Annons

Gruppbeskrivning

För vilda djur och fåglar i sin naturliga miljö (reservat är ok). EJ djurparksdjur och inte heller tamdjur såsom katt, får, kor, hund osv. De bilderna har en egen grupp här.
Inte heller bilder tagna i hägn är tillåtna

Ni som ansöker om medlemskap: har ni inte bilder i era album så skriv lite mer om er själv och om ni har bilder att bidra med osv
ett stort intresse för vilda djur och fåglar krävs och att ni fotar fåglar och djur med jämna mellanrum!

Alla nya bilder

Meddelanden från gruppvärden

frwe
för 7 år sedan sedan


Ändring av regler för bilder i gruppen Vilda djur och fåglar.
Hej.

Det har med jämna mellanrum uppstått diskussioner runt vissa bilder där det ifrågasätts om bilden är manipulerad eller ej och om det då angetts. För att renodla gruppen och reglerna har jag nu ändrat så att bilder som läggs in inte får vara manipulerade enligt Fotosidans definition som hittas här. http://www.fotosidan.se/cldoc/info-unmanipulated.htm

Jag vet att det är många som bearbetar sina bilder utöver det som är OK i gruppen från och med nu och jag vill uppmana att skapa en grupp där detta är OK.

Min personliga åsikt är att allt är OK och att det viktigaste är att man själv är nöjd med sina bilder men eftersom det ibland har uppstått förvirring vad gäller vissa bilder så tror jag det är bättre att renodla reglerna här i denna gruppen. Om alla följer dessa enkla regler så tror jag på ett fortsatt trevligt och lätt klimat i gruppen utan tråkiga diskussioner.

Nordisk naturfoto har en lång tradition att visa naturen på ett oförfalskat sätt, att inte förstöra, skrämma djur och fåglar och att lämna platsen som man hittar den. I detta har det också varit viktigt att inte manipulera bilder i efterhand eller att t ex påstå att en bild tagen i hägn eller djurpark är tagen på vilda djur.

Med vänlig hälsning //Frode (Gruppvärd).
frwe
för 8 år sedan sedan


Ändring av gruppregler i Vilda djur och fåglar 2015.
Hej

Jag har nu ändrat reglerna i gruppen. Det är inte längre tillåtet att lägga in manipulerade bilder.
Inga bilder på tamdjur.
Inga bilder på djur i hägn eller där djur eller fåglar på annat sätt hindras att röra sig fritt.
Måttlig efterbehandling gäller.

Jag hoppas att alla medlemmar respekterar detta och att vi även i fortsättningen har en aktiv grupp där alla trivs och vill delta genom att lägga ut bilder och kommentera andras.

Med vänlig hälsning Frode Wendelbo.

Om den här gruppen

Gruppvärd: frwe
Antal medlemmar: 2571
Bilder: 53897 (1937 okommenterade)
Kommentarer: 281531 (snitt 5.22 st per bild)
Typ: Ansökan krävs
ANNONS