Annons

Fota Hästar !

Produkter
(logga in för att koppla)

Idrus

Aktiv medlem
Hej! Ni som fotar hästar, hur vill ni att hästen ska stå ? ska den titta åt ett speciellt håll ? och vad ska man tex inte få med ?

Vilken inställning har ni när ni tar porträtt foto av hästarna ?

MVH Ida
 
Jag har den iställningen att en häst är som vilket annat däggdjur som helst.

Ett porträttfoto av en häst skall beskriva just den hästens karraktär. Om det är en Ardenner som jobbar med att dra fram stockar i skogen så blir det snyggt med snöklädda granar i bakgrunden och det är en duktig Travare så är det kanske på sin plats att ha en segerkrans runt halsen.

Använd samma inställningar som när du fotograferar människor. OM det är hästen du vill visa upp. Om det är hästen i sin hage du vill visa, så kan du ha lite större skärpeomfång och få med hästens "naturliga" omgivning också.

Vad skall man inte få med?

Ja om hästen är perfekt skodd, perfekt sadlad och har grimman i perfekt skick, nyryktad och fin så kan du ta med allt i bilden. Om det är något av ovanstående som inte är perfekt, så utelämna det. Annars finns risken att någon klagar på just det.
 
Senast ändrad:
En liten enkel regel för er som inte håller på med hästar. (men ändå fotar dem)

Är det hästmänniskor som skall se på bilderna är det helt enkelt så, med undantag för huvud/halsbilder, att man ALDRIG beskär en häst. Man kan inte ta bort exempelvis benen, inte heller visa halva hästen, dvs bara frambenen och hals/huvud.

Ett annat undantag kan ju vara om hästen hoppar eller så, och det är omöjligt att inte skymma ngt av hästen.

Sen att det kan finnas fräcka möjligheter, rent artistiskt, med att beskära bilder av hästar är en helt annan femma.
 
Om hästen poserar efter tex en seger i dressyr eller liknande så vill hästfolk att hästen ska ha huvudet uppe, benen ska vara i linje sett från sidan och i synnerhet frambenen måste vara i linje för en perfekt bild. Öronen spetsade frammåt och hästen ska se nyfiken ut.Be ryttaren ställa hästen i form på tygeln.

De bästa bilderna tycker jag blir efter ett träningspass eller en tävling eftersom bilden får mer liv av en lite ådrig häst.
 
ANNONS