Sony A7R III

Sony A7R III har dubbelt så hög prestanda som föregångaren A7R II på en rad punkter, men behåller samma fina 42-megapixelsensor.
Serietagningen ökar från 5 till 10 bilder per sekund. Autofokusen sägs ha blivit dubbelt så snabb och antalet AF-punkter har mer än fördubblats. Det finns 399 fasmätande AF-punkter för rörliga motiv, och 425 kontrastmätande AF-punkter för stillastående motiv.

Batterikapaciteten har ökat med 2,2 gånger. A7R III har dessutom fått dubbla minneskortsplatser. Sökaren har fått 50 procent fler bildpunkter.

Vid videotagning i full-HD går det att filma med dubbelt så hög bildfrekvens jämfört med tidigare, upp till 120 fps.

Till skillnad mot A9 ska den snabba serietagningen även fungera med mekanisk slutare. Det är antagligen en nödvändighet för att undvika "rolling shutter"-effekt. Det går att ta 87 komprimerade råfiler i en serie innan kameran behöver stanna upp och lagra.

Den inbyggda bildstabiliseringen har vässats något och uppges ha 5,5 stegs effekt som bäst. Likt Olympus och Pentax har Sony infört en funktion som ökar bildens upplösning och färginformation genom att ta flera exponeringar där bildstabiliseringen flyttar sensorn 1 pixel per exponering. Funktionen genererar bildfiler på 170 megapixel som sätts samman i en dator.

En annan ny funktion är flimmerreducering. Sensorn analyserar ljuset från lysrör och tajmar avtrycket så att bilden tas när lysröret lyser för fullt.

På sidan har Sony A7R III fått en USB-kontakt typ C och en pc-kontakt för blixt. Kameran kan laddas via någon av de två USB-kontakterna. Det innebär att kameran både kan vara ansluten till ström och till en dator samtidigt, vilket kan uppskattas av studiofotografer. Det finns även mikrofoningång och hörlursuttag.

På baksidan finns en vinklingbar pekskärm och AF-ON-knapp och en joystick för att byta AF-punkt.

Cirkapris för A7R III är 35 000 kronor inklusive moms. Kameran finns tillgänglig från november.

Artiklar om produkten


Betyg


(5/5)
(4.33/5)
(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension2018-09-19 Burzgul


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: + Bildkvalité + Dynamiska omfånget + färgåtergivningen + Inställningsmöjligheterna
MINUS: - Autofokusen kan i vissa förhållanden kännas väldigt trög/svår

Har haft Canon i hela mitt liv men när det blev dags att byta in trotjänaren 5D mk II kände jag att Canon inte längre låg i framkant. Jag fick upp ögonen för Sony och föll direkt för A7R3 - och har inte ångrat mig en sekund! Har använt kameran sen i februari 2018 och den har gått många exponeringar nu... Den är mycket skön i handhavande. Nu är jag tjej och har rätt små händer och tycker att kamerahuset passar mig perfekt. Var lite nervös för menyerna och inställningarna då jag läst recensioner innan att den skulle vara svår att ställa in - men inte då! Inte värre än Canon. Man måste bara gå igenom menyerna och lära sig på ett ungefär vart inställningarna ligger. Man kan ställa in väldigt mycket saker - STORT PLUS! Exempelvis vilka knappar som ska styra bländare, slutartid och iso. Och programmerbara "extraknappar".

Det enda negativa jag kunnat hitta är autofokusen som inte fungerar riktigt som jag vill. I vissa lägen är den knivskarp och riktigt imponerande, i andra vill den inte riktigt hänga med. Jag har visserligen haft en adapter och kört mina gamla Canon-gluggar på huset och märkte en STOR förbättring när jag köpte Sony-gluggar istället - det är dock fortfarande inte 100%. Ibland missar den fastän man inte förstår varför.

Bildkvalitén är helt enormt bra - jag kan knappt titta på mina bilder från 5d mk II längre, de känns sjukt oskarpa och med kassa färger i jämförelse med Sonyn. När skärpan sitter är den knivskarp och färgåtergivningen får bara tummen upp. Det dynamiska omfånget är toppen och har räddat mer än en bild!

Rekommenderar definitivt detta kamerahus.

Pris: 34499
2018-06-26 DanneWest


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Sensorn och sökaren är i riktigt toppklass.
MINUS: Menyerna

Kameran känns mycket bra även om det blev en stor omställning från stor Nikon. Sensorn levererar mycket fina bildkvalité i alla ljusförhållanden och kamerahuset känns bra även om jag fått köpa till Sonys extragrepp för lite större händer. Menyer och inställningar är ju lite omständliga men man vänjer sig ganska bra efter ett tag. Sammantaget en mycket fin kamera som jag känner mig nöjd med trots högt pris.

Liknande produkter: A7III

Kundtjänst: Cyberphoto är verkligen kundvänliga

Pris: 34000
2017-12-19 MrNoIQ


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten, lätt, snabb och smidig.
MINUS: Lite liten under vintern när man behöver t.ex. handskar

Har haft kameran i en månad och haft den med på olika händelser och resor i skiftande miljöer.

Kameran har levererat grymt. Ergonomin som jag var skeptisk emot fungerar utmärkt för mig förutom att jag behöver lära mig lite nya placeringar på en del knappar.

Jag gillar tekniken i kameran. När jag tog mina första månbilder och använde mig av focuspeeking, PlayMemories Appen för fjärrstyrning och ljudlös tagning fick jag mycket bra resultat. Logiken i handhavandet trodde jag skulle bli ett problem när jag kom ifrån Nikon, med det har gått bra.

Den startar tillräckligt snabbt, batteritiden är bra och jag har fått väldigt låg andel ofokuserade bilder.

Har inte testat videofunktionerna så mycket än.

Nu till det negativa, som också har att göra med ergonomin. Att använda kameran med handskar fungerar för mig riktigt dåligt. En händelse var att jag var ute med kameran som vanligt, Fick se några fästingbussar i skogskanten belysta med en fantastisk låg vintersol. Upp med kameran, tryck in focus (jag använder bakfocus) inget händer, trycker igen, fortfarande inget. Tar av mig handsken, jo nu händer det, men då har bussarna redan åkt. Jag tror att det var ett litet veck på handsken som gjorde att jag inte kunde trycka in focusknappen. jag kan heller inte få in fingrarna med tunna skinnhandskar ordentligt i greppet mellan kamera och optik (24-105:an).

Liknande produkter: Nikon d850

Elinchrom Rotalux Softboxes