Canon EOS 5Ds R

Artiklar om produkten


TEST: Canon Eos 5Ds och 5DsR

Betyg


(5/5)

Summmering

Samma som 5Ds, men med ett annorlunda lågpassfilter.2016-11-07 Tommy Åström


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Helt enkelt en fantastisk kamera.
MINUS:

Denna fullträff till naturfoto-kamera förtjänar ett extremt omfattande omdöme. Jag ska dock fatta mig kort. Menyer och knappar känns igen om man tar steget från föregångaren 5 D Mk II/Mk III. Avsaknaden av filmning i 4K eller GPS känns för mig befriande skönt. Personligen är jag endast ute efter ett smidigt handhavande och en enastående bildkvalitet, å det får man. Som jag ser det så är det bara två nackdelar med så många pixlar, den avslöjar skaknings oskärpa lite lättare och även objektivets kapacitet. Men det är ju i och för sig en alldeles självklar ekvation, det är ju fler pixlar som registrerar det man plåtar. Det är också den "tystaste" systemkamera jag ägt, tack vare nyutvecklad spegelmekanism. Priset är högt men det är väl investerade kronor om du frågar mig.

Pris: 32900
2015-10-21 Flash Gordon


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den tysta och spaningsfria slutaren/spegelrörelsen. Exponeringsmätningen som är mycket exakt. AF som är den bästa hittills på någon Canon.
MINUS: Sensorn som inte kan mäta sig med det bästa från Sony.

En förfinad 5DMKIII. Det är som när BMW tar en beprövad 3-modell och ger den en facelift. Något redan utmärkt blir några snäpp bättre.
Dat pratas mycket om att man måste ha fantastiska objektiv för att se en förbättring. Det stämmer givetvis inte. Samtliga mina objektiv ger mer detaljupplösning.
Kameran som sådan är trevligare att jobba med än 5DMKIII. Exponeringen sitter säkrare och så gör också AF.
Om en uppgradering är värd pengarna beror på vad man gör med sina bilder. En normal web-bild eller en utskrift i A2 har svårt att visa på stora fördelar.
Däremot har jag själv börjat utnyttja den höga upplösningen genom att köra med fast optik. För städer ofta 24/2,8 IS istället för 24-105/4 IS. Det ger en liten lätt kamera som inte är mycket värre att kånka runt på än min X-PRO1. Sedan är det bara att beskära bilderna i efterbearbetningen. Det är förvånansvärt hur mycket man kan beskära och ändå ha lika många pixlar kvar som en 5DMKIII har från början.
Ännu är kameran för högt prissatt men den kommer nog ner i pris snart.
Moiré får man ibland men är sällan ett problem att få bort.
Vill man krama ur det mesta ur kameran är det viktigt att använda rätt raw-program. LR ger ett hyfsat resultat men deras profiler sänker skuggorna för att ge mer kontrast. En egen kameraprofil är därför en fördel. Capture One Pro kan också locka fram fler detaljer i många bilder än vad LR klarar. En utskrift från C1PRO ger också fler detaljer än samma bild framkallad och utskriven från LR

Pris: 37
2015-10-19 Jan-Michael Breider


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra AF, fantastisk upplösning och riktigt bra iso-egenskaper. Möjligheten att croppa teleobjektiv 1,3x med bibehållen kvalitet (och lite mindre filstorlek).
MINUS: Var tvungen att byta operativsystem för att få Lightroom CC eftersom Lightroom 5 inte läser filerna. Skulle vara trevligt med batterigrepp som boostrar bildfrekvensen.

Som inbiten Nikonanvändare har jag några fantastiska Canonobjektiv kvar i garderoben. Var på väg att sälja mitt 800mm som inte alls trivdes med uppdateringen av 7D till 7D MkII. Dåliga isoegenskaper och ingen riktig snärt i bilderna förbyttes snabbt till exaltering när jag såg vad objektivet kunde prestera med nya 5DsR. Van vid tidigare Canonmodeller var det bara att packa upp kameran, programmera in mina önskade funktioner och sätta igång och fotografera. Likheten med 5D Mk III är slående, men det som kommer ut ur kameran är sanslöst bra. Måste tyvärr erkänna att min tidigare favorit Nikon D810 tills vidare ligger och vilar....

Liknande produkter: Nikon D810
2015-07-30 mmakr


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Upplösning, färgåtergivning, solid och lättanvänd. Autofokusen precis och blixtsnabb och har inte krävt någon mikrojustering på objektiven
MINUS: Efter 1500 exponeringar har jag inte märkt några dåliga egenskaper . Har dock inte provat den i dunkla förhållanden än.

Som stillbildskamera förefaller den på alla punkter vara en förbättrad och lite mer lättanvänd 5 D mark III. Bättre slutarljud, bättre autoiso, en del menyförbättringar, . Gick bra att använda den för snabb fotografering av rörliga insekter. Kräver dock ett snabbt minneskort annars går det långsamt. Nu syns fördelarna med ett riktigt skarpt objektiv med god bildstabilisering. Möjligheten att beskära bilden blir häpnadsväckande. Bilden kommer väl till sin rätt om man ser på den på en stor högupplöst skärm. Inga svårigheter att använda de stora filerna i min 3 år gamla PC på . Det är aldrig fel med högre upplösning och bättre färgåtergivning`! Ser ingen bandning när jag lättar upp skuggorna och eftersom det är gott om detaljer så ser det inte utsmetat ut vid brusreducering. Är en alldeles utmärkt allroundkamera ,klart förbättrad jämfört med min tidigare 5D mark III.

Liknande produkter: 5Ds

Kundtjänst: Utmärkt. Beställde tidigt och fick den tidigt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Lastolite HaloCompact