Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Ett naturfoto om dagen

Ett naturfoto om dagen

15 utvalda fotografer med naturen i fokus, en ny webbplats och målsättningen att publicera en bild per dag. Det är konceptet bakom nya projektet Images of Nordic Nature.

De 15 fotograferna som medverkar i Images of Nordic Nature är även medlemmar i föreningen Naturfotograferna/N. Målet är att visa upp svenskt naturfoto och nordisk natur på ett positivt och inspirerande sätt. 

 – Svenskt naturfoto håller generellt en riktigt hög klass, men det syns sällan utåt och det är något som vi vill ändra på. En ensam fotograf kan göra en hel del, men tillsammans så kan vi göra mer, säger Daniel Stenberg, en av initiativtagarna till projektet Images of Nordic Nature.

– Bloggen kan även ses som ett steg i att stärka svensk naturfotografi utanför våra gränser, då vi i en allt mindre utsträckning ser bilder tagna av svenskar i internationella sammanhang. Vi vill med våra bilder hjälpa till att vända den trenden. 

En av de medverkande fotograferna är Annette Seldén som har särskilt fokus på landskap med inriktning på de Skandinaviska fjällen och arktisk natur. Med stor intresse för friluftsliv är det naturligt för Annette att även visa friluftslivet i sina motiv.

– När jag fick frågan om jag ville vara med i projektet tyckte jag att det var en spännande chans att visa upp mitt arbete i en exklusiv blogg, säger Annette från en husbil någonstans högst uppe i Sverige. Hon har redan skickat in ett urval bilder till projektets redaktörer och kommer fortlöpande att fylla på med nytagna bilder.

I skaran bakom Images of Nordic Nature finner vi flera kända fotografer, bland annat Staffan Widstrand, Anders Geidemark, Peter Lilja, Jan-Michael Breider, Bilal Chebaro, Göran Ekström, Magnus Elander, Elisabeth Gustafson, Thomas Jågas, Henrik Karlsson, Nic Kruys, Patrik Olofsson, Stefan Oscarsson, Annette Seldén samt Daniel Stenberg.

Images of Nordic Nature drar igång den 1 juli med målsättningen att publicera en bild om dagen som visar svenskt naturfoto och nordisk natur för både en nationell och internationell publik.

 

Bilden är fotograferad i Stenshuvuds nationalpark vid 4-tiden en morgon i juni. "Jag ville få fram känslan och passade på att ta bilden precis när solen hade gått upp." Foto: Annette Seldén/N

 Publicerad 2012-06-30. Läst av 10606 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-06-30 14:23   Marols
Jätteintressant att man går ihop och lägger ut bilder på detta sätt! Lite kul att kunna jämföra bilderna mellan olika fotografer också! Vi gör nåt "liknande" i vår blogg...
http://one366.wordpress.com/
/Maria
2012-06-30 18:40   esbtse
Vem bryr sig
Kompisar som hjälper varanedra
ryssen 2012-07-01 20:56
Jag bryr mig. Jag bryr mig mycket om de som är ledsna eller på annat sätt känner sig ensamma. Kontakta mig så kan jag hjälpa.
2012-06-30 18:46   Billingen
Fint initiativ, även om man kan ha synpunkter på likhetstecknet mellan svensk naturfotografi och föreningen Naturfotograferna/N. Hur som helst kommer jag säkert att besöka sidan så gott som varje dag. Lycka till!
2012-06-30 20:09   kimson
...precis..!...vem bryr sig !
ryssen 2012-07-01 20:58
Kim, titta vad jag skrev till Thomas. Du kan också känna glädje över andras glädje, jag kan visa dig hur.
2012-07-01 09:56   Gunnar-E
Jag bryr mig. Jag tycker det är ett trevligt initiativ att visa upp svensk naturfoto och nordisk natur. Att visa upp vår fina natur som vi ska vara rädda om. Själv hoppas jag kunna få lite inspiration bland dessa bilder.

Naturligtvis hjälper de sig själva och föreningen Naturfotograferna/N också, men det är de väl värda tycker jag. Istället för att bara sitta ned och undra varför ingenting händer, har de gått samman om en sak som de tycker saknas inom naturfoto och är sedan beredda att arbeta för en förändring.

/Gunnar
2012-07-02 00:23   Rikard_L
Var inne och kikade lite snabbt, och jag måste säga att många av bilderna är riktigt bra.
Det skulle vara roligt om fler fotoföreningar gjorde något liknande.
2012-07-02 09:31   Christer Sjöberg/BF/NV
Bra grej, absolut men nu var det tomt!....kanske skulle ni låta gårdagens bilder ligga kvar tills dagens kommit in...ett tips...om ni läser detta.
Christer
2012-07-02 12:46   johannes_wl
Riktigt riktigt riktigt riktigt riktigt segt att ladda in bilderna för mig... Fungerar först när jag väljer en bild och sedan uppdaterar via F5. Gillar konceptet i alla fall, mycket trevligt att visa upp nordiska naturen, och med aktuella bilder på vädret :)
2012-07-02 13:22   Birdman
Hej på er!

Roligt att ni gillar konceptet med vår blogg. Hoppas även att ni gillar bilderna i fortsättningen.

Tack även för att ni rapporterar det som heller inte fungerar fullt ut. Vi har dock inte märkt av något av de två problem som ovan rapporteras, men vi försöker hålla koll så gott det går :-)

Är det något ni vill meddela oss eller undrar över så är det enklast att höra av sig via ett PM till mig här på Fotosidan.

Ha det bäst

// Daniel

Merläsning

Se SVT-dokumentären om Erik Johansson

”Längtan är en plats” - surrealistiska bilder och speciella platser. Läs mer...

imagePROGRAF PRO-300 - ny fotoskrivare från Canon

A3+-fotoskrivare med separata bläckmunstycken för fotosvart och matt svart. Läs mer... 5

Lexar SL200 - liten och tålig disk

Liten och snabb disk för mobila fotografen. Läs mer... 2

Utmaningen - porträttserie med gammal digitalkamera

”Teknisk perfektion är inte värt någonting om inte känsla, tajming och uttryck stämmer.” Läs mer... 38

Canon Eos R5 och R6 – två proffsiga spegelfria syskon

Canon lägger in en högre växel i sin satsning på det spegelfria R-systemet och lanserar två proffsiga kameror med inbyggd bildstabilisering: Eos R5 och R6. Läs mer... 79

Lätta och billiga supertelen från Canon

Canons nya 600 mm supertele väger under 1 kg och kostar mindre än 9.000 kronor. Längden är bara 20 cm. Det kompletteras av ett 800 mm som är obetydligt större. Läs mer... 9

Lång telezoom och konvertrar för Canon RF

Canon RF 100-500 mm f/4,5-7,1L IS USM och de nya två telekonvertrarna har tidigare aviserats, men är nu klara för produktion och försäljning. Läs mer... 3

Canon RF 85/2 Macro IS STM – både porträttele och makro

Canon RF 85 mm f/2 IS STM är inte bara ett porträttele, det fungerar också som makroobjektiv. Läs mer... 5

Använd Profoto B10 med iPhone

Profoto AirX möjliggör avancerad blixtfotografering med iPhone. Läs mer... 3

Trots corona - Stockholm Fotomaraton blir av

Annorlunda upplaga i år för att säkra mot smittspridning. Läs mer... 2

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar