Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Samyang fortsätter satsa på billiga objektiv för video

Samyang fortsätter satsa på billiga objektiv för video

Sydkoreanska Samyang utökar sin serie objektiv speciellt anpassade för videofilmning. Det nya tillskottet heter Samyang V-DSLR 16mm T/2,2 ED AS UMC CS. Tvärt emot beteckningen på objektivet så fungerar objektivet med flera olika spegelfria kameror.

Objektivet är anpassad för kameror med APS-C sensor och har tandning så att olika slags fokuseringshjälpmedel kan användas. Bländarringen är ljudlös så att det går att ändra skärpedjup eller exponering under tagning utan att onödiga ljud uppstår.

Samyang V-DSLR 16mm t/2,2 ED AS UMC CS innehåller ett linselement av ED-glas. Två linselement är asfäriskt slipade. Totalt har konstruktionen 13 linselement i 11 grupper och är identisk med stillbildsversionen

Beteckningen V-DSLR skulle kunna utläsas som att objektivet bara fungerar med spegelreflexkameror (D-SLR betyder Digital Single Lens Reflex Camera), men objektivet finns även för flera olika spegelfria kameraserier. Objektivet säljs med följande fattningar: Nikon F, Canon EF, Canon M, Sony A, Sony E, Fujifilm X samt Micro-fourthirds.

De första leveranserna beräknas till början av september och priset blir cirka 4.660 kronor inklusive moms.Publicerad 2013-08-13. Läst av 6029 personer.

2 Kommentarer

Anders F. Eriksson 2013-08-14 01:05  
Det trista med den här gluggen (vilket jag antar gäller för varianten som är gjord för stillbild också) är just den inbyggda "adaptern" för spegellösa kameror. Känns som att den blir groteskt stor på NEX eller MFT.

Gissar dock att filmare inte bryr sig så mycket om det, då de oftast hänger på en massa andra prylar och kör med stativ ...
Mesch 2013-08-14 20:27  
Smart att köra objektiv för video, där bristen på AF blir mindre viktig.

Merläsning

ANNONS