Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Ny digitalkamera från Polaroid

Ny digitalkamera från Polaroid

Fotografera och skriva ut direkt. Nu gör Polaroid ett nytt försök att nå framgång med en digital kamera.

Den tidigare modellen Z340 passerade ganska obemärkt. Den klumpiga designen, den korta batterilängden och dyra utskriftskostanden tilltalade helt enkelt inte fotograferna.

Polaroid har nu tagit sig en funderare och bestämt sig för att designen helt behövdes göras om. Nya Z2300 är mindre, men fortfarande inte nätt då ju både skrivare och film ska få plats i huset. Skärmen är placerad på baksidan av kameran i stället för ovanpå.

Z2300 har 10 megapixel i stället för föregångarens 14, spelar in video i 720p och har en blixt. Originalkameran gav en utskrift per exponering, i dag väljer fotografen själv vilken bild som ska skrivas ut i hur många kopior.

En papperspack om 30 bilder kostar 15 dollar och stoppas in på baksidan. Därefter är det bara att printa. Kameran släpps till försäljning den 15 augusti och beräknas kosta ungefär 160 dollar. 

Se en kortare genomgång av Polaroids nya Z2300 på theverge.com.Av Amy Lagerman
Publicerad 2012-06-28. Läst av 10950 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

2012-06-28 14:37   oyegie
Knappast lockande med det objektivet.
2012-06-28 15:13   Användarnamn:Morot
Meeeeeh...
2012-06-28 16:14   Marrapirreparra
Kul idé och klassisk design, men rätt värdelöst att skriva ut så små bilder.
MatMat   2012-06-29 10:57
Är det verkligen VÄRDELÖST? :)

Själv så tycker jag det är en perfekt sak att ta med på tex. festival eller liknande där man möter många människor som man kanske kommer möta igen senare i livet. Och kanske ännu mer om man har en bild att kolla på där man står ett gäng och håller om varandra och minns dagen man hade sådär kul..

Man kan ju alltså dela med sig av minnen instant!

Istället för att köra "jarå Lasse, jag mailar dom här 267 bilderna sen om 2 veckor när jag kommer hem och sätter mig vid min dator, vi får hoppas att jag inte glömmer bort att göra detta nu bara.."
Marrapirreparra   2012-06-29 17:18
Värdelöst är det ju inte, förstås. Sådana pyttebilder faller inte mig i smaken, jag dönar hellre hem en gammal polaroid, eller kopierar lite i mörkrummet :)

Men visst kan det vara kul att kunna skriva ut bilderna direkt och att dela med sig av dem.
MatMat   2012-06-30 14:46
Jag insåg först nu hur små utskrifterna blir :S

Då var det en annan femma!
2012-06-28 16:31   Surgeon
Som kul grej på festen kan den väl vara användbar, men sen kommer jag inte på något vettigt användningsområde
2012-06-28 17:27   luminousoctaves
Jag tycker det är kul att de försöker återuppliva instant film-konceptet. Jag gillar tanken på att kunna räcka över en papperskopia av en bild till någon som man träffar på en resa, till exempel.

Däremot borde de kunna komma med lite fräschare features än en "grattis"-logotyp på bilden. Varför inte öppna för att "fatbootha" ansikten på papper, eller en wifi-anslutning så att man kan printa fler saker än bilder på papper. Hade Apple lanserat den här kameran så hade den garanterat synkroniserat med din mailbox.

Allt som inte finns i det digitala molnet har ju blivit en lyxvara i dag, så jag tror inte att det här kommer slå stort, men säkert finner det en mindre grupp konsumenter.
2012-06-28 18:55   Johannes G
En skrivare si liknade storlek på batteri som trådlöst kan kopplas till en DSLR vore en mer vettig idé. Men fortfarande bara en kul grej.
2012-06-28 20:30   pange
Gillar pink floyd designen med regnbågen:)
2012-06-28 20:38   Atropine
Vad det ursprungliga konceptet erbjöd var en genväg. En genväg till slutresultatet de flesta använde då- en papperskopia. Den moderna motsvarigheten heter smartphone, eftersom man med den kan ladda upp bilderna till en blogg/facebooksida/bildserver.

Att få direktutskrifter direkt ur kameran kommer att vara ett nischområde, och frågan är om vanliga konsumenter är rätt målgrupp. Jag ser snarare ett behov för proffs som skulle kunna sälja bilder "on location" vid större event och liknande. Och dessa i sin tur skulle nog föredra en smidig portabel skrivare som kommunicerar trådlöst med kameran via WiFi...
2012-06-28 20:43   Fredrik Klintberg
Lite hipstamatic features i 2.0 så kan tänka mig en faktiskt.
2012-06-29 07:55   petada
Vissa ger vara inte upp och bara det är ju imponerande. Respekt till Polaroid. Men kameran imponerar inte. Kan inte komma på ett enda användningsområde för denna kamera med printer. En kul grej dock.
2012-06-29 10:47   Gun-Inger Arvidsson
Jag vet fotografer som haft stor nytta av Polaroid då de varit för att fotografera på ställen där det inte är så vanligt att inneha kamera. De har då tagit en bild som de överlämnat. På så sätt har de fått kontakt med befolkningen.

