Annons

Senaste innehållet av Åza

  1. Åza

    Vilken rovfågel?

    Stor tack för svaret! /Åsa
  2. Åza

    Vilken rovfågel?

    Hej! Den här fågeln landade på mitt trappräcke i helgen. Någon som kan säga vad det är? Det är väl en ungfågel så den passade inte riktigt på någon bild som fanns i min fågelbok.
  3. Åza

    natur foto vilken kamera..?

    Jag brukar aldrig rekommendera kameror och ska inte göra det nu heller, bara ge litet tips. Många här på sidan är helt teknikfixerade och tror att ju bättre kameror desto bättre bilder. Man kan ta jättedåliga bilder även med en dyr kamera. Om du är uppriktig fotointresserad och inte bara...
  4. Åza

    Manual skrivare Canon S9000

    Tack! Jahapp, den fanns ju på Canons USA-hemsida. Jag trodde i min enfald att det fanns samma saker på den europeiska. Nu ska jag aldrig mera tro det.
  5. Åza

    Manual skrivare Canon S9000

    Jag har slarvat bort cd:n till skrivaren och skulle behöva läsa manualen som låg på. Är det någon som vet var man kan få tag på den (manualen alltså inte min cd)? Verkar inte finnas på Caonons hemsida.
  6. Åza

    Tips inför Sthlm resa

    Om du passerar Sergels torg finns utställningen hästar i Kulturhuset som dessutom är gratis. Jag gillar inte ens hästar men tyckte bilderna var helläckra. De skildrar ofta mer människor än hästar och är tagna världen över. Passa också på att botanisera i bokhandeln Konstig i bottenplanet. De...
  7. Åza

    Reklambildens historia samt nakenheten i reklambild

    Vems gräns? Möjligen blir jag för petig om jag undrar vems gräns du syftar på. "Folk i allmänhets" gräns är nog olika och då finns väl bara ERKs bedömning som någon slags objektiv mall. Däremot kan man fundera på när en reklambyrå anser sig gå över gränsen. Så länge man bara mäter om en annons...
  8. Åza

    Blixtproblem med 10D och 550EX

    Följfråga igen Det här verkar fortfarande konstigt men jag kanske är trög. Jag har en förlängningskabel 2 (shoe cord 2) Den har 5 stift precis som kameran (eos 30)och blixten (420 EX). Skulle den verkligen ändå bara kunna överföra TTL?
  9. Åza

    Blixtproblem med 10D och 550EX

    Följdfråga Vet inte om jag fattat diskussionen helt fel. Om kablarna bara använder TTL så borde blixten alltså inte skicka ut förblixten som grillar av "billiga" slavtändare. Eller?
  10. Åza

    diskussionernas karaktär

    Jag har ingen bra teori men många efterlyser ju mer bilddiskussioner än teknikdiskussioner. Många kommentarer är dessutom varken eller enligt min mening. Typ: Den här bilden gillar jag på grund av den härliga färgtonen. Inget fel med en sådan kommentarer (jag har nog gjort en mängd sådana...
  11. Åza

    Bokförings hjälp!

    rsv? Hejsan! Jag kan inget om detta men ... Skattemyndigheten har ju en jättebra hemsida www.rsv.se där alla deras broschyrer finns för nedladdning. Åtminstone en del av dina frågor borde kunna få svar där.
  12. Åza

    Kan man minimera skärpeproblemen som uppkommer vid liten bländare?

    Mitt svar till caro är nedanstående länk. http://www.graflex.org/lenses/photographic-lenses-tutorial.html Där kryllar av formler som förklaringar till diverse "fotofenomen" bland annat av diffraktion.
  13. Åza

    Fotografer - värdelösa?

    Min tanke när jag läste din korrespondens med dem är att de har dåligt samvete. De verkar, med tanke på reaktionen, inte ha riktigt torrt på fötterna när de ratade dig osedd. Varför skulle han annars först svara nåt fullständigt snömos och sedan ha alla taggar utåt. Verkar helt oseriöst hursom...
  14. Åza

    synfelskorrigerande kameror?

    Jag hittade manualen på nätet till Canon Ftb. http://www.canonfd.com/choose.htm På sid 46 säger de att det finns "dioptric adjustment lenses". Men det är nog fasta styrkor. Du får börja med månadslinser i dina egna ögon och justera styrkan varje månad ;-)
  15. Åza

    synfelskorrigerande kameror?

    Canon T-70 har också tillbehör där man kan ställa in sitt personliga synfel. Men jag har ingen aning om det går att få tag på nuförtiden.
ANNONS