Annons
Artiklar > Dags för ny jättemosaik till vår monter på Fotomässan

Dags för ny jättemosaik till vår monter på Fotomässan

Återigen igen dags för vår återkommande mosaikbild på Fotomässan i Stockholm 26-28 nov. Vi måste nu snabbt få hjälp med bilder som mosaiken kan bestå av. Och av alla bilder som ni bidrar med kommer vi välja en bild som mosaiken kommer byggas upp av. Men det är bråttom, så skynda att bidra..

Vi kommer alltså ha en fototävling som pågår här på Fotosidan.se med start nu, och där en vinnarbild koras som sedan printas gigantiskt (3,75x2 m stort) och kommer i år monteras i vår monter. Det som är speciellt är att vinnarbilden kommer skapas som en mosaik av bilder som deltog i tävlingen.

Hänger du med på hur det funkar!?

På avstånd kommer man se vinnarbilden som en enda stor bild, men när man tittar noggrannare så kommer man inse att den bilden är uppbyggd av en mängd småbilder. Här är en artikel om hur vinnaren förra året och hur det såg ut i montern från ett tidigare år.





Vi vet att detta kommer bli effektfullt, och självklart skall du vara med och tävla, dels om chansen att få din bild som den stora bilden, men likväl som en av bilderna som ligger i mosaiken.

Hur går det till!?

Det kommer finnas en pool att ladda upp bilder i. Det är fritt fram att ladda upp hur många bilder som helst. Ur poolen kommer vi välja en bild som kommer bli själva huvudbilden.

Efter att vi valt vinnarbilden så kommer vi med hjälp av ett program skapa vinnarbilden utifrån alla bilder i mosaikpoolen

Programmet kommer själv välja bilder från alla bidragen, så vi har ingen kontroll här. Vi vet inte just nu hur många olika bilder som mosaiken kommer byggas upp av, men vi gissar att det är ett par hundra. Du får alltså kommer ner på mässan och själv ta reda på allt detta. Den stora bilden kommer du hitta monterad i vår monter.

Vi vet också vilka bilder som mosaikprogrammet väljer ut till mosaiken, så i vår monter kommer en lista med alla fotografer och vilka bilder som är med finnas.
Mosaiken (och listan) publiceras även på Fotosidan efter mässan (dock inte i den jätteupplösning vi genererar för printen...)




Tips om hur vi väljer vinnarbilden

Vinnarbilden, dvs den som mosaiken byggs upp av, måste vara liggande. Motivet bör vara inspirerande och i färg och innehålla variationer, utan för den skulle bli för plottrig. Ett motiv i sv/v med stora kontraster eller stora ytor i samma färg kommer ha sämre chans att bli en vinnare - vi vill ju att motivet skall innehålla så många olika småbilder som möjligt.

Till poolen där vi letar efter vinnarbilden

Tips och regler om bidragsbilderna

Bilderna skall vara UTAN RAMAR. Vi raderar alla bilder som bryter mot detta. Din bild skall vara i "normal" Fotosidan-storlek, du behöver inte göra något speciellt med den.

Tidtabell - tävlingen om Vinnarbilden. Bråttom Bråttom!

Du kan bidra med en utvald bild till poolen från vilken vi väljer vinnarbilden fram t.o.m den 14:e november. Därefter stängs den poolen och vi börjar leta efter en vinnare. Vinnaren kommer inte presenteras förrän printen monterats i vår monter.

(Notera att denna tävling är i "poolform"; dvs du kan lägga in en befintlig bild utan att behöva ladda in den på nytt, även från Portfolio-album tex)

Tidtabell - bidrag till mosaiken

Du kan bidra med hur många bilder som helst till poolen som ligger till grund för mosaiken fram till söndagen den 14:e november. Sen stängs denna pool. INGA RAMAR PÅ BILDERNA!!

Till mosaikpoolen

(Notera att denna tävling är i "poolform"; dvs du kan lägga in en befintlig bild utan att behöva ladda in den på nytt, även från Portfolio-album tex)

Regler

När du laddar upp en bild till mosaikpoolen som ligger till grund för tävlingen så medger du att det är ok att Fotosidan.se printar din bild (som den stora vinnnarbilden, eller som en liten bild i mosaiken). Du godkänner att bilden publiceras här på fotosidan.se i samband med tävlingen, och som print på Fotomässan.

