Annons

Proffsfoto

Artiklar > GP har anställt fyra pressfotografer

GP har anställt fyra pressfotografer

Foto: Magnus Fröderberg

 

Nu är rekryteringen av fyra pressfotografer till Göteborgs-Posten klar. Den 1 mars börjar de nya fotograferna sina nya anställningar på tidningen.

Rekryteringen innebär en rejäl utökning av fotoavdelningen, från en fotograftjänst till fem. Förklaringen till satsningen är att tidningen märkt att unikt material säljer. 

– Vi ser att vårt egna unika innehåll är det läsarna vill ha. Vi gjorde en redaktionell satsning förra hösten , då ungefär 25 journalister anställdes, och den har slagit väldigt väl ut. Vi har fler prenumeranter nu än vid samma tid förra året, fler som betalar för vårt innehåll. Det gör att vi vill fortsätta satsa på vår journalistik och det här är en del av det, sa Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP, i samband med att de nya fotograftjänsterna utlystes i slutet av november.

Nu är tjänsterna tillsatta och den 1 mars börjar Anders Ylander, Robin Aron, Meli Petersson Ellafi och Anna Tärnhuvud sina nya fasta jobb.

Ett krav på de nya fotograferna är att de ska vara vana att jobba med video och ha journalistik bakgrund så att de kan jobba självständigt.



Publicerad 2019-01-17.

3 Kommentarer

fotomojje 2019-01-18 06:58  
Mycket bra, nu hoppas jag att fler tar efter.
Christer Törnkvist 2019-01-18 19:50  
Min önskan är att Mittmedia kunde göra pss. Så jag slipper se en helsida med massor av generiska bilder av samma blåljusmotiv.

Merläsning

ANNONS