Därefter har det inte varit problem få ta bilder.

Jag har aldrig använt polaroid mer än när jag från diabilder transferat över till polaroidfilm.Därefter till handgjort papper genom ett bad med vatten som var 100 grader. Det blev fotokonst av hög klass.
2012-06-29 10:52   Henry Fredrikson
Varför ska man bära på en pryl till. Med alla WiFi runt omkring oss är det sällsynt med tillfällen då man inte kan få en kamerabild utskriven om man skulle vilja. Men den sorts bilder man tar med denna kamera är väl de man laddar upp på FaceBook eller MMS:ar till vänner. Kameran har bara en döende nisch att exploatera.
2012-06-29 13:50   carlwilhelmrasch
Lite cool verkar den allt, men sedan när har en digitalkamera FILM?
2012-06-30 11:42   RHelena
Kommer genast på ett användningsområde för egen del! Jag bär nämligen på ett konstant dåligt samvete över vissa möten med lokala människor jag har träffat och fotograferat på resor och som jag har lovat skicka bilder till. Det har inte alltid blivit något utskick eftersom de e-postadresser jag har fått inte har fungerat eller det har inte blivit av att skicka papperskopior till dem som äger vanliga postadresser enbart. Massa andra skäl finns också... Denna manick skulle vara underbar: ta bilder med din ordinarie utrustning för egen del och sedan fota och ge bort en bild på en gång tagen med denna Polaroid!

Merläsning

Fototävling: NATUR | Vinst: Höst i Yellowstone

Dryga veckan kvar på denna tävling! Tillsammans med vår fotorese-partner Wild Nature Fotoresor kör vi en fototävling. Vinnaren vinner fotoresan: Höst i Yellowstone och Grand Tetons nationalparker 
(värde 28.900 kr) Läs mer...

Ljusstyrka f/0,95 till lågpris

Den ryska objektiv- och kameratillverkaren Zenit har utvecklat ett extremt ljusstarkt normalobjektiv. Prislappen är dock inte lika extrem som ljusstyrkan. Läs mer... 1

Lee 100 kan hålla tre filter samtidigt

Lee 100 är en ny filterhållare från Lee som enkelt kan hålla tre rektangulära glasfilter med 100 millimeters bredd. Filterhållaren kan roteras så att avtonade gråfilter kan passas in perfekt. Läs mer... 1

Vinn Nikon-prylar i Fotosidan Masters

Äntligen är det dags för en ny omgång av den populära fototävlingen Fotosidan Masters där det finns chans att vinna fotoprylar och bli utställd på Galleri Kontrast i Stockholm. Läs mer...

Test: Fujifilm X-T3

Plus Fujifilm X-T3 är inte bara en ny modell, den är först ut i en helt ny teknikgeneration från Fujifilm med bakbelyst sensor och mycket snabbare processor. Detta gör det möjligt för X-T3 att vara snabb stillbildskamera, men också att vara en av de bästa videokamerorna på marknaden. Läs mer... 4

Publicera dina bästa bilder!

Nu har du chansen att få med dina bästa bilder i Fotosidan Magasin. Teman för nr 3/2019 är "Närbild" respektive "Svartvitt". Publicerade bilder får feedback från en professionell fotograf. Du kan ladda upp till och den 24 mars. Läs mer...

Laowa 9/2,8 Zero-D till Micro Four Thirds

Laowa 9 mm f/2,8 Zero-D är en raktecknande ultravidvinkel för spegelfria kameror som nu kommer med fattning för Micro Four Thirds-kameror och DJI Inspire 2. Sedan tidigare finns objektivet med fattning för spegelfria APS-C-kameror från Canon, Fujifilm och Sony. Läs mer...

De bästa pressbilderna 2018

Det var de bekanta namnen som tog hem de flesta priserna vid Årets bild-galan. Antalet priser till kvinnliga fotografer var färre än ifjol. Årets rookie blev Carla Lomakka från Nordens Fotoskola. Till årets tävling hade det tillkommit fler klasser för rörligt material. Läs mer... 10

Samyang AF 85/1,4 FE är lätt och ljusstarkt

Nya Samyang AF 85 mm f/1,4 FE är ett mindre, lättare och betydligt billigare alternativ till Sony FE 85/1,4 GM. Läs mer... 11

Lastolite HaloCompact