö på ryggplattan.
Då är det bättre som det var på gamla Burton Zoom eller DaKine Sequence där man kommer in via ryggplattan. I de båda som är väldigt lite finns det plats för tex thermos, extra tröja/vantar och lite mat. Min Sequence har hängt med på både långa skiddagar i bergen och klättring.
2011-03-11 21:09   Daniel Rönnbäck
Hejhej, Jag har denna Rygga och kan värkligen rekomendera den, Den sitter som en smäck på ryggen och är genom tänkt på förvaring för lavingrejjer, lite xtra kläder och mat och liknande. Som jag ser det kan man desutom byta ut kamera blockat, så med lite silvertejp och finnes kanske det går att få in ett mindre block för mer utrymma för kläder....... Men som sagt rekommenderar denna skarpt..... Använder den dagligen i mitt jobb.
2011-03-11 23:49   NisseMorrum
Jag har aldrig köpt en fotoryggsäck, sålde t om den som jag fick av Nikon.
Använder de som jag fått som reklam från olika företag, National Geografic, Swedbank m fl.
Med stark sytråd i maskinen förstärker jag remmarnas fäste.
2-3 cm tjock/fastare skumplast i lämpliga längder och bredder. Klipper av gamla skjortärmar som jag trär över plasten och syr så det formar bra.
Då kan jag anpassa mina ryggsäckar efter den mängd utrustning jag vill ta med.
En liten fotoväska10x10x20cm med flera fack för batterier och minneskort får också följa med i ryggsäcken.

Extra tjocka 5l fryspåsar med hål klippt i botten och maskeringstejp skyddar kamera och objektiv om det börjar regna/snöa.
Dessutom plats för en liten ståltermos med kaffe/te + tilltugg.
Vill du ha lite bättre regnskydd, köp tunn galon och sy till passande form, t ex en keps med extra lång och bred skärm. S k najtråd, stadgar skärmen och är lätt att forma.
2011-03-12 10:03   Voxa
Tänk vad många förslag till ryggsäck som finns och ändå går det ännu inte att finna en ryggsäck på marknaden som t.ex. Christina efterlyser och som jag diskuterade i en annan tråd här på Fotosiden för ett år sedan, nämligen en säck för både foto och friluftsliv . . .
Man verkar tro att fotograer som går långa sträckor bara bär med sig kameran.
I mitt fall efterlyste jag en rygga som rymmer en semiproffskamera och några objektiv, plus liten laptop och det där som man har i handbagaget på flyget; nessecär, bok, tröja etc. Allt i en säck inom måtten fär tillåtet handbagage. Denna säck skulle också vara lämpad för en längre naturpromenad. Nessecären kan då bytas mot thermos och smörgås.
/Göran
2011-03-12 14:16   ime
Jag skrev faktiskt till några friluftsmärken för något år sedan och efterlyste en kameraryggsäck för friluftsliv. De som svarade var Haglöfs som sa att de hade nåt på g (det var som sagt flera år sedan, har inte sett något sen dess...) och Lundhags som hävdade att de inte kunde se en marknad för en sådan produkt!!
simon.frojmark 2011-03-12 20:00
Det låter inte dumt att göra det, har själv funderat på saken... Vad sägs om att dra ihop ett stort gäng som vill ha det så att alla kan skriva varsitt brev så får de väl se om det kan finnas någon marknad!
2011-03-13 08:44   Michael Törnkvist
Synd att Burton har gått ifrån att ha blixlåset mot insidan för nu när man ska plocka ur kameran så måste man lägga kameran i snön och sen när man tar på den så blir man blöt på ryggen!!!!

Se min blogg 2007 vad jag hade i min Dakine fotoryggsäck
http://fotomicke.blogg.se/2007/june/detta-ar-min-std-fotoutrustnig.html
2011-03-13 18:32   fridhas
Jag köpte en Ospery Kode 30 l. på Get Out. Egentligen en skidrygga.
Sydde sedan ett eget fack till kamera och objektiv av ett liggunderlag.
Ryggsäcken öppnas i ryggen och remmar för att spänna fast skidorna med funkar utmärkt för stativ. Får även rum med termos m.m. + kamera ( Canon Eos 50D, batterigepp och några objektiv )
2011-03-15 16:21   durena
Håller med Christina! Intressant att ryggsäcken dessutom finns på Burtons sida för män! Det är antagligen tänkt så att killarna hänger på sig alla prylarna när de ska "gå långa sträckor" och så tar tjejerna hand om mat , kläder osv. i sina ryggsäckar. För det finns ju inte fotorycksäckar för tjejer hos Burton.
2011-03-16 14:01   djcj
Hej, det verkar komma fler och fler fotoryggsäckar för den aktiva men jag letar fortfarande efter en för skidåkning med någon "quick draw funktion" så man slipper knäppa av sig ryggsäcken.

Det är många bra åsikter nedan som oxå bör gälla så som att man ska få plats med annat (något plagg, lavinutrustning, macka) men det verkar som alla accepterar att man ska behöva knäppa av sig ryggan. Det är ju väldigt mäckigt varje gång med vantar, kallt, snö och annat.

Jag skulle villja ha en ryggsäck där kameran (Vanlig SLR med kanske >200 objektiv) är tillgänglig via sidan på ryggsäcken så jag bara kan stanna, sträcka bak handen (uppknäppningen skulle egentligen behöva vara något hightech som för att slippa dra i blixtlås) ta ut kamerna, ta kort, stoppa in den igen och "knäppa" ihopp locket. Detta skulle engligt mig som åkt väldigt mycket skidor och även fotat mycket i backen (men ibland struntat i det för att det är för jobbigt att ta fram kameran) vara den ultimata "skidkameraryggsäcken".

Om någon har sett någon sådan ryggsäck eller någon annan som gör det möjligt att slippa ta av ryggsäcken (svänga runt den på magen räknas inte) så säg gärna till!

Stort tack!
2011-03-16 16:05   djcj

Merläsning


Miops Capsule360