Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Digitala Stadsmuseet - historiska porträtt med QR-kod

Produkter
(logga in för att koppla)

Sten-Åke Sändh

Aktiv medlem
Det kanske är fler som är intresserade av gamla historiska porträtt. När vi byggde Digitala Stadsmuseet var en tanke att man skulle kunna använda söklänkar inbäddade i QR-koder för att göra delar av samlingarna mer lättillgängliga. En annan tanke var att använda QR-koder som ett komplement i historiska utställningar där man kunde få tillgång till ytterligare relevant info via sådana inbakade länkar.

Nedan kan ni testa om ni vill. Det pågår nu ett stort projekt där Stadsarkivet och Stadsmuseet i samarbete ska digitalisera ytterligare 1000-tals bilder som bl.a. kan vara intressanta för släktforskare och andra som använder de gamla Rotemansarkiven (som Stadsarkivet förvaltar) i sin forskning.

historiska_porträtt.png

Jag har även gjort en blogg med QR-kodsexempel och en guide med tips om hur man går till väga med att bädda in olika typer av länkar i QR-koder med hjälp av en QR-kodseditor.

Sten-Åke Sändh - Stenis Fotoblogg - Fotosidan

Man är självfallet inte begränsad till bilder utan det kan lika gärna vara länkar till dokument eller rent av koordinater som låter användaren landa på dessa koordinater i Google Maps, vilket ni kan se i de exempel koder som finns i länken ovan.
 
Senast ändrad:
ANNONS