Proffsfoto

Artiklar > Firmware ger Sony A7R III och A7 III nya funktioner

Firmware ger Sony A7R III och A7 III nya funktioner

Nu går det att ladda ner den nya mjukvaran (firmware) till Sony A7R III och A7 III som ger nya AF-funktioner och intervalltagning.

Firmware-version 3.0 ger förbättrad ögon-AF, ögon-AF med djur och intervalltagning. Det går att välja att ta mellan 1 och 9999 bilder i intervaller mellan 1 och 60 sekunder. 

Intervallbilderna kan sättas samman till en timelapse-film med hjälp av programmet Sony Imaging Edge app. Det fungerar även om bilderna tagits i råformat.

Firmware 3.0 ger också stöd för Sonys trådlösa enhet RMT-P1BT. Det blir också möjligt att programmera Menu-knappen.

Här kan du ladda ner firmware 3.0 för Sony A7R III.
Här kan du ladda ner firmware 3.0 för Sony A7 III.Publicerad 2019-04-11. Läst av 3695 personer.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från användare, testbilder och produktinformation

15 Kommentarer

andymetal 2019-04-11 13:55  
De känner sig hotade nu när Nikon flämtar dem i nacken ;).
Astroscapist 2019-04-11 18:30
Typisk fanboy kommentar. Konkurrens är bra för att motivera motparter att förbättra sig. Dessutom är jag helt säker på att Animal Eye-focus var påtänkt innan ens Z-serien var lanserad. Och den serien har inte lanserat sin version av Eye-focus än.
Surgeon 2019-04-11 22:10
Typisk Nikonist kommentar. Sony leder detta segment och att Nikon "flämtar" i nacken är ju en klar överdrift, Nikons nya ser hel ok ut, men saknar en massa funktioner som är standard på Sony... Kommer aldrig att gå över till den mörka sidan igen....
andymetal 2019-04-11 22:31
Exakt Stefan. Det är det jag ville ha sagt att de är tvungna att förbättra produkten nu när Nikon kommer med eye-af och PRO res -format. De känner pressen. De kan ju inte förbättra reglage och greppvänligheten över en natt.

@Mikael, ”en massa funktioner” nämn 3st funktioner förutom eye-af som Sonyn är bra på och som de är ensamma om, som du nu gladeligen använder?
c.m.s 2019-04-12 10:47
Som Stefan säger annonserade Sony att de jobbade på Animal Eye-fokus redan i september så det har nog väldigt lite med vad Nikon gör på sitt håll.
PMD 2019-04-12 15:20
Jag undrar om Nikon kommer att tycka att djurögonfokus är tillräckligt "professionellt" för att ha med i en seriös kamera från Nikon. Jag hoppas att de tycker det.
c.m.s 2019-04-12 18:24
Det tror jag nog de måste. Mycket tyder ju på att detta är ett område som fortsatt kommer få mycket fokus (no pun intended) i framtiden. Det är ju inte bara Sony som satsar hårt på det, Olympus OM-D E-M1X är ju ett annat exempel vart det är påväg med sin ”Intelligent Subject Detection AF”.

Tekniken finns där (ML/DL) och processorerna i kamerorna är nu tillräckligt kraftfulla för att hantera mer avancerade typ av AF.

Personligen gillar jag denna utveckling väldigt mycket (tekniknörd som jag är) och är tacksam för allt som gör livet enklare för mig att ta en bild som kan bli så bra som möjligt. Uppskattar med andra ord ögonfokusen i min A7iii väldigt mycket och att de fortsätter att göra den ännu bättre är väldigt trevligt :)
Der Steppenwolf 2019-04-12 22:57
@Andreas Svegland
"De känner sig hotade nu när Nikon flämtar dem i nacken ;)."
Jag har varit Nikon användare i 10 år. Du är antingen en troll eller helt enkelt en simpel fanboy.

Du talar om en företag som bokstavligen fortfarande år 2019 inte vet hur man skapar en app som kan kontroller deras EGNA kameror som har WIFI.
Deras egna WMU (appen heter så) används som skräckexempel i skolor världen över när man vill visa hur illa en app kan bli medan en tredjepart app (Camera Connect&Control) fungerar helt fantastiskt med både deras egna och Canons kameror.

Att Nikon sedan gör ALLT de kan för att sabotera för tredjepartstillverkare gällande objektiv är en annan vidrig sak medan Sony gav speccarna gratis för att få tillverkare att producera mer objektiv. Sånt tjänar konsumenter på.

