Annons

Nikon D200

Betyg


(4.72/5)

Summmering2016-03-17 Hasselblad30


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, kvalitetskänsla, lätt att jobba med. Solid och logisk.
MINUS: Har mera brus än modernare kameror. Detta kan dock användas kreativt om man vill! Tung med batterigrepp och två batterier.

En kamera som nu har några år på nacken men som fortfarande levererar. Stark och hållbar, metallskal. Som vanligt så handlar bildresultatet mycket om vilken optik man använder.
Har haft min i ca 5 år och fungerar som min "lätta" utrustning/backup-hus. En kamera som nästan alltid ligger i bilen eller följer med ut på korta "skubb".
Min har gått drygt 17.000 exponeringar men en kollegas har gått drygt 120.000 exponeringar utan några som helst problem!
En nu för tiden billig begagnad och bra kamera för den som vill börja med fotografi.

Pris: 3500
2015-04-30 bomalt


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kamerahus i metall, bra bildkvalitet, säker exponering och bra vitbalans. Bra menysystem.
MINUS: Kan bli brusig vid högt ISO

Den här kameran blev en uppgradering (stort steg) av den Nikon D70 jag hade innan. Flera pixlar, större display, möjlighet att "programmera den själv" för olika motivtyper. Menyerna är lätta att hitta i och är logiska (på svenska). Den här är ett mellanting mellan Nikons systemkameror som riktar sig till amatörer och de som riktar sig till proffs.

Att den är vädertätad är en stor fördel. Har bra ergonomi, skön att hålla i. Möjligheten att sätt på ett batterigrepp med avtryckare och reglage när man har den i höjdformat är väldigt bra.

Klarar högt ISO ganska bra. Har tagit konsertfoto utan att bruset blivit störande. Där kan istället fokuseringen ställa till problem då den inte är alltför snabb i vissa lägen.

Kameran har aldrig krånglat, fungerat väldigt säkert. Har tagit många fina bilder med den. Med dagens mått finns det förstås mycket bättre kameror...

Kundtjänst: Den bästa som alltid...

Köpt hos: Foto ABild

Pris: 16500
2015-01-20 carlahrberg


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen, pålitlig , lättanvänd
MINUS: Långsam autofokus!

Gedigen, pålitlig och mycket lättanvänd. Övergången från analoga Nikonkameror till D200 var helt problemfri. Den ligger bra i handen. Efter åtta år i väskan ger den fortfarande mycket bra bilder om inte ljusförhållandena är alltför krångliga och om man undviker höga ISO-tal. Autofokusen är litet väl långsam och ibland "åker" objektivet fram och tillbaka irriterande länge.

Pris: 16000
2013-04-13 Enrake


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalité. Handhavande. Bildkvalité.
MINUS: Lite brusig över ISO 800.

Jag har haft D200 i några år nu tillsammans med D300 och D700.Trots att det är en kamera med några år på nacken så är det en kamera som man kan ha och använda med stort förtroende. Levererar jämna och balanserade bilder så länge man håller sig under 800 Iso. Sen blir det lite brus. Men med ett bra program som NeatImage är det inte heller något stort problem. Kvalitetskänslan i kameran slår det mesta.Troligen håller den en livstid om den behandlas väl. Kvalité så det osar om det. Well done Nikon.

Liknande produkter: Nikon D90

Kundtjänst: N:A
2012-07-13 Damm på sensorn


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
En skön klump. Klarar man sig utan LV, filmfunktion och sånt tjafs har den egentligen allt man behöver. Något med CCD-sensorns färgåtergivning jag gillar...

Snabb, skön att hålla och välbyggd.
2011-09-05 henrikolaf


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Solidt og fin menysystem.
MINUS: ISO over 400 ikke ok.

Tungt og solidt - fin ballance med batterigreb moteret. God vejrbeskyttelse, man er aldrig bekymret for kameraets holdbarhed.
2011-07-15 trivsellivs


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Stabil och robust med rätta känslan. Semiproffs kamera till instegspris!
MINUS: Bruset på höga iso(800+) , men för priset helt klart ett mycket gott köp.

Jag köpte den begagnad med kit objektiv 18-70 för två månader sen, mycket nöjd. Har inte haft digitalsystemkamera tidigare men så smidig och lätt att förstå, visst det kräver att man kan grunderna väl om slutare, iso, m.m.

Liknande produkter: D40-90 beg och D3000 mfl nya. Tittade även på Canons 20 D, 30 D och deras nya instegare...Men känslan och priset gjorde att jag klippte till på D200.

Köpt hos: Begagnad(privat)

Pris: 5000
2010-10-07 cleverclick


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: behaglig i handen men mindre an min D1 som tyvarr har haft begravning
MINUS: finns inga daliga egenskaper annu

Nyligen inhandlad begagnad i Aten, 3 år gammal och 36.000 klick. Jag valde mellan en nyare begagnad D90 som hade 800 klick mot denna D200 istallet som kändes så ratt i handen med sin tyngd. Ett batterigrepp kommer förmodligen att inhandlas då det sags att batteritiden ar kort...

Liknande produkter: Nikon d90

Köpt hos: Papadakis i Aten

Pris: 3500
2010-07-25 sagon


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Färgåtergivningen, känslan
MINUS: Bruset

Tog för tre veckor sedan steget från en d40x till en begagnad D200 och kan inte annat säga att det var värt vartenda öre. Autofokusen och ljusmätningen spöar d40x med hästlängder men det som kanske främst utmärker sig enligt mig är färgåtergivningen och hur kamran inte alls bränner ut högdagrar på samma sätt. Problemet med d40x var att antingen kändes det som att motivet blev underexponerat eller bakgrunden överexponerad, ibland både och i en och samma bild. Med d200 är detta problem som bortblåst.

Sen kommer vi till känslan, som enligt mig bara den är värd 5500. Att den väger typ dubbelt så mycket med batterigrepp gör mig inte ett dugg, det är ju en kamera och ingen legobit man handhar.

Efter att ha läst recensioner både här och på andra sidor var jag ganska orolog för batteritiden men kan inte påstå att den är speciellt illa. Ingenting exceptionellt men den räcker och blir över. Jag har ju dock batterigrepp och har inte kört utan, men med är det inga konstigheter. Isot däremot lämnar mer att önska. Dock finns Mup intställningen som avsevärt förbättrar stabiliteten och möjligheter med slutartiden när du fotar stillastående objekt. Har varit nere och nosat på 1/10 med fina resultat. kan överlag bara säga att jag är positiv och att kameran är vansinnigt prisvärd nu för tiden. Icke att förglömma är att detta var bland det bästa du kunde ha för bara en sisådär 5 år sedan. Så länge du inte jobbar med foto lämnar denna kamera inget övrigt att önska förutom petitesser enligt mig,

Köpt hos: Begagnad

Pris: 5500
2010-05-02 Miguelito


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggd som en tanker. Håller för det mesta. Mycket lätt att använda tack vare väl placerade knappar och en lättöverskådlig meny.
MINUS: Saknar live view. Omständigt att zooma in bilden på LCD skärmen. Viss tendens att överexponera.

Köpte den här som en andra kamera att använda vid lite mer ruffa förhållanden. Den har redan 5 år på nacken men det syns inte på utsidan. Det jag saknar mest är "liveview" och lite bättre ljuskänslighet.

Köpt hos: Begagnad

Pris: 6000
2010-01-15 Rasmus Pedersen


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Nästan allt.
MINUS: ISO över 800 och batteritiden vid användning av endast ett batteri. Gummit på både baksidan och framsidan har börjat släppa lite.

Ett rejält uppbyte från D40X. Mycket mer kamera att hålla i, speciellt med batterigreppet.
Båda är ungefär lika dåliga med brus på ISO över 800, så över 800 går jag aldrig (i alla fall inte när jag fotar i färg).
Nästan alla funktioner och inställningar som man fick leta efter i menyer på D40X finns här direkt på utsidan, vilket är mycket praktiskt. Man kan till och med använda kameran med vantar på, så länge man inte ska byta fokuspunkt eller andra funktioner som kräver lite mer precisa knapptryck.
Snabbheten är det inget fel på, dock undrar jag varför jag inte kan fota i 5 bilder/sek när det står så angivet i produktinformationen. Min kamera tillåter maximalt 4 bilder/sek i menyn oavsett hur jag än ändrar bildkvalitet och bildstorlek. Mycket underligt.
Kameran är underbart tung och utstrålar kvalitet (batterigreppet ligger dock inte på samma kvalitetnivå). Det känns som att man inte behöver vara så orolig om man tappar kameran i backen, så länge underlaget inte är sten eller något liknande. Gummit har tyvärr börjat släppa lite på både baksidan och framsidan (precis vid vredet till bländaren).
Sökaren är större än hos D40X och med elva fokuspunkter jämfört med tre hos D40X.
Möjligheten att kunna styra min SB-600 trådlöst med hjälp av den inbyggda blixten är riktigt kul.
2010-01-15 K-9


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Gediget byggd, vädertätad, beg.pris och framförallt kul.
MINUS: En amatör som jag har inte hittat några ännu, men det finns säkert.

En avancerad kamera som trots detta är lättanvänd. Bytte upp mig från en D40 och jag måste säga att D200:an har gjort mig frälst. Det bästa om man jmf med D40 är att man har de viktigaste inställningarna i form av knappar och rattar, så man slipper göra alla inställningar i div. krångliga menyer. Har kört med denna i ett år nu och är fortfarande riktigt nöjd.

Köpt hos: Privat för ett år sedan

Pris: 5700
2009-11-03 Anders Svensson


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra kapacitet, passar till "alla" objektiv, kan mäta med allt. Kvalitet, betjäning, ergonomi, hela systemet, kompatibiliteten med äldre utrustning.
MINUS: Rent principiellt - digitalkameror utvecklas, och "filmen sitter i kameran". En del problem som man löser med CS2 kan den nya modellen lösa "i huset". Digitaler åldras snabbt.

Kvalitetshus med alla möjligheter. Bra kompromiss mellan vikt, kvalitet och förmåga. Tung, gedigen, kräver en viss baskunskap. Har dock "stödhjul" (program). Kameran kan dra ordentligt med ström, så extra batterier är nödvändigt. Jag har batterifacket/greppet, då är det inga problem, den som kör utan tar med ett batteri extra.

Liknande produkter: Olika Minolta och Nikon sedan Hedenhös.

Köpt hos: Privat
2009-06-28 Turbo56


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Många manuella möjligheter utan krångel.
MINUS:

Helt underbar kamera, man känner igen sig.
Skön tyngd och känsla, enkel och logisk man slipper i princip allt sökande i menyer, allt finns på kamerahuset.
Bra att man kan använda äldre objektiv.

Köpt hos: Schönherrs Foto. Nytt kamerahus

Pris: 7900
2009-05-18 b_pinner


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvaliteten, Tyngden, Knappar på huset istället för i menyer
MINUS: ISO, käkar batterier till frukost

Robust kamera som fortfarande håller måttet, så länge det är ljust nog. Funkar utmärkt upp till ISO400 och 800 är nog max för de flesta användare. Ergonomin är mycket bra (om man inte har för små händer) och med batterigrepp blir balansen ännu bättre med lite större gluggar. Ett extra batteri är ett måste då kameran fullkomligt käkar batterier, speciellt om man använder skärmen mycket. Sökaren är mycket bra och är bara den ett skäl till att inte köpa något av de mindre husen. Det är bra att kunna se ISO-värdet direkt i sökaren när man väl vant sig vid att det finns där. Gummit har lossnat vid tummen och vid främre matarhjulet men detta är tydligen vanligt och egentligen inget bekymmer för användandet. Dock förstör det lite av det annars mycket höga kvalitetsintycket. Auto-iso funktionen är smart men funkar nästan bara med fasta gluggar. Mitt ex är jag tredje ägaren till och jag har använt den i 1 1/2 år utan problem, nu har den nog passerat 30.000exp men endast det glappande gummit ger sken av slitage. Mycket trevligt kamera som jag tänker behålla länge...

Liknande produkter: Nikon D80

Köpt hos: Privat

Pris: 5500
2009-03-24 urbank


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomi mycket bra och färgåtergivningen är excellent. Även upplösningen förefaller vara mycket god. Vid normala förhållanden är skillnaden till efterföljarna försumbara.
MINUS: Batterilivslängden kunde vara bättre. Enda ergonomi-missen är csm-knappen som sitter till vänster om objektivet och som man lätt kommer åt med handen.

Köpte för ett tag sedan en ny D200, tyckte D300 för att inte tala om D700 var lite väl dyra. Kameran var en fantastisk överraskning både vad gäller ergonomi och bildkvalitet. Den känns verkligen gedigen, ja just det 800 gram metall är en bra beskrivning. Visst är batteritiden kort och visst finns det en del begränsningar. Men trots att den har några år på nacken tror jag den i vissa avseenden är bättre än sina efterföljare. Det gäller inte minst den fina mjuka färgåtergivningen, som jag tror Nikon har offrat till förmån för bättre upplösning i de nyare modellerna. De svartvita bilderna är också fantastiska, nästan som den analoga Leican. Det här är en variabel som kameratestare aldrig testar då "objektiva" data inte går att få. Men man kan ju också göra bedömningar som inte är kvantitativa, men de som testar talar inte fotografi utan endast numeriska bedömningar. D200 är en kamera som åldras men vars bildkvalitet håller måttet. Dessutom är den vädertålig och gamla objektiv går att använda till den. D200 kan mycket väl bli Nikons första digitala kameraklassiker.

