Artiklar > Fotografiska hedrar John Lennon med känt porträtt

Fotografiska hedrar John Lennon med känt porträtt

Foto: Annie Leibovitz.

Mellan den 9 oktober till 2 januari visar Fotografiska ett av världens mest kända porträtt, föreställande John Lennon och Yoko Ono, bara några timmar innan han dödas utanför sitt hem i New York.

Annie Leibovitz fotograferade porträttet eftermiddagen den 8 december 1980 för Rolling Stone Magazine. Det blev det sista porträttet någonsin av John Lennon.

För att hedra minnet av John Lennon, som skulle ha fyllt 70 år på lördag, ställer Fotografiska ut den betydelsefulla bilden.

- Bilden på John Lennon och Yoko Ono har varit högt efterfrågad här på Fotografiska under utställningen Annie Leibovitz: A Photographer's Life, 1990-2005. Bilden passade då inte in i kronologin som sträckte sig från just 1990. Vi är nu oerhört stolta över att kunna visa detta unika porträtt och samtidigt kunna tillmötesgå en stor skara besökare som önskat se den, säger Jan Broman, VD och grundare, Fotografiska.

Bilden kommer att avtäckas på Fotografiska på lördag den 9 oktober och visas till och med den 2 januari 2011.Publicerad 2010-10-08. Läst av 8299 personer.

1 Kommentarer

Kent Andersson 2010-10-08 20:15  
Den var fotograferad liggande från början .

Merläsning

ANNONS
Vallerret - Scandinavian Photo