ON1 raw 2020

Produkter
(logga in för att koppla)

Flash Gordon

Well-known member
Många söker alternativ till Adobe LR där man slipper prenumerera. Själv försöker jag hitta en programvara som kan göra alllt jag tycker är viktigt.
Idag har jag både Capture One 12, Adobe LR/PS samt On1 raw. Jag använder ofta LR för det är där jag jobbar snabbast. Inte så konstigt efter jag kört programmet sedan det var i beta för 15 år sedan.

Den kandidat jag hoppats mycket på är ON1 raw. En lösning som blivit allt bättre med varje version. Fast fram till nu har den inte varit heltäckande nog för att ersätta LR.
Dessutom måste lösningen fungera bra ihop med Fuji för min del.
Jag har kört den mycket under 2019 och det fungerar nu bra och flyter på snabbt.
On1 har idag mycket kraftfullare verktyg än vad som finns i LR och använder lager. Den är mer en korsning mellan LR och PS men mycket lättare att använda än PS.

Nu har man släppt On1 beta 2020 i går. Jag har testat en hel del. Det flyter på bra. Ännu ingen krasch.
Den kan bli lite seg ibland. Fast det beror på att den håller på att bygga upp samma katalogfil som jag har för ON1 2019. Eftersom det rör sig om cirka 80 000 bilder tar det 1 till 2 dagar att hantera detta och bygga previews. Det går också att köra helt utan katalogfil vilket är praktiskt när man testar. Peka bara på den folder som har bilderna ni vill jobba med så läsas de in till programmet. Fast bilderna hamnar inte i någon katalogfil.
Det är ungefär samma tid att läsa in till en katalog som det tar att göra det i LR. Fast i LR kan man inte jobba allls medan det görs.

Letar ni efter en ersättare till LR och samtidigt en modernare lösning tycker jag ni skall titta ordentligt på ON1.

Vad jag sett av ON1 2020 tror jag att det är dags släppa taget om LR och Capture One.

On1 beta finns nu att ladda ner. Det är en demo som gäller i 30 dagar. NI kan läsa mer och ladda ner den här. https://www.on1.com/photo-raw-2020-beta/
 

Bilagor

Flash Gordon

Well-known member
Den här tråden är skapad för att kunna diskutera erfarenheter av ON1 2020.
De som håller på att testa skal också kunna få hjälp från mer erfarna användare.
 

martinot

Well-known member
Varför hamnar inte inlägget på första sidan?
Det är inte alla diskussionsgrupper som länkas/visas på förstasidan. Kanske "Bildforum: Bildbearbetning" är en av de som filtreras bort från visning där?

Det sagt så tycker jag att det är en bra idé att du skapat tråden, och kommer att följa den med stort intresse (även om jag inte själv har så mycket att bidra med i dagsläget). Bra initiativ!
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar