Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Posta din video här!

Produkter
(logga in för att koppla)

Omega3000

Aktiv medlem
Första filmen.

Min första film,har försökt fått till en naturfilm,allt är bara naturliga ljud vid fototillfället.
Jag har använt sony a77 med sigma 300/2.8 och 500/4.5 med inbyggda micen,blev lite flås.
Sen är det även något klipp med sony hdr cx 190,och det mesta är inspelat med en sony hdr pj 780 ve.
 

Lobbamobba

Aktiv medlem
Ett smaskigt lowlight experiment.

Recept finns i beskrivningen på youtube :)

Filmat med BMCC med ISO 800 och bländare f2.8. Redan från början är det så dunkelt i rummet att jag normalt hade tagit fram lampor, men det är imo helt klart användbart ända in i slutet då det är regelrätt mörkt.

http://www.youtube.com/watch?v=Q92ptje29nc
 

Utvandraren

Aktiv medlem
Här är några enkla amatörvideon, som ändå kan vara av intresse, då det är tagna med hela fem olika kameror.

Canon EOS 60D. Kvaliteten på videon lider säkert lite av att jag använde och Windows Movie Maker och konverterade med MPEG Streamclip, men jag tycker ändå att 60D brister en del i upplösningen.
https://vimeo.com/42028848

Nedgraderingen till en Olympus E-P2 var ett lyft rent fotografiskt sett (inga felfokusproblem, betydligt högre fun-factor och mindre vikt), men videokvaliteten gick ner.
https://www.youtube.com/watch?v=16agUe6Rr04

Jag blev mera intresserad av video och gillade m43-formatet, så det blev att köpa en Panasonic GH2. Med hackad firmware tycker jag den ger alldeles utmärkt kvalitet.
https://vimeo.com/62508234

Efter att ha blivit besviken på GoPro Hero 3 Black Edition såldes den och ersattes med en vattentät Panasonic FT4, som såldes ut billigt. Videokvaliteten är faktiskt helt ok, till skillnad från stillbildskvaliteten.
https://vimeo.com/72547480

Panasonic GH2 är utmärkt för video, men den hade aldrig den riktiga fun-factorn som stillbildskamera för mig, så när Rajala reade ut Olympus EM-5 slog jag till. Som stillbildskamera är den fantastiskt rolig och ger en bra bildkvalitet. Videoegenskaperna hade jag inga högre förväntningar på, då den är begränsad med endast 30p bildhastighet och en dålig bitrate och codec, men kvaliteten överraskade ändå en aning och den är nog användbar för vissa saker.
https://vimeo.com/80192107
 

Erik Schalin

Aktiv medlem
ANNONS