Artiklar > Annie Leibovitz drog rekordpublik till Fotografiska

Annie Leibovitz drog rekordpublik till Fotografiska

Foto: Annie Leibovitz. 

I helgen avslutades utställningen ”Annie Leibovitz: A Photographer's Life 1990 – 2005” på Fotografiska. Sedan premiäröppningen den 21 maj i år har 176.000 betalande besökare sett utställningen.

De 176.000 besökarna innebär i snitt drygt 1.400 personer om dagen. ”A Photographers Life 1990-2005” är med sina 196 bilder en personlig, kronologisk resa genom Annies liv och arbete. Flera av bilderna visar hennes liv vid sidan av kameran. Fotografiska visade utställningen på ett helt våningsplan tillsammans med ett tillhörande kronologiskt ”collage-rum”.

Nu på fredag den 24 september öppnar nästa stora huvudutställning på Fotografiska: "Fashion - modefotografi genom tiderna", vilken ersätter Annie Leibovitz som nu åker vidare till Australien. Över 200 fotografier, varav en stor del är vintage, skapade av 50 världsberömda fotografer gör ”Fashion” till den mest heltäckande utställning inom modefotografi som visats i Europa.

www.fotografiska.euPublicerad 2010-09-21. Läst av 6204 personer.

3 Kommentarer

Lars Forslin 2010-09-21 17:08  
Jag var dit i söndags, sista dagen och fick tillfälle att se tre utställningar på en gång. När det gäller Leibovitz så imponerades jag av hennes officiella porträtt, till exempel Bush-regeringens höjdare. Hon lyckades få dem att frivilligt se ut som gangsters. Riktigt bra. Men hennes privata bilder kändes verkligen alldeles för privata och talade i vart fall inte till mig.

Övriga utställningar där kändes väl som konst som i "konstigt". Kan konstatera att min estetik nog inte stämmer överens med intendentens (eller curator som det kallas på nysvenska). Vi får se vad som kommer upp där i framtiden, men jag skulle bli förvånad om till exempel Hans Strand eller Claes Grundsten fick ställa ut där.
rispalt 2010-09-21 20:16  
Jag var också där och trängdes på Söndag:) Vet inget som är så subjektivt som upplevelser av bilder. Tycker faktiskt tvärtom, att många av idolbilderna var kul men rätt så ointressanta (annat än tekniskt/arrangemang). Däremot, med dessa bilder i bakhuvudet se de mer privata bilderna. Viss kontrast. En del lite väl privata och starka men uppenbart påverkat henne mkt. Kul att see ngn så insnöad på porträtt. Naturbilderna var ju sisådär. tycker jag:)
Lars Forslin 2010-09-22 01:29  
Ja, landskapsfoto är verkligen inte hennes starka sida, det erkände hon ju också själv. Då frågar man sig varför man dragit upp 5-6 st av dessa i väggformat av vilka somliga var riktigt taskigt tagna. Var det så kul att de var tagna i helikopter med för lång slutartid att det motiverade det? Nej, hon måste ha betydligt intressantare bilder på lager, speciellt från hennes tid på Rolling Stone, och det känns som om vi fick se en hel del av ratet.

Merläsning

ANNONS
Samyang - Cyberphoto