Annons

Cyberphoto's lager i Umeå varför?

Produkter
(logga in för att koppla)
"Varför handla på ScandinavianPhoto"

För att dom har en lokal butik i Stockholm och i mitt tycke rätt trevliga männniskor där. Har dom sakerna hemma och priset inte är alltför högt så åker jag dit istället för att skicka efter, det kan vara trevligt med en lunchutflykt, man kan få en kopp kaffe där och ett avbrott i arbetet om inte annat. :)

Om jag postorderhandlar blir det där grejerna finns i lager, om det skiljer några tior så kan det vara värt det för att få hem dom snabbare. Någon enstaka gång FotoVideo, några fler gånger Cyberphoto, mer ofta Scandinavian Photo, men allra oftast B&H PhotoVideo i New York. Så för mig spelar det ingen roll var centrallagret som prylarna skickas ifrån ligger. Knappast bra för miljön med alla transporter men om det skiljer massor av pengar så blir det så. På senare tid har jag handlat lite från www.datapryl.se, dom har obefintlig service men har varit avsevärt billigare än dom andra på en del tillbehör.

Att Cyberphoto har lagret i Umeå är väl säkert mest för att det är Umebor som startat firman och jobbar där. Lokalhyran är nog lägre där än längre söderut och leveranspriserna är förmodligen förhandlingsbara och mer eller minde oberoende av var man har firman. Gisar jag bara, förstås.
 
Senast redigerad av en moderator:
stef-n skrev:
Jag kan ju tillägga att vi bor några stycken norr om Dalälven också. Själv har jag alltid fått prylarna dagen efter jag beställt, och då bor jag ändå nere i Östersund. :)

För mig som bor i Sundsvall tar det 3-6 dagar för Posten.
 
Posten...

..sorterar väl de flesta paketen i Ånge, är det inte så? I så fall ser bilden ur så här.

Umeå-Ånge 36 mil
Bankeryd-Ånge 78 mil
- - - - - - -
Ånge-Östersund 11 mil
Ånge-Stockholm 40 mil
Ånge-Luleå 63 mil
Ånge-Malmö 105 mil


Snacka om att ni söder om Jönköping bor ocentralt....
 
Re: Posten...

chry skrev:
..sorterar väl de flesta paketen i Ånge, är det inte så? I så fall ser bilden ur så här.

Umeå-Ånge 36 mil
Bankeryd-Ånge 78 mil
- - - - - - -
Ånge-Östersund 11 mil
Ånge-Stockholm 40 mil
Ånge-Luleå 63 mil
Ånge-Malmö 105 mil


Snacka om att ni söder om Jönköping bor ocentralt....

När jag köpt via Cyberphoto & följt paketet så ser det ut så här:

2007-09-05 11:17 CyberPhoto AB
2007-09-05 18:47 Umeå Försändelsen har sorterats
2007-09-06 02:04 Stockholm Södra Försändelsen har sorterats
2007-09-06 15:00 Uppsala Spel & Tobak Försändelsen har kommit till Postens serviceställe


Postflyget! Säger bara Postflyget!


/Niklas
 
Ola_H skrev:
Umeå, Ånge etc... statligt etableringsstöd, kanske?

Ånge har varit en jätteviktig järnvägsknut sen hedenhös eller i varje fall långt innan jag på slutet av 60-talet jobbade extra på Stockholm Ban med att slänga postsäckar i godsfinkorna som skulle dit. Märkligt nog verkar ingen ha kommit på nåt bättre sen dess! Tydligen utvecklas inte allt i cyberfart trots att en del vill få oss att tro det.
 
Danlo skrev:
Vem som säljer mest? Det måste ju vara Scandinavianphoto eftersom de syns o hörs överallt.. marknadsföring vet ni...

Men varför handlar man på Scandinavianphoto när den personliga servicen är obefintlig och priserna i stort sett alltid högre till skillnad från Cyberphoto? Det kan man allt undra det :)

Jag var inne där och handlade förra veckan och jag känner inte igen mig i den beskrivningen. Trevligt folk som tog sig tid och hjälpte till på alla sätt och vis på ett kompetent och intresserat sätt. De lade 1/2 timme på mig och mina behov (kollade mina objektiv med A700 och köpte en kompakt till min fru).

Vi ska nog vara glada att vi fortfarande har ett företag som SP kvar i stan med ambitionen att föra alla stora märken hyfsat välsorterat. Alternativet är att flänga runt på tillverkarcenter a´la Sonys och prata med krängare av platt-TV istället för fotospecialister.

Hur man blir bemött tror jag har mer med när man kommer dit. Undvik lunch och slutet på dan, då har de tid för alla dina frågor.
 
Min spontana reaktion av rubriken var denna..

att det finns folk som inte fattar att det bor folk i hela detta långa land + är det inte typiskt att de som bor på de tjockaste platserna kräver sin ensamrätt i alla lägen?

Jag tror inte det finns en enda vettig en i glesbygd som hade reagerat om sveriges största grossist av jordbruksredskap fanns i stockholm..bara för att det är så långt ifrån norrbotten.

Beklagar min lite sura hållning här, kan inte hålla mig.

MVH niclas,

Ps, har inte läst inläggen i tråden..riktar inte heller mitt skrivna personligt här/nu.
 
Har också funderat på varför man lägger affärer norr om Stockholm. Det funderade Clas Ohlson och IKEA länge på innan man öppnade affär i Luleå respektive Haparanda. Resultatet kanske blev "något" bättre än vad båda kedjorna hade förutspått. Clas Ohlson sålde visst för fyra gånger mer än budgeterat under första året och öpnnar nu en affär i Piteå också. IKEA har haft stora delar av sitt lager tomt och mindre än ett år efter öppnandet pratar man om att man måste bygga ut.

Om man nu skall prata miljöeffekter och annat kanske man istället skall fundera på vilken väg posten distribuerar sina paket. För oss som bor norr om Umeå innebär det att våra paket skall ner till Ånge först och sen upp till oss. När jag jobbade i Sunderbyn som ligger strax utanför Luleå så beställde vi ofta paket från vår datorleverantör i Piteå. En sträcka på drygt sex mil men när de skickade paket till oss åkte de ner till Sundsvall först (dvs 40-50 mil söderut) och vände därefter norrut. Så vi slutade med posten och började anlita bussgods istället. Skiljer lite på två timmars leveranstid jämfört med tre dagar.
 
Egentligen vore det kanske mest rationellt om vi alla bosätter oss runt Malmö, det är visst närmast till en massa bra saker där. Fast det blir längre till fjällen och storskogen förstås. Och jag har lite svårt med språket. :)
 
Ånge är inte att förkasta, dom är störst Norr om Dalälven, men knappast störst i Sverige, då hamnar Ånge långt ner på listan.
Tittar man på placeringen av Postens Terminaler så ser man ett klart mönster och det är att dom vill hamna centralt med bra anslutningar men med enorma ytor till förfogande och därför en bit bort.

Här har ni postens terminaler:

Härryda
Upptagningsområde:706 000 hushåll och 57 000 företag. Volym: 65 000 paket/dygn, <100 000 ekonomiklump/dygn

Luleå
Upptagningsområde: 123 000 hushåll och 13 600 företag. Volym: 6 500 paket/dygn

Segeltorp
Upptagningsområde: 995 000 hushåll och 200 000 företag. Volym: 80 000 paket/dygn

Toftanäs
Upptagningsområde: 585 000 hushåll och 44 000 företag. Volym: 60 000 paket/dygn, 63 000 ekonomiklump/dygn

Torsvik
Upptagningsområde: 578 000 hushåll och 52 000 företag. Volym: 62 000 paket/dygn, 9 000 ekonomibunt/dygn

Umeå
Upptagningsområde: 124 100 hushåll och 10 500 företag. Volym: 7 000 paket/dygn

Ånge
Upptagningsområde: 230 000 hushåll och 21 000 företag. Volym: 13 000 paket/dygn, 15 000 ekonomiklump/dygn

Örebro
Upptagningsområde: 991 000 hushåll och 62 000 företag. Volym: 66 000 paket/dygn
 
Jag fattar heller inte vem som vill bo norr om Uppsala....visst det kanske är trevligt att åka skidor på semestern, men sen då?
Varför ska alla vi skattebetalare behöva betala för en massa infrastruktur som vägar och järnväg, när nästan ingen använder dem. Se så välanvända vägarna och tågen är i sthlm, det är där pengarna borde satsas, så att de kommer flest inv tillgodo.

Det är ju sorgligt att staten skall behöva subventionera landsbyggden...

För miljöns skull, om alla norrlänningar flyttade till sthlm, så skulle vi slippa en massa koldioxidutsläpp från norrlands bilpark/skooterpark och uppvärmning.

Stycka helt enkelt av sverige och sälj skiten till ryssland.

Vi i sthlm behöver dessutom fler trevliga norrlänningar, för de är så trevliga och lugna i sinnet.
 
supermax_fred skrev:
...
Vi i sthlm behöver dessutom fler trevliga norrlänningar, för de är så trevliga och lugna i sinnet.

Efter man som Norrlänning bott ett tag i Stockholm är man tyvärr inte lika lugn och trevlig längre. ;)
 
Anders Östberg skrev:
Efter man som Norrlänning bott ett tag i Stockholm är man tyvärr inte lika lugn och trevlig längre. ;)

Nä det måste vara tungt att behöva trängas med alla andra inflyttade norrlänningar i tunnelbanan och på bostadsmarknaden. De flesta infödda stockholmare, som kunnat välja har ju för länge sen flyttat ut till lugnare områden på lagom pendlingsavstånd och lämnat Stureplan och resten av asfalten till alla mer eller mindre nyanlända lantisar i nyköpta svartlägenheter som inte förstått vilket nedköp de gjort livskvalitetsmässigt.

Inte undra på att de som flyttat in från landet efter ett tag blir sura och griniga och känner behov av att trakasera sina olycksbröder och systrar som råkat komma till stan lite senare än de själva (de som nu kallar sig stockholmare och ödelägger stans invånares goda rykte). Snorkighet är inget som jag förknippat med Stockholm (jag är född här). För de flesta infödda stockholmarna jag mött har det sällan varit nån större grej att vara stockholmare men detta verkar vara en betydligt större grej för de som passerade stadsgränsen sist. En kosmopolitisk miljö brukar gynna toleransen mot allehanda mänskliga avvikelser men i lantisarnas syn på oss stockholmare finns inte mycket av det. Det är bara att hoppas att de som nu flyttar in kan slå sig till ro och luta sig lite mer tillbaka efter ett tag och sluta trackasera sina olycksbröder och systrar. Då kommer Stockholm att åter bli den trevliga och gemytliga stad den en gång var i sina bästa delar.
 
Senast ändrad:
Hehe, livskvalitet kan vara mycket det... ett intressant och bra betalt jobb i asfaltdjungeln eller arbetslös med vacker vildmark utanför knuten, kanske inte ett helt enkelt val faktiskt. IT skulle ju göra att man kan jobba var som helst, undrar bara vad som gick snett med det. :)
 
ANNONS