Proffsfoto

Artiklar > Titan – ny stativserie för proffs från Cullmann

Titan – ny stativserie för proffs från Cullmann

Med 20 års garanti vill tyska Cullmann visa att de satsar på kvalitet i den nya Titan-serien som omfattar stativ, kulleder och tvåvägs-huvuden.

Varför Cullmann valt namnet Titan kan vi bara spekulera i. Det har i alla fall inte med materialvalet att göra. Flera av de mest påkostade kullederna är helt byggda i aluminium för att spara vikt.

Till en början finns fyra kulleder och två tvåvägs-huvuden. De stora kullederna TB8.6 och TB6.6 är avsedda för tung utrustning som långa teleobjektiv eller mellanformat. Båda är gjorda av aluminium med hög hållfasthet. TB8.6,ska klara upp till 34 kg i vikt och TB6,6 upp till 25 kg. Kulans friktion kan justeras för att passa utrustningens vikt.

Sex låsstift i kulledens kameraplatta ska förhindra att utrustningen vrider sig nedåt när man vrider om till höjdformat. Låset aktiveras genom att vrida på en ring.

Cullmann har utvecklar ett eget snabbfäste kallat QRC. Det ska se till att de båda käftarna trycker med samma kraft samtidigt.

Tvåvägs-huvudena TW99 och TW96 passar för den som vill göra panoreringar eller små justeringar av inställningarna.

Tre stativ att bada med
I dagsläget finns två trebensstativ och ett enbensstativ i serien. Cullmann kommer att presentera Titan-systemet i sin helhet under Photokina-mässan.

Titan 935 har en luftdämpad mittkolumnen medan 935G är försedd med en självlåsande vev i stället. Enbensstativet heter Titan 970.

Vattensäkra tätningar ska göra att stativen klarar minst 50 centimeters vattendjup utan någon påverkan.

Titan-serien innehåller även tillbehör som spikfötter, väskor, tillbehörsklämmor med mera.

Läs mer härPublicerad 2012-09-14. Läst av 6544 personer.

3 Kommentarer

ArtbyRyman 2012-09-14 20:38  
Ja, det lät ju faktiskt bra men 4kilo och bara 162cm med mittpelaren uppe ? är inget å skryta med tyvärr..
Kjell Andersson 2012-09-15 10:56
Som jag förstår det är det stativets egenvikt som är 4 kg, håller med om höjden
ArtbyRyman 2012-09-16 19:24
Menade att stativet är tungt, för det lilla....inte hur mycket det klarar. =) Mitt större och kraftigare klofiber ligger på ca 2,5kg

Merläsning

ANNONS