Proffsfoto

Artiklar > Kompakt videozoom med EF-fattning

Kompakt videozoom med EF-fattning

Canon CN-E 70-200mm t/4,4 L IS KAS S är en relativt kompakt zoom för filmning. Objektivet tecknar ut småbildsformatet och har motorzoom och bildstabilisering. Den motordrivna zoomningen kan fjärrstyras.

CN-E 70-200 mm t/4,4 L IS KAS S är det andra objektivet i Canons kompakta KAS S-serie .

Tidigare har CN-E 18-80 mm t/4,4L IS KAS S lanserats i serien, men det tecknar bara ut Super 35- och APS-C-formaten. CN-E 70-200 tecknar däremot ut hela småbildsformatet (fullformat) och passar således kameror som 5D Mark IV och 1D X Mark II.

Objektivet är parfokalt, vilket innebär att fokuspunkten inte flyttar sig under zoomning. Den som fokuserar manuellt kan då zooma in på 200 mm för att sätta skärpan och sedan zooma ut till 70 mm.

Det går att använda både 1,4 och 2 gångers EF-telekonverter med objektivet. Autofokusen fungerar fullt ut med Dual Pixel AF. Objektivets zoomgrepp ZSG-C10 har en knapp för att aktivera autofokus, förutom zoomreglage och start/stopp-knapp för videotagning.

Canon har inte tillkännagivit någon pris eftersom objektivet inte är helt klart ännu. De räknar med leverans senare under året.Publicerad 2017-04-20. Läst av 2437 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning