Annons

126-film

Produkter
(logga in för att koppla)

VW-55

Aktiv medlem
Hej!
Är det någon som vet hur man öppnar en 126-kasset så man kan annväda den igen? Har alltså tänkt återanvända kasseten till S/V film. Alla tips välkommna.
MVH David.
 
Hej!
Är det någon som vet hur man öppnar en 126-kasset så man kan annväda den igen? Har alltså tänkt återanvända kasseten till S/V film. Alla tips välkommna.
MVH David.

Hej!
Jag skall inte låta allt för negativ, men där kanske du går "bet".Vad jag har minne av så "pressade" Kodak ihop kasseten till 126-filmen av den enkla orsaken att det skulle vara ljustät.Lite "nördigt" av mig men jag har en samlig gamla filmkasseter och dito rullar.Ser man på 126an, i detta fall Kodacolor Gold 200 så ha jag svårt att tror att det skulle gå att öppna den och få den fungerar sedan.
Dom 126or som jag framkallat så måste man "sabba" dom för att kunna ladda filmen, alltså helt enkelt för att inte skada filmen.
 
Om nu inte minnet sviker...

126-filmen är bara perforerad på en sida och med ett hål per ruta som inte är för frammatning utan för "stopp". Det kanske inte går att mata fram filmen på rätt rätt även om du lycka få i den. (Jag förmodar då att du tänker ladda med vanlig småbildsbilm.)

Dessutom är det väl skyddspapper som på rullfilm i dessa kassetter? Är det inte ett titthål? http://www.frugalphotographer.com/cat126.htm

Per
 
Hej!

Det går det att göra dels med kassett (de två första länkarna) men också utan (sista länken). Resultaten kan dock skifta rejält om man laddar om, beror lite på vilken kamera du använder och vilken typ av film. Exemplen nedan tror jag bara använder vanlig 35mm. Om du vill undvika div. problem med perforeringen är det bättre att använda tillskuren 120-film.
Oavsett så blir det oftast mer åt "lomo"-hållet än nåt annat. Vilket ju iof. kan vara kul.....
Om du inte har gamla kassetter så funkar det också, då måste du bara ändra kameran något. (En del av Agfas 126 Kameror går det faktiskt att bara trycka in en 35mm rulle i, utan ändringar.) Också här beror det lite på vad du har för kamera, vissa blir bäst om du tar bort 24x24 ramen framför linsen (då syns perforeringen) då de annars kräver en helt ny framdragningsmekanism. Lite svårt att förklara men om du vill kan jag skicka lite bilder på de varianter jag gjort. De som fungerat iaf......
Mvh/Petter
http://www.instructables.com/id/Instamatic-Retro/
http://www.flickr.com/groups/instamatic/discuss/72157622444854172/

http://www.flickr.com/groups/instamatic/discuss/72157602871088129/
 
ANNONS