Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Nisi lanserar filtersystem för mindre kameror

Nisi lanserar filtersystem för mindre kameror

Med den kompakta filterhållaren M75 och fyrkantiga filter i 75 mm storlek erbjuder Nisi ett filtersystem som passar kameror och objektiv av det mindre slaget.

Natur- och landskapsfotografi har länge förknippats med stora och tunga kamerautrustningar som visserligen ger hög bildkvalitet men ofta kan vara besvärliga att bära med sig ut i fält. Allt fler fotografer upptäcker dock möjligheten att spara in både vikt och utrymme i kameraväskan genom att välja en spegelfri utrustning med mindre och lättare kamerahus och objektiv.

Det nya 75 mm filtersystemet från Nisi har tagits fram speciellt för dessa fotografer. Det är skräddarsytt för objektiv med mindre filterfattningar (upp till 67 mm) och ger en betydlig besparing i både storlek, vikt och pris jämfört med 100 mm filtersystem.

75 mm-systemet är omfattande redan från start och omfattar gråfilter av olika täthet, avtonade gråfilter och filter för nattfotografering. Grunden i systemet utgörs av den nya filterhållaren Nisi M75 som är tillverkad av samma lätta men starka aluminium som används i flygplanskonstruktioner. Hållaren har 67 mm filtergänga och är påtagligt mindre än sin motsvarighet för 100 mm systemet, NiSi V5 Pro.

Filterhållaren kan roteras 360 grader och är konstruerad så att filtren är enkla att sätta i och montera ur samtidigt som de också sitter bergsäkert i de gummiklädda skårorna.

På baksidan av filterhållaren finns ett litet hjul som används för att snurra på cirkulära pofilter när man vill justera dess effekt. Ett tunt polarisationsfilter ingår tillsammans med filterhållaren och monteras som en integrerad del av den. Köpare kan välja mellan två versioner av polarisationsfiltret: Standardversionen och en särskild ”Landscape” version som ger kraftigare filtrering av polariserat ljus och därmed också högre färgmättnad i exempelvis växtlighet och blå himlar. Det går även att använda M75-hållaren utan polarisationsfilter om man så önskar.

M75-hållaren passar objektiv vars filtergänga inte är större än 67 mm. I 75 mm-systemet finns adapterringar med alla storlekar mellan 40,5 mm och 62 mm och det kan användas på objektiv med brännvidder ned till 11 mm ultravidvinkel för APS-C (eller 8 mm för Micro Four Thirds) utan risk att bilderna ska få mörka hörn.