Nikon är en girig företag som jag lämnade för Fuji så jag har ingen häst i denna lopp men Nikon kan dra nånstans och skulle hellre ge upp fotografi än ge en enda krona till den där pissbolaget någonsin igen.
Surgeon 2019-04-13 11:52
Jämfört med Z6, förutom Eye AF
Silient shoting (bra när inte vill störa, sport, bröllop djur)
Avsevärt fler AF punkter ger bättre/snabbare aF
Dubbla kortplatser, (backup, splitta film vs bilder mm mm)
Just nu bättre linsutbud än Z6 (utan adapter)

Sen att jag personligen tycker att det dynamiska omfånget är bättre på Sonyn än Z6 (ja jag har testat Z6 i likvärdiga förhållanden)
andymetal 2019-04-13 21:51
@mikael mycket riktigt, tre funktioner som Sony var ensamma om lyckades du ej få ihop. Silent shooting har nog de flesta spegelfria på marknaden, dvs även Nikon, Fuji tex.

Mer af punkter visst, enda fördelen där är att Sony klarar mörka förhållanden bättre annars klarar jag mig med 11 punkter för det mesta. Sätter fokus ruggigt snabbt.

Kortläsare är det många som pratar om, frågan är hur många som verkligen kör som extra backup... tror det är mest ett snack för galleriet. Aldrig haft haveri, peppar peppar och gör backup på location. Har kört ett kort per kamera sedan start. Då har jag bränt 700 000- 1000000 exponeringar på de 25 åren jag fotat digitalt.

@Elvir haha, vem är det som är en skojare? Kom på något nytt istället och släng ut bättre kommentarer än att jag är en ” fanboy”. Redan en annan herre som inte har egen fantasi.

Vad vill du ha sagt med att du varit Nikonanvändare i 10år? Då har du ju knappt någon erfarenhet vill jag säga. Sen att dra parallellen med en app, visar ju ytterligare dina okunskaper om Nikon. Appar överlämnar jag förtroende åt Adobe/Apple. Att ens använda kameratillverkarens egna programvaror tror jag ingen proffesionellt fotograf gör i dagsläget.

Nikon är väldigt duktiga på att göra slittrogna arbetshästar och jag älskar att ha möjligheten att använda mina gamla analog gluggar från 70-talet som har ett helt annat glas gentemot dagens. Men man kan ju inte få allt. Tycker inget märke är 100% komplett idag. Alla har sina fördelar. Kör Hasselblad, Nikon och Sony idag och jag är positiv till att jag äntligen kan få grymt fint filmmaterial med Z6an. Kombon med äldre gluggar är suverän.
Surgeon 2019-04-13 23:40
Andreas, nu jämför vi Z6 mot Sony A7iii, inte andra kameror, lycka till med dina 11 AF-punkter,
kortläsare?? kortplatser pratade jag om, har du verkligen koll på vad du skriver?

kul att du räknat exponeringarna under dins 25 år som digital fotograf, det har jag inte gjort under mina 40år som professionell fotograf.

Ledsen, men du verkar inte ha koll på vad du pratar/skriver om
andymetal 2019-04-14 08:38
Du förstår nog att jag menar kortplatser. Det gick ju inte så bra för dig att nämna tre funktioner som du flitigt använder som gör Sonys A7III unik. Så frågan är vem som inte vet vad han pratar om...

Pinsamt att du som ”professionell” fotograf inte kan bemöta människor på ett trevligare sätt i ett forum. Utan måste försöka trycka ned en med kommentarer som att du har inte koll osv. Uppenbarligen har jag mer koll än vad du tror. Lycka till med din professionella verksamhet. :D
andymetal 2019-04-14 08:44
@mikael, sen vad gäller exponeringar räknar jag inte detta manuellt utan jag använder mig av http://www.myshuttercount.com. ☺️
Surgeon 2019-04-14 09:59
Lägger ner denna dialog då du blandar in fel argument hela tiden. Du började med att Nikon flåsade Sony i nacken, då är det Z-serien du menar, den kamera som är närmast A7iii ÄR Z6 alltså jämför jag A7iii mot den inte ett urval av alla kameror som finns på marknaden, såklart mycket av det som finns i A7iii finns i andra kameror. MEN inte i Z6 och där påvisade jag 4-5 funktioner som jag använder dagligen och som INTE finns i Z6.

För att föra en seriös dialog så måste man hålla sig till ämnet och göra rätt jämförelser, men du verkar tycka att man ska jämföra en kamera mot alla som finns på marknaden .

Men fortsätt att hylla Nikon på ditt kameraaltare
andymetal 2019-04-15 09:30
@mikael oj vad fel du har. Tog första bästa... Silent shooting -
https://www.youtube.com/watch?v=iVkrJiIkg1Y


Se till att veta vad du pratar om, innan DU börjar kasta sten i glashus.

Merläsning

ANNONS