X. Oanvända vyer > Nyheter > Skydd för frusna kameror

Skydd för frusna kameror


När termometern slår om till minus kan det vara bra att inte bara skydda sig själv utan även kameran mot kyla. Köld gör nämligen att de flesta kameror drar mer batteri.

Cosy Camerabag presenterar nu en liten väska som ska värma kameran samtidigt som den håller dina händer varma. Väskan ser nästan ut som en vante med plats för en kamera. En ganska smart lösning, verkar det som.

Mer information om Cozy Camera bag här.

Publicerad 2009-01-07. Läst av 8525 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-01-07 15:27   Dadigan
Hmm...en vante funkar väl så att den tar vara på kroppsvärmen och hindrar vinden från att kyla av. En kamera avger ju ingen värme och jag har svårt att förstå hur ett tunt lager fleece och neopren ska värma upp...onödigt är bara förnamnet.
2009-01-07 15:35   Sara Ljunggren
Kanske att värmen från själva handen är grejen här och att det är den som ska hålla kameran varm? Såg att det går att dra en dragkedja så att man kan få fram kamerainställningarna, säkert lite klumpigt och tidsödande men bättre än inget.
Dock är nog den här prylen för verkliga proffsfotografer i stark kyla, en liten amatör som jag tänker nog fortsätta växla mellan två batterier.
2009-01-07 15:36   xerxes28
Den kan inte värma upp däremot isolera/skydda mot kyla. Sen kan man lägga i heat packs (saknar svenskt ord för tillfället) om man känner för det.
2009-01-07 15:42   JohanAxelsson
$139 kändes lite för dyrt för mig, annars verkar det vara en bra produkt tycker jag. Tror säkert att det räcker utmärkt med "ett tunt lager fleece och neopren". Givetvis tillförs det inte någon energi, men att skydda mot direkt kontakt med den kalla luften räcker nog väl långt.
2009-01-07 15:47   Valein
Den ska användas tillsammans med värmepåsar.
2009-01-07 15:56   mixdisk
Verkar onödigt, min D50 har inte haft några problem med kyla, inte ens -25°C. Batteriet ger upp fortare men det är bara att ha med sig ett extra.
2009-01-07 16:00   Valein
Misstänker den är till för lite mer "extrema" tillämpningar och under längre tider då man inte har tillgång till några vägguttag att ladda sina batterier med... Ett spritkök att koka liv i sina värmepackar har man nog med sig i sådana lägen. :)
2009-01-07 16:04   Gustav Lindh
Löjligt att man ska behöva köpa extra köldskydd till kameror för tio tusentals kronor. Snacka om merförsäljning..
2009-01-07 16:57   Göran R
Skulle kunna tänka mig att prova en. Min kamera brukar tåla mer än fingrarna och detta kanske är en bra metod att hantera kameran med tunna vantar eller utan vante på högerhanden.
Någon som har provat denna ännu ??
2009-01-07 17:06   esbtse
Sätt fast en handvärmare på kameran som man gjorde på analog tiden
Kostar lite
2009-01-07 17:11   JohanNyqvist
Bättre investering att satsa på extra batterier då tycker jag. Själv har jag svårt för att mecka med värmepåsar och liknande när jag är ute. Då vill man ju fota, och värma vatten gör jag enbart för mat och dryck. Har vart ute i 19 dagar en gång på vintern i tält med en d70 och två batterier. Tog en massa kort och klarade mig fint. Detta verkar vara en pryl till att packa med sig...
2009-01-07 17:58   Magnus Calmervik
Jag som trodde att poängen med att köpa en proffskamera var att den skulle klara väder och vind...?
Håller nog med vad flertalet redan sagt att det verkar vara en onödig, för att inte nämna väldigt dyr, pryl som också ska packas.
2009-01-07 18:15   fotografmanuelek
verkar vara ett trevligt tillbehör för den som är ute långa stunder i riktigt kallt väder, men frågan är hur smidig den är? ska man inte plåta på en stund kanske man vill använda båda händerna och då ska man fippla med handskar av o på. Priset avskräcker också. Själv är jag mer rädd för vatten än för kyla, så ett regnskydd hade jag lagt pengarna på istället!
2009-01-07 19:29   rullgrus
Kameran "drar" inte mer bara för att det är kallt. Men däremot får du inte ut lika mycket energi ur ett kallt batteri.Så det är altså inte kameran som ej tål kyla utan batterierna.

