Annons

Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
1 2 3 Nästa 
smislo
för 4 år sedan sedan


Hittade denna länk om AF hos Z6 :

https://cdn-4.nikon-cdn.com/e/Q5NM96...%2012-6-18.pdf
Kattflickan_Ida
för 5 år sedan sedan


Min kamera vill inte funka!
Jag var ute och fotade idag, vilket resulterade i att batteriet tog slut snabbare vilket är normalt då batteriet laddar ur snabbare när det är kallt ute som det var idag. Inget konstigt med det. Jag satte batteriet i laddaren när jag kom hem och efter någon timme lyste det att det var färdigladdat. Jag satte då i batteriet i kameran och slog på den för att se på bilderna jag tagit, men skärmen förblev svart och inget hände, kollade då igenom siktegrejen där man tittar när man ska ta ett foto, då syns ett blinkande tomt batteri som betyder att batteriet behöver laddas för att kameran ska fungera. Men det är så fulladdat det kan bli! Provade ändå att sätta i batteriet i laddaren igen för att se om jag såg fel men det hann bara ladda i någon minut innan laddaren visade att det var fulladdat.
Har sökt på nätet efter något svar men jag hittar inget. Vill inte att det ska vara något fel på min kamera eller batteriet nu precis vid julen när jag vill ta många bilder.
Är det någon av er som kan ha någon idé om vad som hänt?
Kattflickan_Ida
för 5 år sedan sedan

Hej David! Tack så mycket! Ja verkligen trist. Gick till en fotograf och provade ett annat batteri i min kamera men det funkade inte. Testade även att sätta in mitt batteri i en annan kamera och den kameran funkade utmärkt med mitt batteri så då blev det ganska uppenbart att det är något fel med min kamera. Ska lämna in den till Nikon imorgon för felsökning och service och hoppas på det bästa!
davidsteen
för 5 år sedan sedan

Hej!
Trist så här inför julen :-(
Är det originalbatteri du använder? Jag har själv haft batteriproblem vid tillfälle, och då var det ändå Nikon originalbatteri. Spontant känns det som om det skulle vara något med kameran, men det är svårt att veta. Har du någon i bekantskapskretsen med en Nikon av följande modeller kan ni göra en rockad, det är likadana batterier i dessa:
Coolpix P7000
Coolpix P7100
Coolpix P7700
Coolpix P7800
D3100
D3200
D3300
D3400
D5100
D5200
D5300

Lycka till!
//David
smislo
för 6 år sedan sedan


Jag har köpt min första riktiga VR lens, 70-200/2.8 VR2 och tycker att ljud som VR skapar är lite väl högt (jag upplever det som "fläktljud i laptopen")...har bara testat objektiv hemma utan något annat ljud i rummet...kanske kommer jag inte att märka detta i verkligheten? Det slutar kanske 3-4 sek efter man släppt tryckaren... Undrar om motsvarande objektiv från SONY och CANON låter vid VR (OSS/ IS) på?

Det ända som jag har för referenser är SONYs E-APS_C 16-70/4, 18-105/4... dessa objektiv har betydligt mindre vikt i glaset om detta har något betydelse...
TorbjörnA1
för 6 år sedan sedan


Varför kan jag inte posta i forumen?

Torbjörn
krillan54@gmail.com
för 7 år sedan sedan


Gott nytt år 2016 önskar Krillan 54 .
erdeljan
för 7 år sedan sedan

Det samma! :)
Mats72
för 7 år sedan sedan

Önskar detsamma!
krillan54@gmail.com
för 8 år sedan sedan


God Jul och Gott nytt år önskar Krillan 54 .
krillan54@gmail.com
för 8 år sedan sedan


Köp en begagnad D700- En kamera att växa med . Krillan 54 .
för 8 år sedan sedan


Hej
jag är ny här och behöver ett råd. Jag har sålt min D5200 och tänker köpa en FX kamera nu när det finns lite begagnat att tillgå. står i valet och kvalet mellan D610 alt D800/D800E.

Jag har:
Sigma 20mm 1,8
Tamron 28-75mm 2,8
Nikon 50mm 1,8
Tamron 90mm 2,8
Tamron 70-300 4-5,6

Räcker dessa objektiv till att nyttja D800 högupplösta sensor eller Är D610 ett bättre val? Om D800 skulle vara ett alternativ är D810 värt de extra 4000 kr som den kostar begagnad för mina objektiv?