Liknande produkter: D80, men den är inte vädertätad och slagtålig på samma sätt. I övrigt, minus några tekniska detaljer som t ex lite långsammare processer, etc ska den vara "samma" kamera. Men den har sämre ergonomi och känns ganska "plastig".

Köpt hos: Fotohörnan Umeå, i mitt ex ingick ett Nikon DX 18-135mm.

Pris: 12000
2009-02-08 Husse_sam


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Kvalité , prisvärd
MINUS: Ison, Batteritiden

Då har man köpt en Nikon d200.
Fick min för ett mycket bra pris.
Jag har haft kameran en vecka nu och kan säga att ison är bedrövlig om jag jämför med min gamla d40,ingen större skillnad alltså.
Jag gillar seriebildstagningen som jag tycker är fantastisk att använda med blixt på natten då jag jobbar som nyhetsfotograf. kvalitén är fantastisk. Gillar 800gram metall.
Känns som att man inte tar i sönder denna kameran i första laget. Slutaren låter också mycket bättre än på de billigare varianterna. Jag är helnöjd helt klar värt pengarna. Skaffa minst en sb800 till kameran då sb600 blir lite klen i mörker.

Liknande produkter: Canon 40d

Köpt hos: Begad

Pris: 5900
2009-01-29 petter74


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Robust, snabb och distinkt kamera, mycket ergonomisk samt att man kan se den mesta informationen i sökaren. Den har väldigt bra auto WB oxå!
MINUS: Plupparna som ska skydda blixtsync och fjärrutlösare trillar lätt av och man måste köpa nya hela tiden. Batteritiden är inte heller ngt att hurra för samt att den är väldigt brusig på ISO över 800. Omställaren C, F, M måste man vakta på, då det är lätt att komma åt den och råka byta fokus-mode.

Jag köpte en D200 begagnad och jag måste säga att denna kamera är allt jag kunnat önska mig i en kamera! Nikon D200 känns aldrig som att den begränsar mig, dvs den är reaktionssnabb, distinkt samt väldigt ergonomisk. Den är dock ansträngande att använda, man måste hela tiden passa den så att inget vred står fel efter att man använt den så den kräver en del av sin brukares uppmärksamhet. Jag har skapat mig en rutin att kolla igenom alla reglage innan jag gör ngt alls med kameran, men ibland glömmer man bort det. Jag kunde inte motivera mig att betala minst det dubbla för en D300 när jag köpte den, och nu verkar D200 vara ännu lite billigare, så jag ger den en stark rekommendation.

Liknande produkter: Canon 30D

Kundtjänst: Lasses kameraservice har hållit den ren och kontrollerad, mycket bra och snabb service samt klart prisvärt!

Köpt hos: Privat

Pris: 6000
2008-12-11 Elkjaer


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Mycket nöjd med kameran

Köpt hos: Nybro Foto & Atelje
2008-11-14 Helena H


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, robust, pålitlig, enkel, tålig, lättmanövererad, kanon
MINUS: Finns inga dåliga...möjligtvis att viewfinderna skulle kunna vara större. med stort objektiv funkar inte kamerans blixt så bra då det blir svart skugga men det är ju inte ofta man använder kamerans egna blixtar.

Har haft min D200 i 2 år och skulle med nöje behålla den om det inte vore för att jag längtar efter fullformat och därför köpt en D700.

Liknande produkter: D2x

Kundtjänst: Nikon is always a pleasure

Pris: 14000
2008-09-29 annabjurstrom


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust. Gedigen kvalitet. Ett nöje att använda!!
MINUS: Omodern och omodern? Möjligen om man är fullblodsproffs, eller bara rik och prylgalen.

Min uppgradering till en riktig DSLR, så svårt att jämföra med andra motsvarande kameror. För mig har det i alla fall varit ett enda långt "halleluja moment".

Liknande produkter: Nikon D300

Köpt hos: Begagnad

Pris: 7000
2008-08-26 Bokblad


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
I mitt tycke är kameran snabb, smidig och kan fåss ny eller begagnad till ett billigt pris, idag. Batteritiden är för kort men med ett batterigrepp så avhjälps detta enkelt, har jag hört.Jag valde emellan en ny D80 eller en begagnad D200. Valet föll på en begagnad D200 och jag tror det var rätt.

Köpt hos: Privat

Pris: 6500
2008-08-20 JoakimS


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomi och logik i menyer mm.
MINUS: ? Möjligen att den börjar bli omodern

Nu har jag haft den här kameran sedan 2006. D300 kom ju 2007 och jag var sugen på att skaffa den, men bestämde mig för att hoppa över åtminstone en generation. Tycker att jag tog rätt beslut. D200 är en alldeles utmärkt kamera och jag kan göra de bilder jag vill med den. Visst är de nya kamerorna (D300, D700 och D3 mer avancerade och har mindre brus, men det förhindrar inte att detta fortfarande är en märkt Digital Systemkamera.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 16500
2008-08-04 MattiasL


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Allround, inte alltför stor, snabbjobbad, bra för sin tid.
MINUS: Batteriförbrukning, brus om man jämför med nyare kameror, gummit släpper.

En uppdaterad recension efter ett par års användande.
Jag har använt D200 som allround/"frilans"-kamera, och det har sällan varit några problem. Ibland brusar den lite väl mycket, och visst hade det varit fint med en ännu större sökare, även om den är helt ok. Jag tycker att den fortfarande känns modern och är ett bra arbetsredskap, även om den kanske inte klarar de allra högsta kraven. Vad gäller bruset går det att få det riktigt snyggt om man som jag använder capture one till råfilerna, utan att röra luminicensbruset. En usel sak som verkar gälla de flesta nikonkameror är att gummit i greppet lossnar.

Liknande produkter: Canon 30D

Kundtjänst: Gamla kameradoktorn - finfint. Lasses kameraservice - fantastisk.

Köpt hos: Kameradoktorn
2008-07-29 soetis


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Robust, härlig att använda. Perfekt att gå vidare med efter instegsmodellerna.
MINUS: Kort batteritid, lite sämre skärm än D300, å andra sidan äldre också.

Mycket bra kamera! Perfekt att gå till efter D40 om man inte har pengarna till en D300. Lite brusigt vid > ISO 800. Men det får man ta, du får hålla dig på lägre ISO helt enkelt. Om man ska jämföra lite smått mot D300, så är det som stör mig mest att skärmen är sämre, samt att batteritiden är ganska kass. Som helhet får man en mycket bra kamera för ~6-8k begagnad, vilket jag tycker är acceptabelt.

Liknande produkter: D80, D300

Kundtjänst: Mycket bra.

Köpt hos: Begagnad, inkl. batterigrepp.

Pris: 7000
2008-05-14 Eisenstein


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil och ergonomiskt välbalanserad
MINUS: Batteriluckan måste förslutas med omsorg

Har nu blivit ganska lättarbetad. D200 har förmodligen ännu fler möjlighter än vad jag bahöver just nu

Köpt hos: Kameradoktorn
2008-05-12 jonasy


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomin, robust, ljusmätaren, autofokusen, sökaren
MINUS: Brus (över ISO 800), batteritid

Kom över den till ett väldigt bra pris (köpte den i julas begagnad), i stort sett 9000 billigare än vad alla skulle ha just då - D300. Kändes inte värt det för lite bättre brusprestanda och af-justeringen när jag fotar nästan uteslutande under 800 iso och mina objektiv fokuserar perfekt. Man får mycket objektiv för de pengarna!

Köpte denna som uppgradering från en D70. Var faktiskt lite orolig över om jag verkligen skulle märka någon skillnad.

Om jag gjorde! Den här kameran är mycket roligare att fota med. Bättre grepp (går utmärkt att lyfta kameran med ett 80-200 2.8 med ett finger om man nu skille vilja det), fler och vettigare knappar på huset och tyngden gör kameran mer balanserad med tunga objektiv.

Min är extrautrustad med Nikons sökarförstorare (1.1x) och mattskiva med snittbild som gör det enklare att fokusera manuellt. Just sökaren var en av de saker jag hade svårt med på D70n. Nu känns det som att kolla genom ett skyltfönster. Har testat 5D i affär men kände inte att den sökaren var så mycket bättre (den brukar ju prisas, sökaren i 1Ds MKIII däremot...).

Är D200 någonting att satsa på nu? Rejälare än D80 till nästan samma pris. Avsevärt mycket billigare än en D300 och den levererar strålande resultat upp till ISO 800. Över det är den dessvärre lite brusig, inget snack om saken. Men om man sällan fotar med sådana inställningar, varför bry sig?

Jag kommer behålla min tills jag har råd med en fullformatare från Nikon, och då byter jag endast för att jag vill åt den större sensorn.

Liknande produkter: D2h

Köpt hos: Begagnad

Pris: 6600
2008-05-12 Attlid


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket robust hus, väldigt trevlig ergonomi, greppet, ligger perfekt i handen, proffskänslan, placering av reglage och knappar
MINUS: Batteritiden, något brusigt på ISO 800+

D200 är mitt nya kamerahus, som jag införskaffade den 2 maj 08. Valde denna istället för D300 efter att jag kommit underfund med att jag inte tyckte D300 var värd nästan 6000kr mer.

Även om jag inte haft den så länge har jag upptäckt att den är otroligt snabb och kvick. Tack vare sina 5 b/s är det omöjligt att missa "den där bilden".
Såfort man placerar den i handen inser man direkt att det är en kamera av toppklass - proffskänslan är oundviklig.
Att kameran enbart har manuella lägen är ingenting som stör mig, det blir bara roligare enligt mig. De 11 AF-punkterna ger mig möjlighet att välja var man vill placera fokus helt själv, och skärpan blir mycket bra.

Funkar kanon med mitt Tamron 90/2,8 och mitt Nikon 80-200/2,8D. Har ytterligare två, något billigare objektiv, som jag inte testat med än.

Liknande produkter: Nikon D300

Kundtjänst: Oslagbar!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 10000
2008-04-15 stefan.r


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Hög byggkvalitet, vädertätning, suverän ergonomi (för mig), bra användargränssnitt och många funktioner via externa knappar, mycket god bildkvalitet på lägre iso, går att använda med äldre optik.
MINUS: Mycket brus över iso 800, låg batteritid.

Tänkte köpa en ny D300 när jag var i Tokyo, men hittade denna i närmast nyskick med batterigrepp till lågt pris. Lade pengarna på lite trevlig optik istället. Fotograferar sällan på höga iso och gör jag det så finns bra brusreduceringsprogram numera. Man bör dock bära med sig extrabatteri om man tänkt sig fota mycket med denna kamera.

Liknande produkter: Nikon D300

Köpt hos: begagnad i Japan

Pris: 5400
2008-03-02 xek


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Ett steg i rätt riktning.
2008-02-25 Thomas E Beckmann


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Hmmmm. bäst.
MINUS: Hmmm, jag återkommer kanske.

Jag har en ganska klumpig skinnjacka som jag envisas att använda om vintern. Vid mitt besök i NY så råkade min D200 kasa av axeln och jag hade min HBL i min andra hand så jag fick välja vilken som skulle tappas. I e kinamatbutik. GAAADUUUNK sa det! Shit, ny kamera tänkte jag spontant. NIKON rules, en microliten plastbit av det där skyddet över displayen hade knäckts bort, i övrigt inte en skråma. inget blod inga utgifter. Hehe, färden gick vidare.
Världens bästa nikon. :-)

Liknande produkter: nej.

Kundtjänst: Saknas. Doku är kass eftersom den kommer från PIX. . . . men det klarar man ut ändå.

Köpt hos: Pixmania
2008-02-10 niner


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen, känns oöm. Lätt och intuitivt menysystem där de flesta funktioner nås via snabbkomandon.
MINUS: Tar ej SD-kort. Ingen HDMI.

Denna kamera känndes direkt som ett mycket bra köp. Härlig kvalitetskänsla rätt igenom. Många funktioner som tar tid att lära sig men samtidigt kan det mesta nås via kombinationer av knapptryckningar och de två vreden på höger sida. Det enda som känns lite pyssligt är att byta mellan singel och multibildsläget då spärrknappen sitter svårt till. Mina gamla AF objektiv passar klockrent och fungerar bra till kameran, det var ett avgörande argument för att köpa Nikon. Ett aber är att min gamla blixt SB24 (i och för sig antik men kraftfull) inte kan använda sig av TTL-mätning, varför? Borde ju ha varit lätt att lösa. Så det blir till att köpa ny blixt då alternativen är mer eller mindre manuella, kanske så man tänkte? Dessutom kan den inbyggda blickten inte användas med min förlängningssladd i blixtskon, det tar emot. Synd då det annars skulle ge bra möjlighet att sidobelysa med extrablixt. Menysystemet har dock stöd för trådlösa blixtar (kräver huvudblixt med masterfunktion) vilket verkar suveränt. Kör med Vivid+ vilket ger härligt tryck i bilderna, annars ger grundinstälning mycket neutrala bilder om man föredrar det. Kan tillägga att batterikonsumptionen är hanterbar, inget problem för mig trots VR-objektiv. Går ju självklart inte att jämför med min gamla 801:a där man bytte batteri mest för att hindra läckage när de var för gamla. Jämfört med kompaktkameror är det likvärdigt, jag laddar efter några dagars normalt fotande. Hittas via USB direkt av Windows, laddade aldrig in skivan som följde med. Adobe kan läsa NEF-filerna (RAW) direkt.

Liknande produkter: Nikon D80, Nikon D300

Kundtjänst: Hoppas slippa detta då kameran känns förtroendeingivande

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 9000
2008-01-16 Mattias Bell


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Ergonomin, tyngden, snabbheten, lättåtkomliga knappar och kontroller, gedigen
MINUS: Brus på långa exponeringar eller högre ISO än 200, äter batterkapacitet till frukost.

Har egentligen inget att klaga på. Kameran känns gedigen och knapparnas positioner genomtänkta, ergonomin är mycket bra och den känns bra i handen. Det tog ett tag innan man lärt känna kameran.
Det jag haft problem med ibland är att den "hängt sig", när man gått igenom bilder på displayen så har jag ibland måstat starta om kameran för att fortsätta, men detta är inte något som hänt särskilt ofta.

Liknande produkter: Canon 5D

Kundtjänst: Mycket goda

Köpt hos: Cyberphoto
2007-12-28 George Steij


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: robust, enkel att jobba med, snabb...
MINUS: Vet inte, mycket att hålla reda på nu i början

Kanon kamera, jag har plåtat analogt i många år o min FE2:a har hängt med i så där 15år.. Jag funderade länge mellan D80 sen när jag fick veta att jag med enkelhet kunde använda mina gamla objektiv & köra utan automatik enkelt så var valet klart.. Så när nya D300 kom så skönk priserna =) Fick tag i en begagnad med 35-70 optik

Köpt hos: Begagnad av fotograf i Stockholm

Pris: 9000
2007-11-07 JonasFromSweden


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Skönt grepp, Känns dyr och man känner kvaliten i kameran. 5 b/s :)
MINUS: Inga

Har bara haft kameran några dagar så jag har inte så stor erfarenhet av den än. Men den är väldigt bra byggd och det är skönt att hålla i den.(Den känns väldigt proffsig) Knappar och reglage sitter på precis rätt ställen. Ska försöka skriva nåt mer om kameran senare.

Liknande produkter: D300, 40D

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 12000
2007-10-29 Rikard34


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kvalite, Kan använda mina gamla optik, funktioner så att man har nått att växa i.
MINUS: Batterikapacitet, smakar det så kostar det, speciellt med Nikon 2.8 17-55mm optik

Gick och väntade länge med köp av D70 så att D200 hann komma ut. Det var dock inte lätt att få tag i de första husen. Det var även strul med 18-200mm med VR. Hela välden verkade tom på denna optik för nått år sedan. Ångrar inte att jag väntade lite.

De flesta verkar gilla denna kameran, så även vår vovve. Han käkade delvis upp kamera remmen en dag. Min "tofsiga" rem sätter lite personlig prägel på min D200

Kundtjänst: No problems so far!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 15000
2007-10-23 abbeman


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra ergonomi, rejäl kvalitet, mycket bra bildkvalitet.
MINUS: mycket brus i jämförelse med en FF, kanske lite dålig batterikapacitet.

Mycket kamera för pengarna. Jag har plåtat snart 20 000exp. nu och det är sällan jag varit besviken över något. Nu lockar en D3 och det är främst för att den passar min typ av fotografering (plåta i befinligt ljus). Hade jag kunnat använda D200 vid ISO 800-1600 med bra resultat så skulle jag inte behöva byta upp mig.

Liknande produkter: Nikon D300, Pentax K10D, canon 40D, sony A700

Köpt hos: Expert

Pris: 16
2007-10-20 Rickenbacker


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: - Exponerar bra. - Lättjobbad. - Skön att hålla, behaglig tyngd.
MINUS: - Knapparna skiljer sig en del från smärre Nikon-kameror som D80 t ex.

En underbar kamera att jobba med. Lite knepigt att lära sig knapparna på ovansidan om man är van vid andra digitalkameror från Nikon - de är inte riktigt likadana.

Liknande produkter: D80
2007-10-05 Caddyfoto


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättjobbad
MINUS: Finns inga

En underbar apparat även för oss som inte är proffs men som ju duktigare man blir följer med i ens egen utveckling väldigt lång tid framöver

Liknande produkter: Canon 300 ,Nikon D 50

Köpt hos: Expert Foto, Eskilstuna

Pris: 13500
2007-09-20 hbs


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: bra färgåtergivning samt relativt snabb seriebildstagning
MINUS: Kanske lite krånglig att ställa in alla menyer, framför allt när man hoppar mellan D70 och D200

Jag tycker att denna kamera är ett jättelyft jämfört med min D70s, framförallt i de högre ISO talen.

Kundtjänst: bara bra erfarenheter

Köpt hos: Dustin Home
2007-09-19 makini


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Inställningsmöjligheterna. Nerbländningsknappen, samt FUNK-knappen som sitter perfekt till. SNABBHETEN. Greppet! Helt underbart! Bra placerade knappar på ovansidan.
MINUS: Lite dålig batteritid, beroende på vad man jämför med.

Uppgradera till D200 från D80 - och känner efter ett tag att det är rätt stor skillnad på dem, trots att specifikationerna är relativt lika. Bildkvaliteten diffar ju ingenting, eftersom sensorn är densamma, men alla andra saker har faktiskt bättre hantering på D200:an. Skönare att arbeta med i sitt robusta greppvänliga skal, samt onändligt inställbar med sina inställbara programlägen. Markant snabbare i både avtryckning samt FPS.

Liknande produkter: D80

Köpt hos: Scandinavian Photo
2007-09-16 gnomes


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att bära och att använda. Suverän!
MINUS: Inte hittat några ännu.

Den känns bra och fungerar som jag vill. Alla reglage sitter bra och lätt att använda. Kör utan batterigrepp men med extra batteri i fickan, men det har jag inte behövt använda ännu.Har bara haft den en månad så jag återkommer med mer senare.

Liknande produkter: D80

Kundtjänst: Ingen erfarenhet
2007-09-06 faroth


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
Bra med en lite mindra kamera som man kan sätta till ett vertikal grepp för att få mer stabilitet och snabbare.

Köpt hos: Pixmania
2007-08-21 mdesnica


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomi, nyttiga finesser, kvalitetskänsla.
MINUS: Batteritid. Mindre sensor än FF.

Bra bildkvalitet, ergonomi och professionell känsla. Har länge varit skeptisk till digitalkameror, men med D200 börjar de bli bra. Lite grann känns det som en digital variant på min FM3A.

Jag fattar inte hur man bär sig åt för att få batterikapaciteten så usel. Jag varken komprimerar bilder i kameran eller använder AF, ändå känns det knappt.

Liknande produkter: Canon 5D, 30D, Nikon 80

Pris: 13990
2007-08-17 AEH


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomin, bildkvaliteten, snabbheten
MINUS: Batteritiden, batteritiden och ... batteritiden

Har gått från D70 till D200. En klart märkbar skillnad, främst i bättre bildkvalitet, mycket bättre ergonomi och otroligt mycket SÄMRE batteritid!

Tyvärr kommer jag åt knappen för val av autofokusmetod för ofta. Har missat flera bra bilder pga av detta.

Köpt hos: JME Data

Pris: 11.5
2007-08-14 featherweight


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: 5fps, upplösningen, lättåtkomligt hus, mycket kamera för pengarna helt enkelt
MINUS: Priset möjligen batteritiden, klarar knappt 1000 exp på ett batteri

Fick min för ett par dagar sedan, då jag bytte upp mig från D70s, och skillnaden är verkligen stor. Det känns som en riktig systemkamera, stort plus för 5fps och alla olika inställningsbanker. Bildkvaliten är också oerhört bra.
enkel att använda, nästan enklare än D70s, allting som behövs finns det knappar för på kamerahuset, och man behöver sällan gå in i menyerna för att leta.
Valet stod mellan denna och D2x som är betydligt dyrare, fingrade lite på den i ett par dagar, men tillslut blev det D200.

Liknande produkter: D2x/D2xs

Köpt hos: Privat

Pris: 10000
2007-08-03 fotografmanuelek


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Välbyggd. Vädertätad. 5 fps. Bra autofokus. Lagom storlek och tyngd, välbalanserad.
MINUS: Priset går att diskutera, men jag anser helt och hållet att den är värd varje krona. Så minus skulle väl vara att det är mycket pengar, inte att den är för dyr.

En kamera som trots att jag kört Canon tidigare kändes helt logisk från start. Antagligen har det att göra med alla funktioner som du enkelt når via direktknappar på huset, och på så vis slipper meny-grävande i onödan. Visst finns det saker att önska i menyerna och hur de är uppbyggda, men några direkta fel kan jag inte hitta, det handlar mer om tycke och smak.

Själva huset är enormt imponerande. Stoleken och tyngden känns väl tilltaget och välbalanserat. Det är svårt att uttala sig om knapparna sitter på "rätt" plats eller inte. Men alla nödvändiga funktioner som jag saknade på min tidigare kamera finns numera med direktval på huset, och det uppskattar jag. Sen handlar det mest om att lära sig var de sitter så man slipper släppa ögat från okularet varje gång man ska ändra något.

Ett stort plus för vädertätningen och 5 fps.

Det är en semi-proffskamera och kräver att man har lite kunskap sen tidigare för att kunna utnyttja den till fullo. Jag lär mig nya saker nästan varje dag som gör det roligare och enklare att jobba med kameran. =)

Liknande produkter: Canon 5D (helt annan prisklass, och FF)
Canon 30D, ingen vädertätning, och jag gillar inte canons ergonomitänk.

Kundtjänst: Inte behövt använda mig av KS angående denna varan.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 14395
2007-07-21 Christer Dahlin


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten o smidig
MINUS:

Då jag skaffade denna kamera som ett komplement till min D2x så upplever jag den här som lite enkel och vek. Visserligen inga problem, men den känns inte riktigt så stabil som min andra.
Mycket dålig batteritid, endast några hundratal bilder.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 12000
2007-07-18 Michael Törnkvist


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Suverän Turistkamera
MINUS: Batterislukare !!!!

Köpte min D200 för att ersätta d70s som turistkamera som turistkamera är D200 suverän, men den slukar batterier batterigrepp är ett måste. bildkavalite är ok och hastighet på af och c läge är bra men det är ingen kamera för en renodlad sportfotograf. många knappar är bättre placerade än på D2x typ Iso, witbalans och Qual dessa insällningar är lätta att ändra även med hanskar på. saknar röd belysningen på vilken Af punkt som annvänds
2007-07-06 Bokeh


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Suverän byggkvalitet, ergonomi i världsklass.
MINUS: Dålig batteriprestanda

Suverän kamera för pengarna, lika bra byggd som min tidigare D2Hs, samma suveräna ergonomi, bildkvaliteten är suveränt bra, bruset på höga iso löser man enkelt i Capture NX med mycket bra resultat, den enda nackdelen som jag kan komma på är den dåliga batteriprestandan, annars så är jag väldigt nöjd med kameran.

Liknande produkter: Canon 30D
2007-06-09 mlondahl1


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthanterad, gott om yttre reglage som sitter precis där de skall. Väldigt snabbjobbad kamera. Utmärkt bildkvalitet. Stabil. 5 bilder/sek.
MINUS: Dåliga egenskaper?

Suverän kamera. Jag har haft min i ett drygt år nu och blir fortfarande bara allt mer nöjd med den. Den är väldigt lätthanterad, alla knappar och reglage sitter precis rätt och därtill är det gott om dem: man behöver inte gå in och rota i menyer så ofta.

Menyerna är lättöverskådliga och känns logiskt uppbyggda, inga problem alls att hitta. Därtill bjuder de på otaliga custom-inställningar, så att man kan få kameran att uppföra sig precis som man vill. Riktigt bra.

Kameran ligger skönt i handen och ger ett väldigt gediget intryck. Ungefär som att hålla i en gummerad tegelsten.

Bildkvalitén är riktigt bra, upp till ISO 800. Jag går sällan över, men upplever inte heller att jag har så stort behov av det.

Batteritiden klagas det en del på, men jag köpte ett extrabatteri med kameran och har aldrig upplevt den som något problem. Med mycket monitortittande brukar jag får ut 4-500 bilder per laddning, vilket räcker gott för mig.

Jag har en SB-800 till, och det fungerar hur bra som helst tillsammans. Rekommenderas.

Liknande produkter: Canon EOS 20D, Nikon D70, Minolta D7D

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Webhallen.com

Pris: 16000
2007-06-09 stereototal


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: den håller mot vatten,och är ganska lättfattad
MINUS:

jag ska själv köpa systemkamera och jag väljer nikon d200
eller canon eos 30d/20d
vilken av de?

Liknande produkter: 20d,30d
2007-05-21 sgtprobe


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalité så klart. och om man är van vid nikon, ergonomin.
MINUS: Batteritid? Jag får max 250, på sin höjd 300 bilder på en laddning. Är detta normalt, eller är det mitt batteri som är sönder?

