Natthimmel

Produkter
(logga in för att koppla)

Hasseg

Aktiv medlem
Provat fotograferat av natthimlen men kan det bli så som på bilden alltså mycket mer än man ser med ögat?
Eller är det något fel inställning?
Mvh Hasse
 

Bilagor

alf109

Aktiv medlem
Om du plåtar natthimlar så kan ju kameran som dels är ljuskänsligare än ögat om du skruvar upp iso även addera ljus så det normala är att man ser många fler stjärnor än vad man gör med blotta ögat. Gör en sökning på google på astrofoto så ser du hur mycket det går att plocka fram med en kamera som vi inte ser med ögonen.
 

pdahlen

Aktiv medlem
Ta och ladda ner en app om stjärnhimlen. Jag började med Sky view lite som är gratis men jag köpte Sky Guide för en 50:- vilken är fantastisk om man ska ta reda på något i stjärnhimlen. Har man tex tagit en bild så kan backa tiden i appen och se vad man fotograferat om man kan hitta samma bit av himlen och man kan också planera innan vad man ska fotografera. Det finns några större sevärda saker som tex Andromedagalaxen att fotografera
 

Astroscapist

Aktiv medlem
vet inte vad du gjort med bilden i efterhand eller hur inställningarna var. Men en snabb titt så kannan tycka det ser ut som heta pixlar.

/Stefan
 

Robby24

Ny medlem
1465714084128881437.jpg1465714083113033758.jpg
Jag minns att jag fick mina mest spektakulära bilder av stjärnor och Vintergatan i Egypten, på natten när jag klättrar på berget Moses på Sinai-halvön.
På bilden, förresten, kan du se en grupp andra turister klättra på leden och tända sig med lyktor.Canon 5d mark II, 16-35mm f/2.8, 30 sec, iso 3200.
 

Miops Capsule360