Tips! Om ett batteri tagit slut, stoppa ner det i fickan så kommer värmen frigöra lite energi och du kan ta ett par bilder till.
2009-01-07 22:59   Fabian.Gafvelin
Vad hände med de lösa batteriutrymmen man kunde ansluta till kameran och på så sätt ha batterierna innanför jackan där de har det gott och mysigt?
Men nej, det vore väl för smart?
Skulle vara som att producera ett enklare batterigrepp helt utan avtryckare och liknande...bara strömförsörjning via sladd.
Skulle ju kunna vara samma batteriutrymme och sladd, bara anslutningensdelen till kameran som skulle behöva skilja beroende på vilken typ av batteri det ska vara till kameran.
Med tanke på att mitt batterigrepp kostade 2/3 av vad det där neoprenskyddet kostar så skulle det väl inte vara helt olönsamt...eller?
Kanske ser för mycket 80-tal ut med en sladd till jackan, fåfängan ni vet!
2009-01-07 23:20   Magnus Lindberg
Vad löjligt!!!
Kamerabranschen dregglar över prylar.
Ta vara på kreativiteten och använd övriga insändares budgettips på handvärmare i ställlet.


Ett litet tips från mig är att klä in eller sy till kameran i något fleecematerial. Det finns billiga plädar på lågpris handeln idag.
2009-01-08 16:30   Pellan
Kan tänka mej att det är en jättebra produkt för fotografer som ligger ute i "fält" ett par veckor men för min del tittar ut och säjer nä för kallt idag Hehehe
Mvh
Pethra
2009-01-08 17:51   Anders Östberg
Verkar mest klumpigt och i vägen.
2009-01-10 15:32   jonasforsgren
Den är lite väl dyr men det vore kanske någonting för mig. Jag har tidigare förfrysit fingrarna och jag fryser nästan alltid om händerna när jag är ute.
Det här tillsammans med en eller två handvärmare kanske skulle fungera för mig. Det är jobbigt att sköta kameran med tjocka handskar som man har handvärmare i.
2009-01-10 20:13   gunnar nordin
Det låter som att skapa ett behov. Då jag frilansade så såg jag till att baterierna hadde det varmt och gott i mitt fall så var bateripacken i fickan och med sladd ut till kameran via ärmen då klarade jag en hel dag i slalom backen och i frusna islador utan problem det fungerade även utmärkt även en hel dag med min dragund, men som Jonas Forsgren skrev så skulle det fungerat med ngn typ av handvärmare lika bra. Nä dyrt och onödigt.
2009-01-16 22:27   aston
Två extra ackar i innerfickan/sovsäcken löser problemet som denna produkt (som kosta MER än två ackar) INTE löser. Fryser man om fingrarna kallas lösningen bra vantar. Funderar lite över hur seriösa tankarna är när en sådan här produkt "promotas".
2009-01-22 10:50   frapp
Ett lysande exempel på urtypen av skrivbordsprodukt! Precis som många före mig skrivit så kan ju inte kameran bli varm ocm det inte finns något som värmer. Och att använda kokningsbara värmepåsar är ju bara ytterligare en skrivbordsidé. Dom håller ju bara värmen någon timme och att sätta igång och koka sådana i stället för att byta batteri är ju verkligen som att gå över ån för vatten. Högerhanden fryser man ju redan om efter som att man tagit av handsken så den lär verkligen inte kunna avge någon värme. Suck.. Patetiskt.

ps. Tips för vinterfotografering. Fota som om du fotade analogt. Dvs TÄNK efter ordentligt innan varje bild knäpps av, för dom kostar 5 kronor styck. Du kommer bara ta en bråkdel av bilderna, men med högre andel lyckade. Och batteriet räcker hela dagen:)

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar