Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

videomikrofon till 500d?

Produkter
(logga in för att koppla)

ddeeds

Avslutat medlemskap
Hej.
Jag är mycket ute och fotograferar band på klubbar. Jag har funderat på att köpa en mikrofon som jag kan koppla till min kamera, så att jag kan spela in video sekvenser med bra ljud. I dagsläget har jag bara kamerans inbyggda mikrofon. Men med den högljudda musiken så blir det bara brus om man spelar in video.

Jag har kollat på Rode videomikrofon stereo (http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=5441210)
Är det någon som provat mikrofoner?

Mvh
Johan
 

Taz_1999

Aktiv medlem
Två tidigare trådar om mikrofoner till Canon EOS

Mikrofon till Canon 5D markII
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=133204

Lite frågor ang mikrofoner
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=138390

Speciellt i den senare, inlägg nr 4 så länkar jag till en liten videokurs där man testar ett antal olika typer av mikrofoner i en bullrig miljö för att se hur de skiljer sig och vad de plockar upp. Mycket illustrativt och en bra översikt över mikrofontyper.

Mest poppis är Røde videomic som du redan hittat man sätter i blixtskon eller så köper man Handy Zoom Recorder 4N i vilken man kan justera volymen och koppla in flera mikrofoner (tex Røde men även andra, tex line in från mixerbordet) förutom de inbyggda (den har två kontakter till), sedan synkar man efteråt.
 
ANNONS