Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Sony ZV-E1 – fullformat för vloggare

Sony ZV-E1 – fullformat för vloggare

Sony utökar sin serie med vloggkameror med en toppmodell som har småbildssensor.

Sony har tidigare lanserat ZV-1 med entumssensor och ZV-E10 med APS-C-sensor. Nu kompletterar de modellprogrammet med ZV-E1 som har en 12 megapixels småbildssensor med bildstabilisering. utan mekanisk slutare.

ZV-E1 delar intern teknik med de videoinriktade kamerorna A7S III och FX3. Det innebär bland annat 4K/60p med 10-bitars datadjup och 4:2:2-färg. Kameran klarar att spela in i detta läge i 30 minuter vid 25 grader utan överhettning.

Vid 4K/30p ska det inte finnas några överhettningsproblem. Det går också att streama via USB i det läget. Mekanisk slutare saknas och det finns bara en minneskortsplats.

Sony ZV-E1 väger 483 gram med batteri. Det rekommenderade priset är 32 000 kronor inklusive moms. I paket med objektivet FE 28-60 mm f/4-5,6 är priset 35 000 kronor.Publicerad 2023-03-31.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS