Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Ett naturfoto om dagen

Ett naturfoto om dagen

15 utvalda fotografer med naturen i fokus, en ny webbplats och målsättningen att publicera en bild per dag. Det är konceptet bakom nya projektet Images of Nordic Nature.

De 15 fotograferna som medverkar i Images of Nordic Nature är även medlemmar i föreningen Naturfotograferna/N. Målet är att visa upp svenskt naturfoto och nordisk natur på ett positivt och inspirerande sätt. 

 – Svenskt naturfoto håller generellt en riktigt hög klass, men det syns sällan utåt och det är något som vi vill ändra på. En ensam fotograf kan göra en hel del, men tillsammans så kan vi göra mer, säger Daniel Stenberg, en av initiativtagarna till projektet Images of Nordic Nature.

– Bloggen kan även ses som ett steg i att stärka svensk naturfotografi utanför våra gränser, då vi i en allt mindre utsträckning ser bilder tagna av svenskar i internationella sammanhang. Vi vill med våra bilder hjälpa till att vända den trenden. 

En av de medverkande fotograferna är Annette Seldén som har särskilt fokus på landskap med inriktning på de Skandinaviska fjällen och arktisk natur. Med stor intresse för friluftsliv är det naturligt för Annette att även visa friluftslivet i sina motiv.

– När jag fick frågan om jag ville vara med i projektet tyckte jag att det var en spännande chans att visa upp mitt arbete i en exklusiv blogg, säger Annette från en husbil någonstans högst uppe i Sverige. Hon har redan skickat in ett urval bilder till projektets redaktörer och kommer fortlöpande att fylla på med nytagna bilder.

I skaran bakom Images of Nordic Nature finner vi flera kända fotografer, bland annat Staffan Widstrand, Anders Geidemark, Peter Lilja, Jan-Michael Breider, Bilal Chebaro, Göran Ekström, Magnus Elander, Elisabeth Gustafson, Thomas Jågas, Henrik Karlsson, Nic Kruys, Patrik Olofsson, Stefan Oscarsson, Annette Seldén samt Daniel Stenberg.

Images of Nordic Nature drar igång den 1 juli med målsättningen att publicera en bild om dagen som visar svenskt naturfoto och nordisk natur för både en nationell och internationell publik.

 

Bilden är fotograferad i Stenshuvuds nationalpark vid 4-tiden en morgon i juni. "Jag ville få fram känslan och passade på att ta bilden precis när solen hade gått upp." Foto: Annette Seldén/N

 Av Amy Lagerman
Publicerad 2012-06-30. Läst av 10335 personer.
Fotosidan Plus | Makrofoto på Öland 12-15 september 2019

Som Plus-medlem får du 1000 kr rabatt

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-06-30 14:23   Marols
Jätteintressant att man går ihop och lägger ut bilder på detta sätt! Lite kul att kunna jämföra bilderna mellan olika fotografer också! Vi gör nåt "liknande" i vår blogg...
http://one366.wordpress.com/
/Maria
2012-06-30 18:40   esbtse
Vem bryr sig
Kompisar som hjälper varanedra
ryssen   2012-07-01 20:56
Jag bryr mig. Jag bryr mig mycket om de som är ledsna eller på annat sätt känner sig ensamma. Kontakta mig så kan jag hjälpa.
2012-06-30 18:46   Billingen
Fint initiativ, även om man kan ha synpunkter på likhetstecknet mellan svensk naturfotografi och föreningen Naturfotograferna/N. Hur som helst kommer jag säkert att besöka sidan så gott som varje dag. Lycka till!
2012-06-30 20:09   kimson
...precis..!...vem bryr sig !
ryssen   2012-07-01 20:58
Kim, titta vad jag skrev till Thomas. Du kan också känna glädje över andras glädje, jag kan visa dig hur.
2012-07-01 09:56   Gunnar-E
Jag bryr mig. Jag tycker det är ett trevligt initiativ att visa upp svensk naturfoto och nordisk natur. Att visa upp vår fina natur som vi ska vara rädda om. Själv hoppas jag kunna få lite inspiration bland dessa bilder.

Naturligtvis hjälper de sig själva och föreningen Naturfotograferna/N också, men det är de väl värda tycker jag. Istället för att bara sitta ned och undra varför ingenting händer, har de gått samman om en sak som de tycker saknas inom naturfoto och är sedan beredda att arbeta för en förändring.

/Gunnar
2012-07-02 00:23   Rikard_L
Var inne och kikade lite snabbt, och jag måste säga att många av bilderna är riktigt bra.
Det skulle vara roligt om fler fotoföreningar gjorde något liknande.
2012-07-02 09:31   Christer Sjöberg/BF/NV
Bra grej, absolut men nu var det tomt!....kanske skulle ni låta gårdagens bilder ligga kvar tills dagens kommit in...ett tips...om ni läser detta.
Christer
2012-07-02 12:46   johannes_wl
Riktigt riktigt riktigt riktigt riktigt segt att ladda in bilderna för mig... Fungerar först när jag väljer en bild och sedan uppdaterar via F5. Gillar konceptet i alla fall, mycket trevligt att visa upp nordiska naturen, och med aktuella bilder på vädret :)
2012-07-02 13:22   Birdman
Hej på er!

Roligt att ni gillar konceptet med vår blogg. Hoppas även att ni gillar bilderna i fortsättningen.

Tack även för att ni rapporterar det som heller inte fungerar fullt ut. Vi har dock inte märkt av något av de två problem som ovan rapporteras, men vi försöker hålla koll så gott det går :-)

Är det något ni vill meddela oss eller undrar över så är det enklast att höra av sig via ett PM till mig här på Fotosidan.

Ha det bäst

// Daniel

Merläsning

Jan Jörnmark visar övergivna platser i ny utställning

Stor utställning med brett urval och tidigare inte visade bilder. Läs mer...

Vi har testat tuffa och tåliga Olympus E-M1X

I Fotosidan Magasin nr 3/2019 har vi testat Olympus E-M1X som är den mest vattentåliga systemkameran på marknaden. Vi har även testat Panasonics första fullformatskamera Lumix S1R som kan ta bilder med upp till 187 megapixel. Läs mer...

Test: Panasonic Lumix S1R

Plus Nu har Panasonic valt att ge sig in och konkurrera med de stora elefanterna Canon, Nikon och i synnerhet Sony med en spegelfri småbildskamera. Men Panasonic gör det inte ensamma, de har lierat sig med Leica och Sigma. Första resultatet är S1R. Läs mer... 2

Fotosidan Magasin 3/2019

I nummer 3/2019 testar vi Panasonics nya fullformatskamera Lumix S1R, Olympus supertåliga proffskamera E-M1X och riktigt skarpa objektiv från Sony och Sigma. Vi lär dig ta bättre närbilder och svartvita bilder. Du får också lära dig hur man jämför hur olika sensorstorlekar presterar med hjälp av ekvivalens. Läs mer...

Placera din surfplatta nästan var som helst

Adapter för flexibel placering av surfplattor och mobiltelefoner. Läs mer...

Rätt film i kameran

Nils Bergqvist älskar att fotografera analogt och har testat en mängd olika filmsorter. I sin blogg presenterar han sina favoritfilmer. Läs mer...

Sanningen bakom bilden visas på Abecita

Sanningen bakom bilden är en utställning på Abecita konstmuseum där bevarandefotografen Tom Svensson och undervattensfotografen Jonna Bergström vill väcka uppmärksamhet kring utrotningshotade arter och nedskräpade sjöar och hav. Läs mer...

Surrealistiska fotografier visas i sommar

Sonja Hesslow är en fotograf som arbetar med iscensatt fotografi. Det innebär att hon skapar sina motiv utifrån sin fantasi – hon iscensätter dem. Under sommaren visas hennes bilder på Halmstads konsthall. Läs mer...

Rösta fram Mästerbilden 2019

Fotosidan Masters fyra omgångar är nu klara och nu har vi bara den prestigefyllda Mästarbilden kvar. Alla bilder som placerat sig topp 5 finns med att rösta på. Vinnaren vinner en Nikon D500 + AF-S DX NIKKOR 16-80 VR + sin vinnarbild i 70x100 inramad av Crimson. Vinnaren presenteras på vernissagen 5 juni på Galleri Kontrast. Lägg din viktiga röst på den bild du tycker är årets Mästarbild! Läs mer...

Panasonic Lumix S1R utsedd till årets kamera i Japan

Företagets toppmodell högst på prispallen i Camera Grand Prix 2019. Läs mer...

Elinchrom Rotalux Softboxes