MVH

Christian Waagaard
mattegais
för 6 år sedan sedan

Va d är de du fotar?
Nordgren11
för 8 år sedan sedan


Blev inte riktigt klok på nåt exakt datum. September 2014 på nån sida, sommaren 2014 på nikon rumours.. Så nån gång under 2014 verkar det som. Objektiven jag införskaffat passar både dx och fx.
Leonardi
för 8 år sedan sedan

Troligen blir du inte klok på exakt datum då det inte finns ngt exakt datum.
De datumen du hört är gissningar eller i bästa fall kvalificerade gissningar.

Exakt svar får du när Nikon officiellt släpper D7200.

http://nikonrumors.com/category/nikon-d7200/
Martin Hansson
för 8 år sedan sedan


Jag går och funderar på om de är värt att köpa en ny kamera eller om jag fortfarande har mycket kvar i min D80. Jag funderar isf på antingen en D7100 eller en D5300. Finns det mer att ge för mig med tanke på min kapacitet i D80 och/eller har utvecklingen gått framåt så pass att de är värt att byta?
Är behov av bollplank.
erdeljan
för 8 år sedan sedan

Hej :)
Satsa på D7100, dem kostar lite i jämförelse med vad dem brukade kosta när dem kom. Bra kamera helt enkelt och mycket stor steg från D80 ;)
Martin Hansson
för 8 år sedan sedan

Tack för tipset att vänta på D7200. Någon som vet när man kommer kunna köpa den?
för 8 år sedan sedan

Jag tror du gott kan byta upp dig, D80 må vara bra på iso100-200 men de nyare sensorerna är ju bra även på iso3200...

Daniel: Tänk på att du måste nog byta glas också om du går från DX till FX.
Nordgren11
för 8 år sedan sedan

Hej. Jag är lite i samma sits. Har d90 nu, och är sugen på uppgradering.. Ställde frågan i forumet här på fotosidan. Många tyckte att jag skulle vänta till d7200, om jag inte köpte d800 eller d610.. Nån rekommenderade d700.. Så jag har lugnat ner mitt sökande ett tag.. Med vänlig hälsning, Daniel
Jannemannen62
för 8 år sedan sedan


Hallå alla
Är också ny i gruppen....fastnat för Nikon D80. Fotat sen barnsben, men detta är min första ordentliga Kamera, finns säkert bättre men för mig är den bra.

/Jannemannen
Sven Mårten Erlandsson
för 8 år sedan sedan


Hej !
Jag heter Mårten Erlandsson och är ny i Nikon-gruppen. Har fotat sedan 1976 och konverterade till Nikonismen 1998...något jag aldrig ångrat!

/M
Rune Johansson
för 8 år sedan sedan


Jag vet att Google köpt NIK software, men Nikon har även efter köpet fortsatt att sälja NX2 och även levererat det tillsammans med en del kameror (ex D800E som jag köpte för några månader sen).
Lite konstigt att man fortsatt att sälja och göra reklam för programmet om man tänkt lägga ner det.
För mig känns det som ett stort svek.

Jag har för övrigt använt programmet i flera år , ända sen jag köpte min första Nikon systemkamera.
Fördelarna med programmet är inte bara RAW-konvertering utan man kan göra den mesta av bildbehandlingen i programmet.
En stor fördel är att alla redigeringar sparas och kan ändras i efterhand.
Det nya programmet ter sig mer som en enkel uppgradering av WiewNx2.
/R:J:
Erik Madsen
för 8 år sedan sedan

Hej Rune.
Jag tror inte att Nikon kommer att avbryta programmet, men at de kan inte längre använda U-point-teknikken, som utvecklats av NIK. Jag har också använt NX för mina Nikon-kameror.
Jag använder Aperture som jag sade på min iMac och det fungerar perfekt. Och här blir ändringarna också sparat som en "sidecar" och kan ändras när som helst. NIK-filerne blir som sagt lagrat som en separat TIFF-fil.
Du kanske hittar något som tillfredsställer dig.
Hälsningar från Erik / DK
PS: NIK-program lägger sig som plug-in i Aperture och även tror jag att de gör i Photoshop, etc.
Rune Johansson
för 8 år sedan sedan