Ja, vad ska man säga som inte de andra redan har sagt. Den är verkligen verkligen bra den här kameran. Har haft den i 5 månader nu, och är väldigt nöjd förutom på en punkt.

Jag har ägt en Nikon D70 och en Canon 20D innan denna kameran, och båda de kamerorna har haft en otroligt bra batteritid medans D200 i jämförelse är helt värdelös. Jag ställer mig lite frågandes om detta är normalt för kameran, eller om det bara är min kamera/batteri som är sönder på något sätt? Om inte så kan man ju undra vad det är som drar så mycket ström i den egentligen!

Liknande produkter: Finns inga andra jämförbara kameror i denna prisklass enligt mitt tycke just nu. Förutom pentax K10D då (som dessutom är billigare, verkligen fin kamera). Canon 5D ligger för högt i pris för att jämföras, och då rankar jag ändå D200an bättre. (ur ett handhavande perspektiv då, bildkvalitets mässigt så står den väl sig lika bra/dåligt som de flesta andra systemkamerorna)

Kundtjänst: ingen erfaranhet

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16000
2007-05-15 Triglav


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Säker exponering, även i svårt motljus. Utmärkt ergonomi. Logisk hantering av knappar och menyer.
MINUS: Multifunktionsknappen känns lite svampig.

Jag har haft kameran i ca tre veckor och tagit omkring 5 000 bilder. Jag köpte den med AFS Nikkor 18-200 med bildstabilisering och priset nedan gäller huset med denna zoom. (Jag använder också ofta Tokinazoomen 12-24.) Kameran verkar mycket gedigen, påminner om min gamla F5:a när det gäller tyngd och stabilitet. Jag gillar ISO-AUTO-funktionen - jag slipper ändra ISO i mörkare miljöer. Manualen har sina brister, men man kan ladda ner en översiktlig handledning från www.kenrockwell.com. Att bläddra mellan bilder genom att trycka höger eller vänster är mera logiskt än på D70:an, där man trycker upp eller ner. Hittills är jag mycket nöjd med D200. Batteritiden är inget problem; när jag inte använder batterigreppet växlar jag mellan två batterier och laddar det ena varje kväll.

Köpt hos: Amazon (internet)

Pris: 14795
2007-03-24 Limpa


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Handhavandet
MINUS: Batteritiden

En mycket stabil kamera som man snabbt blir kompis med. Toppen att kunna göra dom viktigaste inställningarna med knapparna på kameran, jag behöver således sällan rota i menyerna, mycket bra.
Problemet med den undermåliga batteritiden har jag löst genom att köpa två extra batterier.

Liknande produkter: D80

Köpt hos: Japanphoto, Skövde

Pris: 15000
2007-03-19 AndersBu


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Fungerar som en gammal manuell kamera -- om du vill. Tung och stabil.
MINUS: Den inbyggda blixten är ingen höjdare.

När jag efter 30 år eller mer med Nikons analoga systemkameror skulle gå över till digitalt köpte jag först en D50 för att kolla livet i den världen. Men den dög inte, saknade några för mig essentiella egenskaper: ingen trådutlösare, ingen skärpedjupskontroll, ingen styrning av slavblixt. Så det blév en D200.

Den känns fantastisk. Vad jag framför allt uppskattar är rattar och vred för de ólika funktionerna istället för att man skall mala sig ner genom diverse menyer. Den fungerar inte riktigt men nästan som min favviskamera alla kategorier, F3. En ratt för bländare, en annan för tid, en ring för fokus och en exponeringsindikator i sökaren -- vad mer kan en gammal stöt begära?

Känns stadig och stabil. Jag har alltid uppskattat en viss vikt, om inte annat för frihandstagningar på långa tider. Med batterigreppet har jag aldrig upplevt låg batterikapacitet.

Liknande produkter: Nikon D2Xs -- för dyr. Nikon D50 -- saknar viktiga funktioner.

Kundtjänst: Lysande. Kunnig, trevlig och tillgänglig.

Köpt hos: e2save

Köpt hos: Expert Götaplatsen (Göteborg)

Pris: 14500
2007-03-10 Orky


Att använda: 5
PLUS: Användarvänligheten
MINUS: Batteritiden

Har haft den i ett halvår nu som primär arbetskamera. Den har levererat bilder i vått och torrt, har tagit smällar (tappad i backen, batterigreppet sprack, lite tejp och den rullar).

Helt ok på högt ISO.

Köpt hos: Cyberphoto
2007-01-21 sönnansjön


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra fokus
MINUS: Batteri kotastrof mot d70 måste ha batterigrepp

Har fotat i 3 veckor nu , mycke nöjd med exp. och bildresultat. man vänjer sig ganska fort med denna kamera och dess funktioner inte så invecklad som man trodde innan man köpte den.

Liknande produkter: D70

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Scandinavian Photo
2007-01-16 henke-stenbäck


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: känslan, utseende, funktionerna, bildkvalitén.
MINUS: on/off-knappen, det oändliga raw/nef problemet med photoshop.

tung och gedigen. känns mycket mer som en proffskamera än en konsumetkamera till bygget. Har bara testat fota lite med en 20mm sigma 2,8 och bilderna blir enormt mycket skarpare och trevligare än med d70. Sen tycker jag att on/off/belysnings-knappen är lite för trög. man får inte riktigt häng på den. men det kanske är en vanesak. På d70n är det mer tryck-knappar och på d200, mer vridknappar. Det blir svårare att ändra inställningar med en hand tycker jag och så är jag lite orolig för att dom skall börja glappa med tiden. Känslan är viktig när man skall ta en bild och d200 levererar verkligen en fet, massiv känsla tillsammans med battreigreppet och ett tungt objetiv. är bortskämd med den grymma batteri längden på d70, så jag hoppas att jag inte blir alltför besviken på d200. en solklar klassiker från nikon.
sen ville inte photoshop kännas vid nef filerna från d200:an medans d70n går bra. Ett jäkla krångel mer nef filerna tycker jag. vill köra camera raw programmet och inte nikons skit plugin. Onödigt!
Jag rekommenderar denna kamera till alla som vill gå från bra plast kameror till grymma porffsgrejjer.

Köpt hos: hong kong

Pris: 9500
2007-01-14 Fläsk-Tarzan


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb och gedigen
MINUS: Mulifunktionsknappen är en aning odistinkt att använda

Har bara haft den i några dagar än men upptäckt att den levererar utomordentligt fina bilder. Välexponerade och bra. En annan positiv sak är att mitt Nikon 35-70/2,8 D ger bilder med en enastående bra skärpa vilket min D100 inte ger på samma sätt. Vet inte vad det beror på. Kanske bakfukuserar den lite på D100. Annars är kameran mycket lättarbetad och bra att använda på alla vis. Bättre än D100 genom att den är snabbare att ställa in med hjälp av rattarna. Autofocusen är oxå klart snabbare och exaktare.

Liknande produkter: Nikon D80 och Canon 30D

Kundtjänst: Inga erfarenheter än

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 14695
2007-01-12 matti


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil. Skön känsla i knappar och vred. Vädertätad. Snabb. Responsiv. Anpassningsbar. Bra sökare för att vara en D-SLR i APS-C format (se nedan). Suverän exponeringsmätning. Snygg färg- och kontraståtergivning. Suveränt blixtsystem (mätning och flexibilitet). Bra auto-ISO funktion.
MINUS: Känslig ytfinish, repas lätt. Billig lösning på fokuspunktbelysning. "Rassligt" slutarljud. Dålig batteritid. Auto-ISO kan ej väljas via ISO-knappen. Multiväljarknappen lite "sladdrig".

Stabil och välbyggd, inget gnek eller knirk. Snygg men ömtålig ytfinish. Repas lätt och då kommer blank metall fram (plast har sina fördelar ändå ;-). Snabb och responsiv i allt. Slutarljudet är lite "rassligt" till karaktären men ganska tyst. Härlig ergonomi på knappar och vred. Synd bara att inte "auto-ISO" kan väljas via ISO-knappen uppe på huset, nu måste man in i menyer för detta (kanske kan fixas via firmware-uppdatering!!?). Multiväljarknappen är lite "mjuk" och odistinkt i sina lägen (funktion dock utan problem). Fin sökare (men inte "analogklass", min sambos analoga Nikon F65 är bättre, och då är ändå den medioker jämfört med tex en Nikon F5!). Besviken på den lite "billiga" fokuspunktbelysningen. Hela fokusskivan och alla punkter lyses upp av en stor diod, precis som på gamla D70. Här är tex Canon EOS 30D mycket bättre (varje enskild punkt lyses upp skarpt och tydligt). Trodde en semiproffsmodell som D200 skulle ha detta snyggare löst :-(

Mycket bra exponering, matrixmätningen mycket säker! Blixtexponering med i-TTL helt suverän, här piskar Nikon andra märken jag testat (tex Canon, Konica-Minolta, Olympus) med hästlängder. Mycket snygg färgåtergivning, ffa hudtoner riktigt bra ("autotone-läget" funkar jättebra!). Brusar något mer än EOS 30D från ISO 800 och uppåt men inte så det stör. Bruset är snyggt monokromatiskt, inga färgblobbor. JPEG direkt ur kameran på "defaultvärden" är tämligen svagt uppskärpta, men det är ju bara en inställningssak efter eget tycke. Auto vitbalans sisådär. Det klarar å andra sidan ingen kamera jag testat något vidare så jag försöker alltid ställa manuell vitbalans. Som andra skrivit tidigare drar den rejält med ström, extrabatteri ett måste!

Liknande produkter: Canon EOS 30D (haft den innan). Pentax K10D (sladdriga knappar!).

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 14695
2007-01-11 cabra_se


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, Stabil och välbalanserad, Allt sitter på rätt ställe. Stor topdisplay med belysning. Stor och bra LCD
MINUS: Batteritiden är inge vidare, beror iofs vad men jämför med, men ett extra batteri är bra att införskaffa.

En mycket bra kamera med allt man kan tänka sig. Dessutom vädertätad vilket har fått mig att ta flera bilder i sämre väder.
Den sitter bra i handen, lagom tung och riktigt stabil. Snabb och med mycket bra bildresultat. Vreden och knappar som har funktionerna som man vill ha lättåtkomligt.

Liknande produkter: Nikon D80, Canon EOS 5D, 30D, Nikon D2Xs , D2Hs

Kundtjänst: ingen erfarenhet

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 16000
2007-01-06 aodin


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att ändra olika inställngar med knappar (behöver sällan gå in i menyerna). Man känner igen sig från äldre (ej digitala) nikonkameror. Ganska bra sökare.
MINUS: Batteritiden är ganska dålig

En digital systemkamera som man "känner igen". Har använt analoga Nikonhus och denna känns likadan i hanteringen. Mycket bra blixtstyrning (styr SB800/SB600 med den inbyggda blixten). Ger mycket bra bildresutlat med lite efterbehanddling.

Köpt hos: Swefo i Umeå
2007-01-06 Splanky


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Allt sitter där det skall! Lättjobbad.
MINUS:

En kamera att lita på. Både i studio och utomhus. Älskar serietegningen som är suverän. 5 bilder i sekunden räcker långt. Håller på och kör in mig på den i studio och den känns oerhört gedigen och lättjobbad. Bra menysystem - även om det är snabbknapparna som används mest.

Kvailtetskänslan är bra och knappar mm är gedigna. Tycker inte heller den inbyggda blixten är så "vinglig" som många tycker. Nu rör jag nästan aldrig den utan kör med en Sb800 på plats. Vilket den kommer mycker bra överens med.

Saknar egentligen bara en vinkelsökare till den.
Så summan av kardemumman är att jag är mer än nöjd.

Liknande produkter: D80

Köpt hos: Scandinavian Photo
2007-01-05 Piet


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Fältmässig, rejäl och professionell i känslan. Fungerar oklanderligt.
MINUS: Aningen brusig vid ISO 800 och snabbare. Strömtörstig.

Rejält byggd. En riktig "piece". Står inte motivet stilla nog, ta kameran och dräm till. Den lär hålla..

För mig som gammal Nikonist (f.d. F90-missbrukare) finns det inte några riktiga alternativ. Jag provade Canon 20D/5D samt Sony A100 men det är Nikon som passar mig. D80:n är för liten, på något sätt och jag hittar inte riktigt på konkurrenthusen, handlingmässigt. Den ligger "rätt" i händerna, helt enkelt och jag upplever den som lättarbetad.
Prestandan är kalas. Den är snabb och jag upplever den som exakt. Har inte haft några fokuseringsknas eller nåt sånt.

Däremot blir den lite brusig fr.o.m. ISO 800. Dock är det ett snyggt brus (jfr snygg bokeh) och det finns ju stativ. Min fotopolare har en Canon 20D, och den brusar först vid ISO 1000 men då avsevärt mycket "fulare".
Den äter batterier, den rackarn, men jag har än så länge klarat mig med ett batteri även om det varit på gärsgårn. Så jag räknar kallt med att ett extra batteri räcker.

Sammanfattat är jag nöjd. Jag har lite svårt att komma tllbaka till "velviakänslan" med det digitala, men det har nog mer med det digitala formatet som sådant och mindre med kameran att göra. Och viktigt för mig är att jag upplever kameran som fältmässig. Jag har med den överallt, närsomhelst. Oavsett klimat och väder.

Liknande produkter: Canon 20D och 5D. Sony A100.

Kundtjänst: Jag har inte behövt anlita någon dylik.

Köpt hos: Privat

Pris: 10000
2006-12-30 JohanOlovsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Alla snabbknappar, dom är helt underbara! speciellt när man är trött på att bläddra i menyer som jag. En mycket "personaliserbar" kamera. Vädertätningen förstås. LCD skyddet. Och mängder mer! men det skulle ta hela natten att skriva ner allt ;)
MINUS: Oj det var svårt:P... Efter en stund så kommer jag på att vissa knappar t.ex. "MODE" knappen är lite "kinkig".

Jag har haft den i åtta underbara dagar nu :). Mitt första intryck var hur tjock den var :D. Men det har gått över nu, nu tycker jag istället den är för liten och för lätt. Men det kan ju korrigeras ;). Större gluggar och/eller ett batterigrepp :).

Liknande produkter: Canon EOS 5D, 30D, Nikon D2Xs , D2Hs och D80.

Köpt hos: buydig.com

Pris: 12280
2006-12-24 Makten


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomi och logik är på absolut topp.
MINUS: Högt och ganska fult brus vid höga ISO, tendenser till bandning.

En mycket trevlig kamera som jag valde framför D80 endast på grund av det större huset och bättre åtkomligheten hos en del funktioner direkt på kamerahuset. Jag har ganska stora händer, och detta är den enda icke-proffskamera som jag tycker ligger riktigt bra i handen.
Det mesta hos kameran ligger gott och väl över den kapacitet jag behöver, förutom möjlighen bruset. Där är D50 som jag hade innan mycket bättre. Faktum är att jag hellre sett den sensorn i D200, då jag hellre tar låg upplösning med mindre brus.

Vidare har jag nu sett TRE exempel på nya D200 som visar bandning i vissa situationer. Jag hade även min inne på service för fokusfel (oacceptabelt egentligen), och bad dem då kika på bandningen. Men de gjorde inget, så jag antar att det är innanför specarna. Detta hade jag inte velat se om jag fotat proffessionellt, den saken är säker. Man har helt enkelt myglat undan det hela som en barnsjukdom, trots att det bevisligen går att se bandning fortfarande. Dock är det i 99% av fallen inget att bry sig om.

Batterikapaciteten är omdiskuterad, och den är inget vidare. Jag har just passerat 1000 bilder, och har laddat minst 4 gånger vad jag minns. Det verkar bli bättre, men inte i närheten av direkt bra ännu. För mig personligen är detta inte ett problem, och man kan alltid skaffa extrabatterier.

Bildkvaliteten vid ISO 100 är mycket bra, med reservation för att bilderna är rätt "svårskärpta". De blir liksom lite "skräpiga" i fina detaljer, och det verkar mycket känsligt vilken RAW-mjukvara man använder. Vid ökad känslighet så kommer bruset ganska snabbt, men bilderna tål att brusreduceras ganska hårt, så det funkar.
Lägena för över ISO 1600 (HI) är dock helt oanvändbara till annat än rena nödfall i mina ögon.

Sökaren är ett eget kapitel. Den är inte jämförbar med den i t ex EOS 5D i storlek, men den är skarp, ljus och klar. I jämförelse med D70/D50 så är den dock stor, och ett rejält lyft för den som vill ha lite mer känsla vid fotandet.

Det finns alltså en rad små saker som inte direkt är vad man väntat sig tycker jag. Kameran är enormt trevlig som sagt, men är man riktigt kräsen så ska man nog kika på ännu värre. Nu är jag inte riktigt kräsen, utan ville bara ha en riktigt robust kamera med bra ergonomi och funktionalitet, och då var valet självklart:-)
Slutsatsen är att D200 inte är fullt så prisvärd som det brukar sägas, utan man får som vanligt precis det man betalar för även jämfört med andra märken och modeller. Däremot finns det inte några andra kameror i prisklassen som sammanfaller när det gäller målgrupp. Där Nikon valt funktionalitet, ergonomi och robusthet så har Canon valt ett något lägre pris hos en enklare kamera, som dock i många fall ger bättre bildkvalitet, åtminstone när det gäller brus.

Liknande produkter: Nikon D80, Canon EOS 30D & 5D, Pentax K10D

Kundtjänst: Hade kameran hos Nikon i Solna, då den fokuserade fel. De sa att det skulle ta 10 dagar. Det tog 4 veckor. Efteråt ser jag på kvittot att själva arbetet tagit 0,7 timmar. Jääävligt dåligt måste jag säga, om det inte är så att enormt många kameror är på service (vilket väl knappast är bra heller).
Dock fick jag som tröst ett Sandisk Extreme III 1,0 GB vilket är värt ungefär 400:-.

Köpt hos: Kameradoktorn (studentrabatt, därav priset)

Pris: 13725
2006-12-22 Shutterfish


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb uppstart. Mycket snabb mellan avtryck och bild. Kvalitets känslan.
MINUS: Batteritiden utan vertikalgrepp är kass. Det är till att köpa en par extra batterier.

Gått från F80 till D200 och grepp,funktion känns igen fast det är så otroligt mycket att lära sig på en digitalkamera av den här klassen. Har tidigare bara använt digitala kompakt kameror och det är ett större steg än jag trodde.
Det är en bit kvar till diakvalitet men å andra sidan behöver jag inte snåla med film det är ju bara skjuta på=)
Jag tror jag lär mig fortare med en digital SLR hur jag skall få en bild att bli bra än med en analog.

Liknande produkter: Minolta,Olympus,Canon.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16000
2006-12-19 Essen


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Pris och prestanda i klass med betydligt dyrare kameror.
MINUS: Lätt att omedvetet komma åt fokusväljaren. Något brusig på högre ISO.

Detta är min första DSLR och jag saknar tidigare erfarenheter, men för vad det är värt så tycker jag att:

- D200 är förvånadsvärt enkelt att hantera för en glad amatör som jag. Tydlig och ljusstark display med menyer på svenska.

- D200 ser och är verkligen robust konstruerad. Egenskaper som kommer väl till pass på semestrar där kameran får agera resesällskap överallt.

- D200 levererar bra bilder även under svåra förhållanden. Exponering och vitbalans fungerar utomordentligt bra.

- D200 har nog mer finesser än vad jag kanske behöver som amatör, och ibland kan det bli lite för mycket och jag måste återvända till manualen. Men det ska jag inte lasta kameran för :D

Har inte upplevt batterikapaciteten som något problem. Använder inte den inbyggda blixten heller, vilket kanske är avgörande?

Liknande produkter: Det fanns inga alternativ ;)

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Dustin
2006-12-16 foppe


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen, snabb, logisk
MINUS: Priset(?), svampig multifunktionsknapp

Denna kamera har ALLT jag ville ha och lite till. Mycket bra att hålla i. Speciellt med batterigreppet. Lite över 1000 bilder första laddningen tycker jag ändå är helt ok, eftersom jag ju satt mycket och klickade i menyerna.
Enda lilla nackdelen jag hittar är multifunktionsknappen. Den känns lite sviktande och det känns inte alltid som om den tar. Men i övrigt... vilken kamera. Alla knappar sitter där de ska. Lätt att hitta när de flesta knappar bara har en funktion och slipper dela. Mycket smidiga snabbvalsfunktioner. Snabb. Kort och gott en kanonkamera.
Priset är högt (iaf för mig) men den är ändå prisvärd med tanke på vilken arbetshäst det är. Med tanke på att jag "bara" fotograferar på hobbynivå så är denna kamera hyffsat overkill för mig egentligen, men jag ångrar inte en sekund att jag bytte upp mig från min D50.

Liknande produkter: Nikon D80

Kundtjänst: Cyberphoto har aldrig strulat för mig. Denna leverans tog inte mer än 24tim dessutom. Så även posten skötte sig. ;)

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 14695
2006-12-05 mab


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Bara älskar denna kamera! Har aldrig gjort mig besviken och överraskar då och då när jag tror att "det blev ingenting". Men det är därför det är en så komplett och genomtänkt kamera. Funktionerna är lätta att komma åt, menyerna lätta att hitta i... Hittar ingen som jag inte gillar än så länge. Har dock inte haft den mer än några månader. Redan har den medföljt på ett par resor och klarat dessa på ett utmärkt sätt.

Har inte haft problem med batteritider, speciellt inte sedan jag fick min SB-800!

Liknande produkter: Finns ingen annan!

Kundtjänst: Har bara bra erfarenheter av Dustin Home. Köpt 2 kameror, dator, minneskort m.m. m.m. och det har fungerat bra. Har även bara bra erfarenhet av Nikons kundservice sedan tidigare.

Köpt hos: Dustin Home
2006-11-25 dentasinned


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust,skön att hålla i.
MINUS: Dålig batteri tid

Härlig kamera med ett robust hus, som man slipper vara rädd att man ska skada. Stor display bra plaserade knappar så att man känner igen sig sen förut.

Liknande produkter: Canon 5D

Kundtjänst: Inga

Köpt hos:

Pris: 15400
2006-11-24 Torda


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kameran är väldigt responsiv samt mycket bra ergonomiskt konstruerad och man behöver aldrig vänta på den, samt att denna kamera har en fantastiskt bra skärm och den visar nästan bättre bild på skärmen, än vad som återges på skärmen vid datorn. Exponeringsmätaren är väldigt konsekvent, men vill gärna blåsa på rätt ordentligt i defaultläge. Det kan dock åtgärdas i en meny där man generellt ställer ner exponeringen.
MINUS: Dålig batteritid mot vad jag är van vid (D70 och D2x), samt enligt mig alltför kraftigt AA-filter vilket luddar till bilderna helt i onödan. Hellre 100% skarpa bilder, än 1% bilder som uppvisar moire.... Lite svampig känsla i multifunktionsknappen.

Jag har haft D2X ett bra tag innan D200 kom i min hand och visst är D200 en "mini-D2x", men den kommer till korta på flera punkter, dock är användarvänligheten nästan lika bra som hos D2x. Det största irritationsmomentet är att detaljrikedomen inte är på samma nivå som hos D2x, då man utrustat D200 med ett AA-filter som nästan helt eliminerar moire, men även tyvärr på bekostnad av skärpa i bilderna. Tydligen ska kamerans interna uppräkning till jpeg vara ganska bra, men för mig som fotar i RAW, så ser jag till exempel inga skillnader alls i brus jämfört med D2x, kanske möjligtvis att D200 håller svärtan något bättre från ISO1600, men det är verkligen en marginell skillnad, då man har skarpare utgångsmaterial från en D2x. Annars fungerar kameran väldigt bra och AF är väldigt bra och framförallt väldigt pålitlig. Ytterligare en nackdel jämfört med D2-husen är att om man monterar icke AF-S-objektiv så märks en avsevärd skillnad i AF-hastighet, då proffshusens AF-motor är mycket snabbare. Något som D200 är bättre på än D2X är att den klarar av högdargrar bättre än vad D2X gör. Kameran ger annars ett väldigt förtroendegivande intryck, då den är väldigt välbyggd och den känns verkligen stabil.

Liknande produkter: Canon 20/30D, samt Canon 5D

Kundtjänst: Lasses Kameraservice är bara så bra.

Köpt hos: Privat
2006-11-24 Månsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känsla, ljusmätning, inställningsmöjlighter, blixtsystem
MINUS: Autofokus

Kanonkamera om det inte vore för autofokus. Nu har jag haft kameran i drygt 1/2 år, ca 5000 bilder. Nu är den inne på service för 2a gången för att få till autofokus som gör lite som den vill. Menysystemet är bra, blixtsystemet kanon, ljusmätningen förvånar mig med hur bra det hänger med i svåra situationer tex middagsljus kring ekvatorn.

Liknande produkter: Canon 30D

Kundtjänst: Nikon är inte de snabbaste....

Köpt hos: Kameradoktorn
2006-11-21 PerLars


Hållbarhet: 5
PLUS: Det rubusta i att ta i kameran
MINUS: Just nu inga

Användar vänlig vet jag inte, har haft kameran 1 vecka och just börjat använda den.

Köpt hos:

Pris: 14200
2006-11-17 bengt f


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust rejäl lätt att komma överensmed
MINUS: Hittar inga

Ja; Batteriförbrukningen är ju inte kul

Köpt hos: Expert

Pris: 16500
2006-11-09 AAVERDAL


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: I vanlig Nikon anda, lättnvänd, robust och en underbar bildkvalite.
MINUS: Hmmm, mycket att lära sig och ratta på..

En robust kamera.
Kontrollerna sitter där de skall.

Jag har inte samma problem med batteriförbrukning som en del andra verkar ha. Fyller ett 4GB kort med jpg/fine utan problem.

Solid, go tyngd. Passar mina händer perfekt. Funkar att använda med tunna handskar. Har kört henne i -18 en hel dag.
Inga problem varken med kameran eller batterier.

Liknande produkter: Canon 20D

Kundtjänst: Som vanligt med Nikon, skitbra!!

