Annons

Ljussättning vid reklamfilmning

Produkter
(logga in för att koppla)

NiKeMaN

Aktiv medlem
Tjenare!

Har på lite hobby-basis börjat spela in lite "företagsfilm" dels för företaget jag jobbar för men även åt några andra inom företagsparken.

Vi har pratat lite om att köpa in lite ljus som kan hjälpa till att lätta upp lite inne i dessa halvmörka industrilokaler.

Jag som är novis med att filma - vad behöver jag för prylar för att få lite ljus? :)

Filmar idag med Panasonic GH4 samt 12-35 2,8
DJI Inspire 1 PRO
samt ett par små GoPro 4.
 
Kostnadseffektivt

Ja, det finns ju dessvärre inte någon övre gräns för hur mycket pengar man kan lägga ner för att skapa ett fantastiskt bra ljus med utgångspunkt från vad du skriver nedan.

Ska jag ge något personligt och kostnadseffektiv förslag baserat på egen erfarenhet, tycke och smak samt plånbok så skulle jag vilja slå ett slag för: Aputure Amaran HR672-serien (Jag köper gärna från www.photax.se men det beror ju på hur man tycker).

"Aputure Amaran HR672 avger ett kraftfullt och flimmerfritt ljus med ett högt CRI-värde (CRI95) för betydligt bättre färgåtergivning vid fotografering och filmning. L.E.D-panelerna i 672-serien kan styras via fjärrkontroll, med stöd för gruppindelning av belysningar i 4 grupper. (Räckvidden på radiosystemtet är upp till 100 meter.) bla bla bla."

Jag har en sådan men vill ha två. Glöm inte att köpa till vettig ljusstativ gärna Manfrotto som går loss på ca 600 SEK. Jag använder mig av två mindre Manfrotto LED-ljus för ljus bakom eller snett bakom objektet. En ML-360 och en av de nya men supersmå LED-lamporna. Gärna med klämma på. Effektivt, lätt och smidigt.

Ska jag skriva på önskelistan nu inför jul så vill jag ju såklart ha ett par Rotolight NEO men då får vi lägga till en hel del pengar. Verkar dock vara riktigt bra.

Förresten, en stor fördel med HR672c ovan är att två feta Sonybatterier ingår i paketet. Räcker hur länge som helst. Annars kostar de ganska mycket.
 
Vad skiljer 672 från 528 ljusen?
672 kostar 2990 hos Scandinavian Photo medan 528 kostar 2490

672 innehåller dock batterier osv!
Så frågan är: Har 528 några fördelar kontra 672?
 
Vad skiljer 672 från 528 ljusen?
672 kostar 2990 hos Scandinavian Photo medan 528 kostar 2490

672 innehåller dock batterier osv!
Så frågan är: Har 528 några fördelar kontra 672?

Ja, det är såklart en stor fördel (prismässigt) att det med en 672c ingår batterier då dessa inte precis är gratis.
När det gäller skillnader så är 672-serien nyare på marknaden med bättre färgåtergivning. Jag har visserligen inte jämfört själv med 528 men det är vad som sägs på nätet. Dessutom är 672c kraftigare, alltså ger mer ljus. Jag köpte min redan i januari 2015 då den kom ut.

Det är kanske inte en kioskvältare men 672c har också en fjärrkontroll som jag några gång haft stor nytta av. Att slippa springa fram och tillbaka och slå på och av armaturer är ok någon enstaka gång men när det gäller att justera ljusstyrka "remote" då är det nödvändigt. (Ok, i alla fall väldigt bra).

Förresten, vill du ha ett lite smalare, alltså snävare spridningsvinkel så titta gärna närmare på 672s.

Förresten, batterierna håller väldigt länge och enheten blir inte så farligt varm.
 
Ahh men dåså. Beställde tre st "672c" idag med stativ! SKa bli skoj att kika på när dom kommer!

Stort tack för tipset!
 
ANNONS