Svårt att förstå att Nikon tänker skrota sitt fina program CaptureNx2 och ersätta det med ett nytt jämförelsevis uruselt program kallat NXD som saknar det mesta som fanns i NX2 . Kontrollpunkter (U-Points) finns ej längre, Filer som sparats i NX2 som bearbetade NEF filer går ej att öppna i det nya programmet utan att inställningarna försvinner mm. mm.
En fruktansvärd degradering och försämring..,
Erik Madsen
för 8 år sedan sedan

Andreas har rätt. Google köpte NIK Software, som utvecklat U-point. Jag köpte hela NIK sviten strax innan Google tog över. Bland annat Silver Efex Pro, Color Efex Pro och alla andra utmärkta program. Jag använder Aperture från Apple som bildbehandlings program och Niks program som plug-ins. Nikon NEF-filer överförs till NIK som TIFF-filer och bearbetas lätt och elegant - med U-point etc. Och sedan tillbaka i Aperture som en TIFF-fil bredvid den ursprungliga filen.
Med foto hälsning från Erik / DK
excesslight
för 8 år sedan sedan

Jag har för mig att företaget som utvecklade CaptureNx2 blev uppköpta av Google och därav blir Nikon tvungna att lösa programmet på annat sätt.
Bandit Art Design
för 9 år sedan sedan


En fundering bara, vet inte om folk påpekat detta tidigare men jag måste bara kolla. När man kommer in i poolen så står det högst upp: "Det finns 261 okommenterade bilder. Kommentera några nu!"

Hur kommer detta sig? Jag klickade på den länken och fick se att många av de bilder jag lagt upp är bland dessa okommenterade bilderna, det känns en aning tröstlöst att lägga in bilder som folk är rädd att kommentera. Jag skulle vara glad om man fick någon sorts konstruktiv kritik på vad man bör tänka på osv.

Flertalet ggr har jag tänkt lägga upp bilder i poolen, och får då till svar att "Du måste kommentera X antal bilder för att kunna lägga upp egen" Hur kan det då finnas 261 utan kommentar? Skriver man då i bilder som redan fått många kommentarer?

Jag bara undrar, har sett liknande i de övriga poolerna jag är med i.
Erik Madsen
för 9 år sedan sedan

Jo Mikael har diskuterats tidigare och på många andra sidor. Se, bland annat, mitt inlägg här på klotterplanket på sidan 2
m.v.h. Erik / DK
PS: Jag har inte varit så aktiv i denna grupp, men måste kolla lite.
krillan54@gmail.com
för 9 år sedan sedan


Ville bara passa på att önska alla i poolen en riktigt God-Jul . Hälsningar Krillan 54 .
deadwish86
för 9 år sedan sedan


hejsan.. Ny här på fotosidan :$ jag har ett stort fotointressen sen några år tillbaka.
Nikon fan som man är så började jag med en d3100 och sen gick de vidare till en d90 och nu är funderingarna på att byta kamera igen. Gillar stuket i d90 (oldschool) och 12.3 mp är lagom för de jag fotar.
har ni något förslag på en ny/beg kamera dock inte intresserad av fx.
Mange aka Manne
Karin Göransson
för 9 år sedan sedan


funderar på att köpa ett 55-200 till min D3200
kan det vara ett bra köp tro?
nån som har ett å kan berätta?
poncar
för 9 år sedan sedan

Mitt hittills bästa objektivköp till min d3200 är mitt Nikon 18-200. Det sitter så gott som alltid på och täcker in de flesta behov. har även ett 70-300 (Nikon) samt ett makro från Tamron, men dessa använder jag mer sällan. Nåt 55-200 har jag tyvärr inte. Med vänlig hälsning Pontus
Lars-Gunnar Nyqvist
för 9 år sedan sedan


Ifall du inte redan sett det... Blänkare om uppdatering idag
ViewNX2 version 2.8.2
Capture NX2 version 2.4.5
//LGN
erdeljan
för 9 år sedan sedan


Hej... Mitt namn är Daniel och jag är också Nikon-beroende :D
Började fotografera när jag var 15 men har inte haft hobby som huvudintresse tills nyligen där jag gick som Andreas från D90 till D800...
Jag läser mycket om foto och följer många kurser i väntan på att foto börjar dra hem första pengar. Sysslar med design och allt runtomkring. Gillar bilar och fart!
Lazzeman69
för 9 år sedan sedan

Välkommen Daniel. Skönt att ännu en missbrukare funnit vägen till så många andra :)
1 2 3 Nästa 
ANNONS