Köpt hos: Scandinavian Photo
2006-11-02 cabra_se


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, sitter bra i handen, bra tyngd m.m. m.m.
MINUS: Batteritiden är inge vidare jämfört med D50n

Proffsig kamera med skön tyngd och bra grepp.
Har haft en D50 innan och vilket lyft(inge illa om D50)!
Kameran presterar jättebra, den är snabb, stabil och skönt vädertätad.

Pris: 16500
2006-10-28 stefanelf


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitet (metall! =)), hög upplösning, stöd för manuella objektiv, ergonomisk och genomtänkt design, snabb filöverföring, många Custom inställningar, intervallfotografering, etc etc.
MINUS: Inga jag hittat men jag fortsätter att leta! Min fru hävdar att hon saknar en vinklingsbar sökare (hade en Coolpix 5700 för ett tag sen)

Jag har inte hittat en enda svaghet på denna kamera. Kanske det beror på att jag inte har haft den länge nog än (några veckor hittills). Men jag har förälskat mig i manuell fotografi för länge sedan och sedan väntat på en möjlighet att kunna använda mina manuella objektiv (Nikkor 50mm f2 & 105mm f2.5) på en digitalkamera. Ett starkt plus D200 har är en stor och ljusstark sökare som underlättar komposition och fokusering med dessa objektiv. Jag skulle kunna fortsätta att lista positiva sidor, men jag föreslår att du undersöker för dig själv!
PS. Med denna kamera får du gratis medlemskap som proffsfotograf hos Nikon.

Liknande produkter: Finns inga andra produkter med D200 kvalitet & specifikation i dess prisklass *statement*

Köpt hos: Jessops.com UK

Pris: 12230
2006-10-28 avslutat_medlemskap


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, snabb, stabil, bra funktioner
MINUS: Har inte märkt några

Har haft en D70 som jag gillade mycket och fortfarande gillar, har dessutom haft en F3:a och en F4:a och denna kamera (D200) känns mer lik F3:a och F4:a, dvs mer robust och stadigare och ger ett proffsigt intryck tycker jag.

Beställde från www.wilddigital.com när jag var i USA, så jag slapp den lokala skatten och trippelskatten i Sverige ...
:-)

Liknande produkter: Behövde inte jämföra med något

Köpt hos: www.wilddigital.com

Pris: 9800
2006-10-22 Farbror


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känslan, gedigen, solid, rejäl. Många knappar och reglage utan att vara rörig.
MINUS: Man behöver några batterin med i kameraväskan...

Har ingen tidigare erfarenhet av Digitala SLR. Har kört en 'allt i ett' sedan jag parkerade min gamla Nikon FA.

Som teknik-nörd kan man inte undgå att älska D200. En imponerande mängd reglage man lyckats klämma in på kameran. Dock känns det mesta helt logiskt.

Snabb! Har tidigare svurit ve och förbannelse över digitala kameror som surrar och låter en massa innan bilden tas.

Har själv fyra batterier vilket är fullt tillräckligt.

Köpte min D200 i paket med AF-S DX 18-70 och dom trivs utmärkt tillsammans.

Har tagit ett par tusen bilder och visst finns brus på höga ISO.

Vet inte vad som skulle få mig att byta ut min D200. Fullformat möjligen, men jag lider inte direkt av DX.

Autofokusen är grym.

Internblixten duger för hemmabruk, men man behöver 'mer kräm' om man ska fota på lite längre avstånd. Skönt att kunna fylla i lite utan att släpa fram en större blixt.

Helnöjd!

Liknande produkter: D70

Kundtjänst: Bara bra, tack.

Köpt hos: Pixmania
2006-10-16 tombac


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen; snabb
MINUS: Batteriförbrukningen kopiös!

En prisvärd kamera som känns väldigt proffsig. Tillräckligt snabb för en fågelfotograf. Nåt som D-100:an inte var! Batterikapaciteten ett skämt jämfört med 100:an och priset på batteriet hutlöst!

Köpt hos: ScanFoto Jakobstad;Finland

Pris: 16000
2006-10-16 tombac


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen; snabb
MINUS: Batteriförbrukningen kopiös!

En prisvärd kamera som känns väldigt proffsig. Tillräckligt snabb för en fågelfotograf. Nåt som D-100:an inte var! Batterikapaciteten ett skämt jämfört med 100:an och priset på batteriet hutlöst!

Köpt hos: ScanFoto Jakobstad;Finland

Pris: 16
2006-10-04 Henrik Davidsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, bra autofocus, bra reglage, funkar jättebra med manuella objektiv, snabb, bra skärm, bra sökare, extremt bra blixtmöjligeter.
MINUS: Brusig över iso 800, svårt att fokusera manuellt med den här typen av sökarskiva, bara en korsformad autofocus sensor.

En fantastisk kamera med några små svagheter, vilka inte berör alla fotografer. För 17 000 ska man få en riktigt bra kamera och det får man. Jag undviker dock iso över 800 till varje pris.

Liknande produkter: Canon 5D

Pris: 17000
2006-09-30 Fredde312


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Känslan i reglagen, sökaren, fina finesser.
MINUS: Batteritiden, duh.. Mmm är man van från D50-D70s så är det irriterande dåligt

Haft en D50 nu i ett år cirka och kände att det var dags för ett byte + att jag lurat farsan att köpa den nu när jag skulle köpa ny. Stod och höll i en D80 länge, länge. Stod och höll i en D200 länge, länge. Tog helt enkelt den kamera som inte skulle kännas som ett entusiastbeslut/billig om ytterliggare ett år. D200 kommer att vara en utmaning att bemästra medans D80 är lite för mycket en entusiastkamera. Men f*n va kamera du får för de pengarna + batteritiden som D200:an inte har.

Liknande produkter: Nikon D-80, kommer kanske att ångra mig.. men livet är för kort för att leva i andraklass ;)

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 15750
2006-09-27 Floyd_76


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
Underbar känsla och kvalitet!
2006-09-21 konen


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
En mycket bra kamera
2006-09-06 Glottis


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvaliten, sökaren. skärmen, tätningen av huset
MINUS: Är man van med d70ns otroliga batteritid så blir man lite besviken.

Jämfört med min tidigare D70 känns D200an som ett kliv i rätt riktning. Bättre på det mesta helt enkelt.

Kvalitetskänslan är grym, synd bara att batterigreppet inte når upp till samma klass. Det känns som D200 "ser" ljuset som jag ser det, med D70n kändes det som att jag var tvungen att underexponera lite för att få det som jag ville. Men det kanske bara är inbillning =).

Det jag har märk är att det är lite svårare att ta skarpa bilder med mitt sigma 70-200/2,8. Men det beror nog mest på att jag är för darrhänt och inte van med tyngden i kameran. För sätter jag den på ett stativ blir det genast skärpa i bilderna...

Liknande produkter: Fanns inget alternativ.

Köpt hos: Dustin

Pris: 15500
2006-08-30 Krippa


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: ergonomin, snabb, bra interaktion, bra balans,
MINUS: Brus, ögonmussla,

Bra kamera. Har använt denna i snart ett år och gjort flertal repotage och porträttjobb och trivs suveränt.
Sneglar på fullformatare just pga brännviddsförlägningen, Nikon passar minna kriterier bra annars. Kameran har mycket bra ergonomi och balans, Höjdläge bra med vissa lite tyngre glugga och man får relativt långa tider om man vill.

Skärmen är ljustark och historigramet guld värt när solen slår in i plastskyddet. Gillar menyerna och användarvänligheten. Bra batteritid. Kör med två ackar men man bör ha reserv vid viktigare tillfällen.

Fungerar bra i ösregn, inga problem. Med C1 Pro eller Lightroom ger kameran från RAW riktigt fina bilder,krävs dock en del pill innan de blir snygga.

Kundtjänst: Lasse ute i Björknäs är alltid hjälpsam!

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 15900
2006-08-24 MattiasL


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra hus. Mycket genomtänkt design. Tar manuella gluggar.
MINUS: småbrusig.

Den första digitalkamera som känts både trevlig att använda och värd att betala priset för, utifrån mina behov och ekonomi. En bra frilanskamera som är någorlunda allround. Jag uppskattar att den är som en tvilling till F100. Bruset känns väl...ok, men inte mer. Jag hade hellre haft lite lägre upplösning och mindre brus. Men med lite fiffig efterbehandling så ska nog kameran fungera till det mesta.

Jag som sitter på lite manuella gluggar är glad att de funkar.

Liknande produkter: Canon Eos 30D, 5D, Nikon D70.

Köpt hos: kameradoktorn
2006-08-24 hj.cs


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthanterlig,logisk,snabb,ypperlig bildkvalitet
MINUS: Inga

Efter att ha kört kameran i ett par månader kan jag bara säga WOW vilken kamera!
Den står upp mot alla förväntningar jag hade på kameran och mer där till.
Tar lite tid att lära sig autofokusen men när man väl lärt sig hur den arbetar så slår den inte fel.
Exponeringen!! Jag frågar mig!? Kan den göra fel???

Hr kört den längre nu och är fortfarande jättenöjd men har som alla här klagomål på batteriet! Hallå 1800 exp./laddning. Det skulle jag inte tro med 10 laddningar ens.Då använder jag inte blixt,VR eller andra "energikrävade" funktioner!!

Kundtjänst: Kundtjänsten är bra!

Köpt hos: Radio&Fotocity i Helsingborg

Pris: 14995
2006-08-21 nils_einar


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Ergonomin, Kvalitétskänslan, Bildkvalitén,Enligt mig mycket prisvärd mm mm
MINUS: Aningen tung, batteriet håller inte länge om man fotar mycket så batterigrepp e ett måste vid heldags jobb.

Hade en Nikon D50 innan som första digitala kamera.Var mycket nöjd med den också, men kände att jag ville satsa på fotograferandet lite mer.D200 kändes därför som ett prisvärt alternativ till Nikons dyraste serie.En hel del att lära, men bara man vänjer sig och lär sig funktionerna så har man nytta av det mesta.Väntade på kameran ett halvår, hade efter det den i ca en vecka, sedan visade det sig vara fel på slutaren.Detta tog Bernt inne på Wretmarks foto i karlskrona hand om med en gång, snyggt och enkelt.Fick allt helt gratis, på garantin.Mycket bra!Snabbt gick det med.Tog knappt en vecka att få dn tillbaka.Jag vet inte riktigt vart han sände den , men bra blev det iaf.Fick med andra ord en ny slutare, samt sensor rengöring mm helt gratis, vad som annars hade kostat några tusenlappar.Mycket trevlig kamera med lagom av allt.

Liknande produkter: Nikon d2x,d70s,canon eos 5d,m.fl

Kundtjänst: Lämnade som sagt in den för byte av slutaren hos Wretmarks Foto karlskrona(som i sin tur skickade iväg den)Mycket bra gjort iaf.

Köpt hos: Wretmarks Foto Karlskrona

Pris: 16200
2006-08-15 jolund


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bygg kvalitet, Enkel att använda. Fina bilder.
MINUS: Lite dyr, tung, drar i för hållande till ganska mycket ström.

Uppgraderat från en D50. Och visst är allt bättre, i vissa lägen kanske inte 10 000kr bättre men i vissa mer... Otroligt bra kamera. Känns som den är bättre kamera än jag är fotograf - något som D50 i vissa lägen inte kändes som.

Liknande produkter: Nikon D50

Kundtjänst: Ingen ännu

Köpt hos: Dustin

Pris: 15999
2006-08-11 Joel Andersson1


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket lätthanterlig o bra uppbyggd meny.
MINUS: Inte upptäckt några än.

Skönt med tätningar i knappar o vreden när man som jag inte backar för lite regn o rusk.
Otroligt bra meny med en snabb åtkomst `historik` för sista ändringar som gjorts.

Liknande produkter: Canon 30 D
Nikon D 70

Köpt hos: Expert Linden Norrköping
2006-08-11 JONNY CU


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: huset
MINUS: brusig över 400ISO, högt pris

brusig över 400ISO
2006-07-19 Johan Ericson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: 10 megapixel, bra sökare, snabb, robust och tät, alla knappar sitter "där de ska" samt fungera bra med AI-S objektiv.
MINUS: DX formatet - fullformat är trots allt bättre :-)

Min första DSLR var en Canon EOS 1D mkII, den fick mig att "lämna" Nikon och investera i Canons program. Nikon D200 fick mig att sälja av Canon utrustningen och återvända till Nikon, varför:
1. Nikon användar-interface är i mitt tycke bäst (jag lyckades aldrig bli vän med EOS 1 interfacet...) Alla knappar sitter där de ska, man måste inte in och "grotta" i menysystemet för vanliga funktioner.
2. Kompatibel med äldre AI och AI-S objektiv med bibehållen mätning, halvautomatik samt fokushjälp - äntligen!
3. Bra sökare med tänd/släck-bart rutmönster.
4. Snabb reaktionstid och uppstartstid samt stor bild-buffert - helt enkelt en snabb kamera!
5. Robust samt rejält tätad mot fukt och damm - ett måste!
6. Tystare slutare än de flesta andra DSLR-kameror - viktigt för mig!
7. Nikons Matrix-ljusmätning, bättre än konkurrenternas, minskar behovet av att ständigt "kompensera" i auto-lägena.
8. Nikons optik, spec. vidvinkelzoomarna - bättre än konkurrenterna med samtliga "pirater".
9. Lättare än "proffs" kamerorna som EOS 1Ds och Nikon D2x, man kan ju alltid sätta på ett batterigrepp om man behöver vertikalgreppet och mer batteritid .-)
10. Sist men inte minst: mycket bra bildkvalitet, spec. med all skärpning och färgkorrigering avstängd, klart bättre än förekommande 8 megapixelkameror, nästan lika bra som Canon 5D och Nikon D2x - det är bara vid högre ISO-tal som skillnaden blir synbar (fast D200 slår nog D2x på alla ISO-tal ;-)

Jag får helt enkelt fler lyckade bilder med D200:an än med 1D mkII:an, missar färre bilder för att jag "grejsar" med kameran och Nikon optiken är i mitt tycke bättre än Canons dito.
Och det är svårt att förstå att kameran kostar så lite som den gör....

Liknande produkter: Canon EOS 1Ds mkII
Canon EOS 5D
Canon EOS 1D mkII N
Canon EOS 30D
Nikon D2x
Nikon D70s

Kundtjänst: Nikons kundservice är helt underbar!
2006-07-11 dovearea


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Stor och fin sökare och display. Rena bilder på låga ISO. Känns rejäl och hållbar. Lätt att använda.
MINUS: Både multi- och AF-väljaren alldeles för lätta att komma åt av misstag. Brus på höga ISO. STOOOOOORA RAW-filer!

Jag har nu haft kameran i drygt sex månader och det börjar väl bli dags för ett omdöme. D200 är en utmärkt efterträdare till D100.

Det första jag slogs av var vilken underbar sökare den har jämfört med D100, detsamma gäller displayen! En riktigt skarp display som i stort sett visar bilden som den ser ut även på datorn. Det kan jag inte säga om D100's display.

På låga ISO ser bilderna mycket fina ut, men bruset blir rätt markant på högre ISO. Personligen tycker jag dock bruset är rätt fint och passande till vissa bilder. Vissa har klagat på bandning i bilderna. Jag har sett svaga antydningar till bandning även i mina bilder på ISO 100, men ingenting så kraftigt att jag orkar bry mig om det. RAW-filerna tar dock upp MASSOR med plats!

Autofokusen är riktigt snabb och säker, jag har aldrig haft några större problem att hitta fokus även om ljusförhållandena har varit svåra. Både exponering och vitbalans funkar mycket bra i auto-läge tillsammans med MATRIX-mätning.

Ergonomiskt tycker jag dock det finns saker som kunde gjorts bättre. Mutliväljaren på bakstycket funkar inte för mig. Eftersom jag är vänsterögd kommer min näsa åt väljaren hela tiden och har jag inte låst fokuspunkten ser jag hur nya fokuspunkter väljs om och om igen. Även visningsläget för bilder ändras när en bild tagits.

Väljaren för autofokus är det sämsta jag sett på en Nikon-kamera. Den ändrar läge för minsta lilla kontakt och många gånger märker jag att den hamnat i manuellt läge då jag försöker fokusera, då har jag tydligen kommit åt den med någon fingertopp. Den stora informationsdisplayen på ovansidan är dock mumma!

Allt som allt trivs jag mycket bra med kameran, den är lagom lätt både att bära och att använda. Den är snabb och säker på autoprogrammen. Den får dock inga toppbetyg av mig då den har några rejält irriterande missar i mitt tycke. Ergonomiskt tycker jag D100 är bättre.

Liknande produkter: Nikon D2x. Canon 5D.

Kundtjänst: Jag har bara bra erfarenheter från Nikons service, har dock haft ytterst få kontakter med dem.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 15595
2006-07-09 Yoka


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Knapparna på rätt plats.
MINUS: Ljud innifrån kameran, vet ej vad.

Kameran är kanon, bilder och allt är så som jag vill ha.
Kan inte mäta mig med D2X

Liknande produkter: D2X

Kundtjänst: Bra
2006-06-22 jambomita


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Köpte den ena minuten och körde upp ett minneskort..direkt..utan problem..Snabb jämfört med vissa andra kameror jag haft..Pixelfria bilder..även bigsize..tack nikon;-)
MINUS: Verkar ha bråttom att tömma mina batterier..mitt fel dock *gg* knäpper mycket..fill in blixt..zoom..osv..ps..oh yes..har batterigrepp förstås annars skulle det inte gå

jag älskade dig från första ögonblicket jag såg dina vackra former..
när jag tog dig i mina händer visste jag att dig måste jag ha..
det känns som du är en förlängning av mina armar..
jag styr dig med lätthet..
du svarar med perfektion..
jag släpper dig aldrig..
hm..aldrig finns inte längre i pixelhimlen...
kanske du får gå när pixlarna blir för få...
tack fotokungen att du hade en i lagret till mig..
den dagen jag behövde dig...D200

Liknande produkter: Hasselblad med digitalbakstycke..lite för dyr..än..;-)..
men snart..den också

Köpt hos: FOTOKUNGEN, Kocksgatan 1,Stockholm

Pris: 16490
2006-06-21 dejvnull


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Greppet och kontruktionens gedigenhet. Känns inte alls plastig!
MINUS: Inga jag vet! Ja den var ju inte gratis direkt.

Älskar den! Känns precis som de analoga Nikon hus jag haft förr. Annars tror jag allt är sagt av andra redan i positiv bemärkelse om denna kamera.

Liknande produkter: Canon 5D, Canon 30D, Canon 350D, Nikon D70s

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 16495
2006-06-03 Ehlton


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: hållbarhet, bildkvalitet, snabb inlärning (håller inte med vissa journalister som tycker att den är lite svår..)
MINUS: Men vaafaaan Nikon, skippa blixt om ni ändå ska sätta på en som bara går 2 meter...ingen köper väll denna kamera för att bara fota tomten på julafton..

Egentligen onödigt, folk har öst så mycket beröm över den redan och jag håller med...men.....kan vara lite känslig när man ska välja med styrknappen på baksidan. Om man som jag har ganska stora händer så tar det ett tag innan man lär sig att inte hoppa ett steg extra..
Som alla resensioner säger så är både kortluckan och blixten lite smäckiga för en kamera som kostar nästan 20000:- med objektiv..jag älskar den dock, ääälskar alltså, varför har jag inte skaffat mig nått sånt förut? Kankske för att det inte fanns till detta pris..

Liknande produkter: 7d, 350D, D30,

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16300
2006-06-01 Micha Persson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb och välbyggd. Exponerar extremt säkert. STOR och ljus sökare. Otroligt smidig och säker blixtexponering/-styrning med i-TTL.
MINUS: Brusig på höga iso (över c:a 400), lite begränsad batteritid. Lätt att av misstag komma åt omställaren för fokusering.

Detta omdömme är baserat på en jämförelse med Nikon D100, som jag använt i flera år.

Köpt hos: Japan Foto

Pris: 17000
2006-05-28 Johan Ahlbom


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kamerahuset! Bildkvalitet med bra objektiv.
MINUS: få och små: Blixten känns plastig o klen, minneskortluckan likaså. "Kräsen" kamera på objektivfronten.

Supernöjd med kameran, ångrar inte en sekund att jag uppgraderade från D70!
D200 är minst lika bra i bildkvallan, men i princip bättre på allt vad gäller kamerahuset. Kunde varit bättre batteritid dock, med D70 använde jag nästan aldrig mitt extra batteri, med D200 så känns det som ett måste med extra batteri.

Som det känns just nå så är det enda som skulle få mig o vilja uppgradera är en fullformatsensor, större pixlar, större dynamiskt omfång och kortare skärpedjup.

kikade långt o länge efter en D2x, men när D200 kom ut så kunde jag inte motivera de extra 25000kr. Kikade även på Canon 5D, men även där så kunde jag inte motivera kostnaden för systembyte.

Liknande produkter: D2x, Canon 5D...

Kundtjänst: So far so good..

Köpt hos: Fotovideo.no

Pris: 16000
2006-05-13 chbe


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sökare, bildskärm, handhavande, menyer, skön att hålla i och stadig i känslan.
MINUS: Inte hittat några hittills.

En suverän digital systemkamera med känsla av stabilitet och kvalité. Lätt att använda då Nikon som brukligt har konstruerat kameran med enkla och logiska manöverknappar.
Stor sökare och stor bildskärm. Menyerna innehåller allt och lite till. Ett bra köp tycker jag för en kräsen amatör eller rent av professionell fotograf.

Kundtjänst: Tycker Nikon har bra kundservice dels på internet men även via telefon.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2006-05-09 P_A


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: många smidiga inställningar B/W osv, reglagen enkla och över skådliga. Byggkvalliten robust och stabil. Lagom stor och lagom vikt. Väger även mycket bra med batterigreppet MB-D200
MINUS: inga ännu upptäckta

Älskade denna kamera från det att jag såg den. tycker den är mycket smidig att använda menyerna är enkla och allt är logiskt och övergripligt. Väldigt enkel att använda och man behöver inte vara allt för smart för att kunna räkna ut de flesta trix man skulle vilja göra.

Köpt hos: B&H Photo Video

Pris: 13770
2006-05-07 J.Weinö


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: sökare, ergonomi, bildkvalitet, kvalitetskänsla
MINUS: har inte hittat något ännu

Det här är min första semiproffs DSLR kamera, jag gillar den fina ergonomin och menysystemet.
Tycker att den ger en hög kvalitetskänsla rakt igenom på alla punkter.
Behöver inte gå in i menyer för att ändra så mycket utan det sköts med knappar och reglage som
är lätta att komma åt utan att kika på skärmen.

Sitter som gjuten i mina stora händer.

Liknande produkter: fanns inga bra alternativ i prisklassen.

Kundtjänst: Alltid grym service och support hos Cyberphoto.
Leveransproblemen beror ju på Nikon och inte specifika handlare.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16395
2006-05-05 Anders_Andersson


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Exponeringen, greppet, sökaren, stor och ljus. Ergonomin överlag, snabb autofokus.
MINUS: Egentligen ingenting, frågetecken dock för motivföljande läget. Batteritiden, jämfört med D70s

Nu har jag bara haft den i en vecka. Innan hade jag en D70s. Men kameran är oerhört gedigen, greppet perfekt. Allt sitter där det ska. Exponeringen är fulländad. Autofokusen är mycket snabb. Dock med ett frågetecken í AF-C läge. Där har skärpan varit direkt usel, kan vara jag som behöver en inkörningsperiod på den.

Liknande produkter: Vet inte vad den ska jämföras med. D70s är ett eller två snäpp under. Canon EOS 1D MII kanske.

Kundtjänst: Nikon skickade mig en svenska manual kostnadsfritt med DHL inom en vecka. Snyggt jobbat.

Köpt hos: Japanphoto

Pris: 16998
2006-04-30 HockePocke


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust och sitter som gjuten i handen.
MINUS:

Sög länge på om jag skulle köpa en D70 eller en D200.
Efter 3 månaders funderande,lusläsande och pengasparande så va det dags att ta ett beslut snart.
Jag tittade in på Expert på Avenyn efter ett tandläkarbesök för att titta närmare på dessa kameror.
Dom hade fått in en D200 som en kund hade beställt men ångrat sig, så det slutade med att jag högg den :-)

Liknande produkter: D70 och Canon D350(den va tanig i handen så den gick bort)

Köpt hos: Expert

Pris: 16500
2006-04-29 Dajo


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: "lagom" upplösning, väderskyddad, inställningsmöjligheterna, vettiga funktioner, programmerbar funktionsknapp.
MINUS: Batteritiden.

Så här ska en kamera se ut. Utmärkt ergonomi och alla funktioner och menyer känns genomtänkta, gedigen byggkvalitet, lätt att ställa in.
Bildkvaliteten är ypperlig och autofocusen är snabb.
Den relativt stora sökaren är ett stort lyft från tidigare modeller (D70, D100, D50 osv).

Vitbalansen hamnar ofta riktigt bra i autoläget. Det är inte mycket som behöver jsuteras normalt.
Det jag uppskattar mest är 5fps serietgning. Där var förra kameran D70 för långsam. Spegeluppfällning var också välkommet.

Mitt exemplar är helt fri från bandning samt har en absolut exakt focuering. Bra på brus för att vara en Nikon.

Denna kameran rekomenderas varmt om man kan tänka sig att lägga 16000kr på ett kamerahus.

Den svenska bruksanvisningen är i dålig kvalitet och tål knappt att läsas. Följer den med ut på fotoutflykter är den snart trasig.

Kundtjänst: Sanslöst dåliga leveranstider.
min levererades 4 månader efter försäljnignsstart (beställde 1/11-05 på förmiddagen).

Köpt hos: Expert

Pris: 15900
2006-04-24 Avslutat medlemskap


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Huset. Fotokänslan...
MINUS: Bildkvaliteten. Högt brus. Batteriet.

Denna kamera är en ergonomisk fullträff, precis det kamerahuset jag alltid hoppats på. Alla funktioner finns där och ett hav av custom möjligheter. Tyvärr lite framtung med Nikon 17-55/2,8.
Men vilken besvikelse när det kom till bildkvaliteten, speciellt i RAW-formatet. Jag skriver mestadels ut A3 pa Colenta Digital Printer (typ digital mörkrums kopiering) och då är bruset irriterade högt. Min Finepix S3Pro producerade bättre bilder.
Sålde igen efter två veckor...

Köpt hos: Jessops London

Pris: 15500
2006-04-11 Nicklas Wijkmark


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bildkvalitet, väl utformad och användarvänlig.
MINUS: Vissa detaljer är plastiga. Inbyggd blixt.

Har haft min D200 i några dagar nu, och plåtat rätt flitigt med den. Superskön och kul att använda. Efter lite USM och nivåer i Photoshop är bildkvaliteten i mitt tycke i toppklass. Jag har inte upptäckt någon bandning, men har inte jagat efter den heller.
Det enda jag kan klaga på än så länge är att vissa detaljer känns plastiga. Kameran känns inte lika hållbar som exempelvis F100. Den inbyggda blixten och luckan till minneskortet är två svaga punkter.

Kundtjänst: Bra! Snabb leverans. Man kan få ett mail när kameran finns i lager och då lägga in sin beställning, dvs inget köande.

Köpt hos: http://shop.multimedia.de
2006-03-30 Palletheking


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust och professionell känsla, snabb i alla avseenden, obegränsat med användaranpassade inställningar, går att använda med manuell optik med bibehållen exponeringsautomatik, mycket prisvärd.
MINUS: Kan i nuläget inte komma på några påtagliga brister.

Jag har nu bekantat mig med kameran under ett par dagar och den har infriat alla mina förväntningar. Många klagar på batteriet men där håller inte jag med. på min första tretimmarsladdning så klarade kameran av ca 105 bilder och då hade den inte låst sig så kanske den hade stått pall för 10-15 till. Därtill var de flesta bilder tagna med blixt. Utöver det så kollades alla bilder i displayen och delförstorades, samt raderades med undantag för ca 7-8 bilder som jag sparade. Dessutom så knappades det väldigt mycket i menyn på den laddningen. Med tanke på att batteriets kapacitet ökar efter några laddningar så är jag i dagsläget inte speciellt orolig över den biten. Vad gäller alla tekniska specar så har D200 i likhet med de flesta moderna D SLR mycket att erbjuda så jag ordar inte så mycket om det. Viktigaste egenskaper för mig är, stor högupplöst display, logiskt menysystem, många pixlar som skapar möjlighet till delförstoring, snabb och säker autofocus. Bruset är i mina ögon rejält förbättrat i förhållande till D70s lika så den automatiska vitbalansen. Sökaren är ett kapitel för sig, den är tillräckligt stor för att man åter igen skall kunna njuta av att ha ljusstarka gluggar sittandes på kameran, tack för det Nikon. Det som utmärker den här kameran är framför allt känslan i förhållande till priset, plus att den är kompatibel med manuella gluggar. En måste kamera som kommer vara modern ett år längre en normalt tack vare att distrubitionen redan pågått i ca ett halvår, men ändå har kanske bara en femtedel av alla förbeställningar skickats ut.

Liknande produkter: Har tidigare ägt en D70s.

Kundtjänst: Cyberphoto är oerhört professionella och kundinriktade, ett föredöme för alla så väl andra internetbutiker som vanliga affärsinnehavare. De är väldigt uppdaterade och har dessutom tålamod med de allra dummaste frågor. Min kamera är dock inte köpt av dem. Om Nikon svenska har jag inget gott att säga, synd att så dålig service kan vara förenligt med toppklassade produkter.

Köpt hos: Expert city Linden Norrköping

Pris: 16400
2006-03-28 a_lyckhammar


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Metallchassi, kvalitén, och framförallt PRISET!
MINUS: Nikons service, och det tillhörade batterigreppet. Känns plastig och ömtåligt.

Hade funderingarna på att först införskaffa mig en D2X, men märker nu med D200 i min hand att det kvalitémässigt inte är någon större skillnad mellan de båda.
Iaf. inte en så övergripande skillnad att jag tänker lägga 30 000 till på en D2X.

Är i jämföresle "sämre" än min 1D Mark II, men så var den också 20 000 billigare, och jag är i övrigt mycket nöjd med bytet.
D200 har allt och har kapaciteten att leverera bilder till min förväntan.

Liknande produkter: D2X?

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 16495
2006-03-18 tyk


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Jag uppskattar möjligheten att ta 5 bilder per sekund, vilket är hyfsad hastighet för sportfotografering. Även att ta personbilder går fort. Särskillt att kunna ta upp 22 RAW bilder efter varandra Vidare uppskattar jag att kunna kontrollera bilderna på skärmen.
MINUS: Med 4 GB minneskort får man endast 210 bilder (NEF + basic). Antalet är låg om man fotar sport eller större evenemang.

En lång väntan för godiset! Menysystemet och dess finesser är värda att läras in grundligt.

Liknande produkter: Vill helst jämföra med trojänaren D1 som också har 5 bilder per sekund. D1(x) känns något robustare än D200. D200:s menysystem är betydligt bättre!

Köpt hos: Procenter

Pris: 16500
2006-03-10 johanjajja


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Levererar över mina förväntningar på precis allting!
MINUS: Baterikapasiteten var dålig från början. Men den blir bättre och bättre. första laddningen ca 80 bilder. Nu efter ca 3 laddningar ca 220 bilder.

Jag hade tidigare D2H, och den hade stora brister när det gäller bildkvalitè på höga ISO och dynamiskt omfång.
Jag var ändå nöjd med den kameran tack vare den oerhört fina ergonomin. Jag redigerar nu detta inlägg p.ga att jag nu skaffat en d2xs och tidigare skrev jag att denna kamera levererar bättre bilder. GLÖM DET! Kanske aningen brusigare (+400 ISO) Men dynamiken och upplösningen och den (analoga känslan) i d2xs slår allt annat i Nikonvärlden! Man får vad man betalar för tydligen.

Liknande produkter: D2X, D2HS, Canon 5D

Kundtjänst: Helt fantastisk Service i upplands väsby.

Köpt hos: Expert fridhemsplan

Pris: 15995
2006-03-10 dyk_pedda


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sökaren, displayen, bilderna, snabbheten ja allt är bättre än på D70
MINUS: För mig som använder vänster öga när jag fotar så tar gärna näsan i mulitväljaren och därmed ändrar fokuspunkt. Sen känns den även lite för mjuk. Gillar inte hur minneskortsluckan öppnar sig. Svårt att hålla i kameran med högerhanden samtidigt som man ska öppna luckan.

Nu när största delen är glädjeruset lagt sig och jag har haft kameran några dagar så börjar det dyka upp några småsaker som jag irriterar mig på med D200.

För mig som använder vänster öga när jag fotar så tar gärna näsan i mulitväljaren och därmed ändrar fokuspunkt. Sen känns den även lite för mjuk.

Gillar inte hur minneskortsluckan öppnar sig. Svårt att hålla i kameran med högerhanden samtidigt som man ska öppna luckan.

Sen tycker jag att displayen är lite för ljus. Jag har den i -2 läget för det tycker jag stämmer bäst med vad jag sen ser på min datorskärm.

Bildräknaren. Man får lika många o-komprimerade som komprimerade på ett tomt CF-kort.

Sådär... Nu får det vara slut på det negativa. Vad är då bra med kameran?

Sökaren är större och ljusare än på D70. Att man nu ser ISO i sökaren är guld värt för mig som alltid glömde bort att ställa tillbaka den till ISO 200 på D70'n. (Gissa om jag använde fina ord efter dyk där jag trodde att jag tagit världsklass bilder av en haj så när jag sen inser att dom är tagna i ISO 640).

Displayen är stor, skarp med bra kontrast.

Snabbheten, AF och seriebildstagningen är stort lyft gentemot D70.

Trots alla funktioner och valmöjligheter så är den fortfarande enkel att använda och man behöver inte vara raketforskare för att ta bra bilder.

Jag är väldigt nöjd med kameran och om det inte sker något väldigt världsrevolutionerande så kommer det att dröja länge innan jag byter kamera igen. Känns som om jag hittat "rätt" kamera för mig.

Liknande produkter: D70

Köpt hos: http://www.uwdigitalcamera.com/

Pris: 13500
2006-03-03 francesco


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: - Mycket bra autofocus - Perfekt exponering även i svåra ljusförhållanden - Fantastiskt snabb kamera för den prisklassen ...och mycket mer
MINUS: Batterikapacitet

Har bara hunnit testa några saker och är extremt nöjd än så länge, speciellt med tanke på att jag hade en D100 tidigare :)

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 16495
2006-02-28 Staffan Zetterlund


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den är riktigt bra på det mesta faktiskt!
MINUS: Multiväljaren kunde känts mer distinkt.Batteri tiderna kunde fått vara bättre tycker jag.

Känns helt rätt redan från början, kameran är snabb på allt tycker jag.Autofokusen är absolut bra men kunde varit lite vassare tycker jag.(Jämför med min gamla F5a) Tycker också multiväljaren kunde känts mer distinkt. Annars en riktigt bra kamera.

Liknande produkter: D70S,20D,5D

Pris: 15700
2006-02-10 patotts


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En digital Nikon F100
MINUS: Batterikonsumption. Hogre ISO ar ratt brusig.

Har haft denna kamera i lite over en manad och jag kan nu med trygghet saga att det ar en helt magnifik kamera. Bjorn Rorsletts recension ar allt man behover lasa
http://www.naturfotograf.com/D200_rev00.html
2006-02-09 myomy.se


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: +++++++
MINUS: har inte hittat några ännu

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm härlig

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 16900
2006-02-03 m.bucht


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, bra menyer, säker autofokus. Ett plus att man kan köra höga ISO upp till 1600 utan märkbart brus.
MINUS: Har inte hittat några ännu!

Återkommer med en längre utvärdering när jag kört kameran en lite längre tid!

Liknande produkter: Canon EOS 20D

Kundtjänst: Nikon´s kundservice är alltid lika hjälpsam!

Köpt hos: Ahlséns Foto www.ahlsensfoto.se

Pris: 15995
2006-01-08 icecool


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att förstå, snabb i både fotoögonblicket samt att se bild resultat,bra skärm, suverän sökare.Snabb bildöverföring direkt från kameran. Tung o stabil känns som ett gediget bygge.
MINUS: Batterikapacitet är sisådär, läste nånstans att man ka ta 1500 bilder men de har inte jag lyckats med. Gissningsvis 300-500 bilder kanske.

Har använt D200 i en månad nu och är överlag mycket nöjd.
Man kommer snabbt in i menysystemet och reglagen sitter rätt placerade. Upplever faktiskt inga störande moment vid dagligt arbete med kameran, de är väl ett bra betyg om något.
Den är ligger rätt i handen och är tung och stabil och SNABB. Har tagit massor av bilder och kvaliten är suveränt bra.

Liknande produkter: Nikon D70S, Canon 20D

Köpt hos: YFO

Pris: 16295
2006-01-08 Marcus d200


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tar extremt bra bilder med många olika bra inställningar. Två rattar, en för bländare och den andra för slutare. Klar, tydlig och stor lcd skärm med snabb mjukvara.
MINUS: 2. Man bör ha ett extra batteri med sig när man ska bort för att det tar slut ganska snabbt när man är i gång.

Jag har använt Nikon D200 sedan innan jul och tagit ca 1000 bilder under denna period. I början var det lite svårt med alla inställningar men när man väl kommer igång är det inga problem att använda den och bilderna blir jättebra hur man än gör med iso'n, vitbalansen och bländare/slutaren, såvida man inte gör självmant så att bilderna blir under/överexponerade. Den inbyggda blixten är kraftigare än vad jag förväntade mig och den är snabb på att lagra bilderna och har även en inbyggd minnesbuffert för snabba bildserier. Den är helt damm och smutstät vilket är väldigt skönt så slipper man klaga på bilderna för att det kommit damm i sökaren, den klarar också relativt låga temperaturer om man ska ut i snön. Den ligger i ett stadigt grepp i handen och är nästan omöjlig att tappa. Den är defenetivt värd sitt pris (16250kr totalt, jag delade på kostnaden med min pappa) och rekommenderas till alla fotografentusiaster.

Liknande produkter: Canon EOS 350D
Nikon D70

Köpt hos: Expert

Pris: 16250
2005-12-26 supermax_fred


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Sor sökare Stor Display Autofocusen gillas hittils ergonomin på huset, knappar & reglage snabbhet
MINUS: Batterier verkar ingen höjdare Snålt att man inte får någon vettig programvara med vid köpet batteriluckan känns lite klen trisst att man inte kan skruva på en sökarförstorare som till d2x

Denna kamera verkar vara något att räkna med. Det känns för mig som att den är mer lämpad som "arbetsverktyg" än D70´n, som jag hade innan.
Känslan i kamerahuset är underbar, svarstiderna på knappar och mjukvaran bra. Vikten gillar jag...aldeles lagom. Det finns en del "larviga" mjukvarufinesser men i övrigt tycker jag att det är en bra kamera. Priset är väldigt konkurrenskraftigt.
Knapplayouten är underbar för mig som är van vid D70

Liknande produkter: d70

Kundtjänst: ingen annu. Men nikon i nacka är toppen!

Köpt hos: expert fridhemsplan

Pris: 16000
2005-12-15 Williamsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Hämtade den idag...julafton kom tidigt i år!
Har inte hunnit använda den så mycket än...men det ser MYCKET lovande ut.

Köpt hos: Hegethorns

Pris: 16250

Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer