Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Svensk vann årets Worldwide Photo Walk

Svensk vann årets Worldwide Photo Walk

Lars Anshelms fotografi höjdes i dag till skyarna av en entusiastisk Scott Kelby som utsåg fotografiet till vinnare av årets Worldwide Photo Walk.

Det var tredje gången som Lars Anshelm var med på Scotts Kelbys initiativ Worldwide Photo Walk. En grupp med 12 deltagare samlades för första gången i Lund.

– Vi passerade Domkyrkan, gick förbi Salutorget, och när vi gick förbi Konsthallen såg jag den här tjejen som försökte ta sig in. Jag vet inte om hon hade ett ärende dit eller om hon bara ville söka skydd för ösregnet, men Konsthallen var stängd och porten låst.

Totalt fick Lars med sig mellan 150-200 bilder från årets Worldwide Photo Walk. Av dessa plockade han ut ett trettiotal innan han slutligen bestämde sig för vilka tio han ville ladda upp på Scott Kelbys sida. 

Egentligen skulle resultatet inte ha offentliggjorts förrän i morgon, så när Fotosidan gratulerade till vinsten var fotografen fortfarande ovetande om resultatet.

– Jag kunde knappt tro att det var sant, men när jag tittat efter själv blev jag naturligtvis glad. Jag tycker själv om bilden.

Scott motiverar vinsten:

"This is my all-around favorite, and Grand Prize winner, because I simply fell in love with it. I could point to how the texture, color. lighting and composition are just absolutely spot on, but what I love is that I want to know more about this image. I want to see what’s behind that door, and what’s in the backpack on the ground, and who the woman is (she’s a total mystery obscured by the umbrella) and what she’d doing there in the first place.

The shot is moody and interesting, and I love the way the backpack on her shoulder stands out among all the muted colors. I could make a great case for any of these finalists to have been the Grand Prize Winner, but for some reason I just kept coming back to this one. Also, the post-processing is just right. I love, love, love this shot and wish I had taken it. My congratulations to Lars for capturing this gem."

Följ länken för att se de andra utvalda bilderna från Worldwide Photo Walk eller se fler av Lars bilder här.

Foto: Lars AnshelmPublicerad 2012-11-07. Läst av 7403 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2012-11-07 15:08   Photosession
Stort grattis till din vinst och lycka till vidare.
2012-11-07 15:25   KimSC
Vilken fantastiskt trevlig beskrivning! Oavsett vad man tycker om Kelbys bilder och bildtänk så måste ju det här kännas som en väldigt stor bekräftelse av det egna skapandet. Många grattishälsningar till Lars!
2012-11-07 17:39   Måns H
Jättefin bild och gratulerar!

Lunds konsthall ritades av arkitekten Klas Anshelm och invigdes 1957.

Bilden tar vara på entréns sinnliga karaktär med de till synes oregelbundet inpassade kopparplåtarna, här i regnet. Håller även i övrigt med Scott Kelby!
2012-11-07 17:46   David Wargert
Bara att gratulera, bra fångat!!! :D
2012-11-07 19:12   Stefan Johansson
Bara att lyfta på hatten och gratulera! Snyggt fångat!
2012-11-07 19:42   Håkan Wramner
Grattulerar till en bra bild!
2012-11-08 11:46   Hans Wahlgren
Verkar vara samma efternamn på arkitekten till Lunds konsthall och fotografen; Anshelm. Roligt sammanträffande eller ...? Spännande i alla fall och fantastiskt kul att utmärkelsen hamnade i Sverige. Grattis!
2012-11-08 12:18   Krisiun
Grattis Lars!! En riktigt bra bild! (BTW: Bilden såg helt underbar ut på min Eizo-skärm hemma, på min LG-skärm på jobbet ser den mest "Ok" ut ;)
2012-11-08 13:22   MrKarisma
Scott Kelby måste ha ett bra mörkerseende, för jag kan knappt utröna om det är en kvinna eller man.. Dock så gillar jag bilen :)
2012-11-08 22:09   ompio
Absolut att jag måste få gratulera dig Lars! Här också. :)

Otroligt roligt att få se en bild från Sverige utvald av gurun. Fast det är inte första gången en lundafotograf blir vald av Kelby. Första gången Worldwide Photo Walk ägde rum var det Emils bild som kom med - dock inte på första plats.

Merläsning

Corel släpper PaintShop Pro 2021

Ny AI-motor som bland annat förbättrar jpeg-filer. Läs mer...

Backup av dina bilder - del 3(3) - I praktiken

Plus Bildfiler blir större och större över tid på grund av informationstäthet och tekniska innovationer, detta gäller inte minst bearbetat material. Jobbar du med film i hög upplösning vet du också att det äter upp hårddiskutrymme i rasande fart. Det bästa är att köpa hårdiskarrayer med flera platser, så möjlighet för expansion finns. Läs mer... 1

Ny ljusstark 85/1,4 för spegelfritt

Sigma har utvecklat ännu ett 85 mm f/1,4 Art för spegelfria systemkameror. Denna gång är konstruktionen betydligt mer kompakt. Läs mer... 1

Nya iMac-modeller från Apple

Bättre webbkamera, tionde generationens Intel Core-processor och möjlighet till 128 GB ram. Läs mer... 21

Olympus E-M10 Mark IV ger högre upplösning

Olympus uppdaterar sin minsta modell i OM-D-serien. E-M10 Mark IV har bland annat en mer högupplöst sensor än sin föregångare. Läs mer... 7

Lång telezoom från Olympus

Olympus har tagit fram ett lättare och billigare alternativ för alla som tycker att deras 150-400/4,5 är för stor och dyr. Läs mer... 2

Lätt telezoom för Sonys spegelfria från Tamron

Tamron är snart klara med utvecklingen av en telezoom med Sony E-fattning som ska vara den lättaste i sin klass. Läs mer...

Publicera dina bästa bilder - tema hetta!

Nu har du chansen att få med dina bästa bilder i Fotosidan Magasin. Teman för nr 5/2020 är "Hetta". Publicerade bilder får feedback från en professionell fotograf. Värmeböljan kommer nu så vi förlänger t.o.m 6/8. Läs mer...

Nya väskor från Lowepro

Senaste Fastpack och Slingshot-väskorna anpassade för spegellösa system. Läs mer...

Varför jag älskar små kameror

Jag minns det fortfarande som igår. Det var en regnig novemberkväll 2002 och Kent skulle spela på Scandinavium i Göteborg. Jag hade blivit anlitad som fotograf för lokaltidningen Bohuslänningen och det var min andra konsert någonsin jag skulle fotografera. Jag var 19 år gammal och tog bussen dit från Uddevalla med min lilla analoga systemkamera. Läs mer... 24

Miops Capsule360