Publicerad 2010-10-22.
Bidra med bilder
Dels har du chansen att bli vinnarbilden och om inte det så åtminstone få med någon bild i mosaiken.

Bidra med mosaikbilder!

Delta i tävlingen


Sista uppladdningsdatum är 14:e november.

PS! Du behöver inte ladda upp nya bilder utan du kan plocka direkt från din nuvarande album. Och utan begräsning i hur mycket du får lägga in.

OBSOBS! Inga ramar på mosaikbilderna

12 Kommentarer

Tomasz 2010-10-22 14:52  
Kul med fototävling, vad kan man vinna?
Andreas Edman/BF 2010-10-22 14:55  
Förra året då jag vann, då vann man en 100X70 print från Crimson. Dock fick man själv lägga ut pengar som man sedan fick tillbaka från Fotosidan, knappast så bra hanterat. Kan ju hoppas att det sköts lite proffsigare denna gång.
Tomasz 2010-10-22 15:00  
Det vore ju kul om man fick den stora bilden, den som hängt på mässan alltså.
Andreas Edman/BF 2010-10-22 15:17  
Haha, en bra ide. Gärna utan att det kostar en något..
David Elmfeldt 2010-10-22 15:20  
Allting kan alltid göras bättre! Vi trimmar alltid in oss med åren :)

Den stora vinnarbilden är helt klart en bra idé och den kan man få gratis men då MÅSTE man vara på plats vid stängningen på söndag. Man måste själv transportera hem den. Så vi kan bestämma att den som tagit vinnarbilden kan få den gratis under dessa premisser. Det blir kul och trevligt och bilden kommer till nytta!
Malin-D 2010-10-22 18:53  
Ursäkta, kanske en dum fråga:
Men var och när är fotomässan - hittar ingen information om detta.
Canis familiaris 2010-10-22 20:37  
Får det vara signatur på bilderna som skickas in?
David Elmfeldt 2010-10-22 20:46  
@Alexandra: Vi kan väl inte förbjuda signaturer men den kommer inte kunna läsas på de små bilderna. Likaså lär det bli snyggare utan signatur
@Mailn: http://www.fotomassan.se/
Canis familiaris 2010-10-22 20:56  
Jag tänker mest på foton som redan finns uppladdade här på fotosidan med signaturen på. Då behöver den inte suddas bort iallafall, bra.
Malin-D 2010-10-22 23:52  
Hm - tack *rodnar* - den sidan har jag ju sett några gånger :-)
Ser att ni lagt till plats och datum i texten nu - det är bra.
Rei Trulsson 2010-10-24 00:47  
Jag har ingen möjlighet att komma vid stängning och hämta den stora mosaiktavlan då mässan är i Stockholm. :-)
David Elmfeldt 2010-10-24 16:20  
@Rei. Du hinner säkert lösa logistikdilemmat om du skulle vara den lycklige.
l@rsson 2010-11-04 18:55  
Hade nog varit ännu roligare att skicka in om ni tänkte lista vilka bilder som kom med i mosaiken. (Som ni gjorde i fjol)
l@rsson 2010-11-04 18:58  
Hmm.. det står en sak på denna sidan och en annan för informationssidan i själva Bildpoolen.. vad gäller?
David Elmfeldt 2010-11-04 19:43  
- Jodå, vi kommer som vanligt lista alla som kom med och koordinaterna för bilderna.
- Vilken sak menar du?
l@rsson 2010-11-04 21:07  
Vad bra. Då är det nog bara den andra texten ni glömt uppdatera (infotext för bildpoolen för mosaiken):

"Det är inte säkert att just dina bilder kommer med; mosaikprogramvaran kommer analysera färger och strukturer och själv välja ut de bilder som passar motivet bäst. Vi kommer inte heller kunna tala om vilkas bilder som valdes ut; men kom ner till mässan sedan och kika efter om just din bild kom med!"
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS