robarb
Aktiv medlem
Tack för ditt svar, men sjutton gubbar, jag blir inte klokare. Ju mer jag läser om saken desto mer utkristalliseras två läger, dels lägret som menar på att efterbehandling behövs för att få det där riktiga toppenresultatet och ett läger som menar på att det är nonsens och att de får kalasbilder mer eller mindre direkt ur kameran.
-----------
Hej Ola
Har inte läst hela tråden men hittade ditt inlägg enligt ovan.
Du ska inte vara förvirrad av att det verkar finnas två läger. De som menar att de fått kanonskaprpa bilder rakt ur kameran har glömt att tala om för dig att de ställt in kameran så att den skärper bilden innan de tömmer kortet.
Det är samma skärpning som andra gör efteråt i tex PS eller annat, fast kamerans inställningar är mycket mer grovhuggna. Men visst skärper det bilden. Den bild som du visade i ditt inlägg kommer inte direkt från ett chip, det kan du vara väldigt säker på.
Observera att alla digitala inställningar du kan göra i kameran, vitbalans, kontrast, mättnad, skäpning, osv är efterbehandlingar som görs av en mjukvara, och ingenting som kommer från chipet.
Bländare, tid och känslighet är däremot inställningar som påverkar chipets bildkvalitet.
-----------
Hej Ola
Har inte läst hela tråden men hittade ditt inlägg enligt ovan.
Du ska inte vara förvirrad av att det verkar finnas två läger. De som menar att de fått kanonskaprpa bilder rakt ur kameran har glömt att tala om för dig att de ställt in kameran så att den skärper bilden innan de tömmer kortet.
Det är samma skärpning som andra gör efteråt i tex PS eller annat, fast kamerans inställningar är mycket mer grovhuggna. Men visst skärper det bilden. Den bild som du visade i ditt inlägg kommer inte direkt från ett chip, det kan du vara väldigt säker på.
Observera att alla digitala inställningar du kan göra i kameran, vitbalans, kontrast, mättnad, skäpning, osv är efterbehandlingar som görs av en mjukvara, och ingenting som kommer från chipet.
Bländare, tid och känslighet är däremot inställningar som påverkar chipets bildkvalitet.





