** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons

fullscreen visning på webserver (bildspel)

Produkter
(logga in för att koppla)

rispalt

Aktiv medlem
Hej,
Jag har sedan länge en enkelt utformad websida där allt ligger som jpg filer och beskrivningar av bilder i text filer. Ingen databas, ren text. Syftet är att mimimera beroendet av mkjukvaror, format etc.

Men, ngt jag saknar är att för ett visst album kunna se bilderna i full screen eller i vart fall stort format. (liknande fotosidans bildspel)

Helst inte flash men jag tror att det inte finns så många alternativ så jag är beredd att bita i det sura äpplet. Den måste dock kunna integreras i websida/server, dynamiskt. Inget beroende till Photoshop/lightroom etc.


Har ni ngt tips?

Mvh
Lars
 
Senast ändrad:
Jalbum

jalbum verkar vara för att skapa album, statiskt? Jag vill göra bildspel, fullscreen dynamiskt för x bilder.

Hittade faktiskt ett alternativ, dock begränsad av browsers storlek - ej riktigt "full screen".

http://www.cyberward.net/blog/code/bgstretcher2/

Hittar ett till möjligt alternativ
http://www.buildinternet.com/project/supersized/

Men fortfarande inte "full screen"

Vet inte vad som menas med dynamiskt. Jag brukar göra bildspel med fullscreen (1280x720 som är fullscreen med min projektor) och tonade övergångar med Jalbum. Använder även Jalbum till webgallerier och bildspel för web) Menar du bildspel med musik och annat ljud är det väl Proshow gold som gäller?!
 
Exempel

Här är ett exempel. Dock inte så stora bilder men det väljer du själv när du gör bildspelet. Du kan mata manuellt med högerpil eller trycka på bildspelsknappen längst till höger uppe i guldlisten. När du gör bildspelet finns en massa inställningar bl.a. hur lång tid övertoningen/växlingen ska ta och hur lång tid bilderna ska visas. Programmet är gratis.

http://www.naturreportage.se/manadens_09/juli_09/tradgardsfjarilar_bildspel/index.html
 
Proshow Gold skärpa ?

Hej!

Jag har installerat Proshow Gold 4.5 i datorn. Problemet är att jag får inte skärpa i bilderna när jag producerat eller gjort en EXE fil.
Måste jag minska pixelstorleken på bilderna anpassat till bildskärmen eller hur gör jag!? Jag vill gärna kunna kolla dels på HD-tvn som har 1360 pix nånting och pc skärmen som har 1680X1050 pix? Hur gör jag kan jag ställa in detta i programmet på nått sätt?

/perhel
 
ANNONS