Nisi M75 filterhållare levereras med polarisationsfilter, 67 mm adapter och halvmjuk väska. Till hållaren går det att köpa fyra olika gråfilter med olika täthet. Det finns också åtta olika avtonade gråfilter, ett "Natural Night"-filter för nattfotografering samt åtta olika adapterringar från 40,5 mm till 62 mm. Publicerad 2019-02-21. Läst av 2135 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2019-02-21 12:52   Syvertsen
Vidrigt att de använder en av XT-kamerorna som exempel på artikelbilden, jag letar alla orsaker i världen att inte köpa en sån just nu. Det här hjälpte inte! ;-)
Ursidae 2019-02-22 08:56
Varför så svårt för Fuji?
Själv sålde jag mitt Canon system för ett antal år sedan och gick över till Fuji och är supernöjd.
Syvertsen 2019-02-22 14:15
Du läser fel, jag försöker hitta på orsaker att INTE köpa en haha. Jag vill ha en av dem men har ingen praktisk orsak till det.
Ursidae 2019-02-22 14:39
Aha :)
Du lär inte ångra dig om du byter iaf.
Det spar mycket på axlarna att köra spegellöst. Iofs så har ju Canon börjat med det nu också. Räknar inte M serien även om jag har en sån själv också. Man kan väl aldrig få för många kameror? :)
PMD 2019-02-22 23:57
Om du räknar Fujis spegelfria APS-C-kameror, varför räknar du inte Canons spegelfria APS-C-kameror?
Ursidae 2019-02-25 08:15
Det gjorde jag ju. Har ju en EOS-M
PMD 2019-02-26 02:38
"Räknar inte M serien" skrev du ju. Vad menar du egentligen?
Syvertsen 2019-02-26 11:03
Vet inte vad han menar men jag själv iaf ser inte M-serien som något seriöst alternativ kort och enkelt pga. prestanda. De har ingenting jätteintressant förutom M50 för entry level vlogg-intresserade om de redan äger Canonobjektiv. Men för mig som är mer tekniskt lagd av mig och har lite krav så är min M5 en leksak så fort det blir svårare förhållanden än dagsljus eller studio, något jag köpte bara för att den är liten och söt typ. XT-3 däremot skulle jag inte skämmas över att ta med på ett jobb i princip oavsett genre. Så visst, by definition är de spegellösa APS-C-kameror, men ärligt talat, kollar man på dem om man är ute efter något "vettigt"? Jag gör inte det iaf.
Ursidae 2019-02-28 13:21
Det sammanfattade det hela bra tycker jag.
Jag skaffade en EOS-m i en övergångsperiod mellan min EOS 5dmk2 och en fuji X-T1.
Bildkvalitet per krona spenderad tyckte jag EOS-m var suverän men den är långsam och inte mer än så tycker jag. Jag har den kvar än idag och den fyller sitt syfte då sambon gillar den för det smidiga formatet.
2019-02-21 18:28   Hujeta
Beställde ett paket med 10-steg, nd och omvänt nd för några veckor sedan. Tyvärr har kinesiskt nyår resulterat i en avsevärt försenad leverans men väntar spänt på att få testa detta med min xt-1!
2019-02-21 22:42   gunte
Kul I sammanhanget så såg jag en fälttest mellan 3 st olika 10-stopper.
Ett från Lee £100, Zomei £50 och ett okänt £10...
Inte någon skillnad på bildresultatet blev det !!
Hujeta 2019-02-22 01:39
Tror jag inte en sekund på. Äger själv Zomei för 10£, katastrofal skärpa och magentasticket ska vi inte tala om

Merläsning

Användare förlorade material i image.canon

Förlorade videofiler går inte att återskapa i Canons molntjänst. Läs mer... 3

Corel släpper PaintShop Pro 2021

Ny AI-motor som bland annat förbättrar jpeg-filer. Läs mer... 1

Backup av dina bilder - del 3(3) - I praktiken

Plus Bildfiler blir större och större över tid på grund av informationstäthet och tekniska innovationer, detta gäller inte minst bearbetat material. Jobbar du med film i hög upplösning vet du också att det äter upp hårddiskutrymme i rasande fart. Det bästa är att köpa hårdiskarrayer med flera platser, så möjlighet för expansion finns. Läs mer... 6

Ny ljusstark 85/1,4 för spegelfritt

Sigma har utvecklat ännu ett 85 mm f/1,4 Art för spegelfria systemkameror. Denna gång är konstruktionen betydligt mer kompakt. Läs mer... 1

Nya iMac-modeller från Apple

Bättre webbkamera, tionde generationens Intel Core-processor och möjlighet till 128 GB ram. Läs mer... 22

Olympus E-M10 Mark IV ger högre upplösning

Olympus uppdaterar sin minsta modell i OM-D-serien. E-M10 Mark IV har bland annat en mer högupplöst sensor än sin föregångare. Läs mer... 7

Lång telezoom från Olympus

Olympus har tagit fram ett lättare och billigare alternativ för alla som tycker att deras 150-400/4,5 är för stor och dyr. Läs mer... 2

Lätt telezoom för Sonys spegelfria från Tamron

Tamron är snart klara med utvecklingen av en telezoom med Sony E-fattning som ska vara den lättaste i sin klass. Läs mer...

Publicera dina bästa bilder - tema hetta!

Nu har du chansen att få med dina bästa bilder i Fotosidan Magasin. Teman för nr 5/2020 är "Hetta". Publicerade bilder får feedback från en professionell fotograf. Värmeböljan kommer nu så vi förlänger t.o.m 6/8. Läs mer...

Nya väskor från Lowepro

Senaste Fastpack och Slingshot-väskorna anpassade för spegellösa system. Läs mer...

Elinchrom ELB 500 TTL