Nikon AF-S Nikkor 300mm f/2.8G ED VR II


Summmering

Ny version av Nikons ljusstarka 300 med uppdaterad VR2019-05-03 bländarnisse

PLUS: af, skärpa, och vr
MINUS: hittar inga

har precis fått den, och tagit lite testbilder
mycket bättre än vad jag förväntade mig..
har den på en d3x och resultatet är enastående.

Liknande produkter: canon 300 2.8 is

Kundtjänst: har inga

Pris: 26000
2015-07-19 LenAndersson

PLUS: Otroligt skarp, lättfokuserad, bra balans på kameran,en VR som verkligen gör skäl för namnet.Grym bokeh.
MINUS: Priset kanske, storleken o tyngden , men det vägs upp av alla positiva egenskaper.

Har haft den ett halvår snart, och nu börjar jag inse att man inte kan vara utan denna om man vill plåta fåglar o djur !

Trots att jag har problem med armstyrka o balans, har jag funnit att med denna optik , så klarar jag handhållna bilder med kanonskärpa. Autofokusen är väldigt snabb, om det nu beror på kameran eller optiken, det vet jag inte, men kombinationen jag har är helt underbar.

Förut har jag varit mer eller mindre tvungen att använda stativ, men nu är det inte längre nödvändigt, även om jag fortfarande gör det - ibland.

Visst är den tung, men den ger också "tunga bilder" i utbyte.

Len
2012-05-07 Przemek Carlsson

PLUS: Skärpan, autofokusen, känslan, bokehn
MINUS: Väger lite, kostar lite

Ett underbart objektiv.

Grymt skarpt redan på största bländare och bokeh-n är väldigt bra. Imponerande AF, flyger fram i rätt position på bråkdelen av en sekund och skärpan sitter perfekt. VR funkar fint och stabiliserar bra.

Bra att stativfästet också funkar som bärhandtag (det gör det inte på t.ex. 200mm f/2 VR...)

Det här är ett objektiv som alltid levererar, man måste bara vänja sig lite vid den pga tyngden.

Denna glugg har inga problem att teckna en skarp bild på nikon D800:ns sensor, blir skarpt men en uppsjö av detaljer.

Tufft (och bra) med ett motljusskydd av kolfiber, blir inte lika kallt som ett skydd av metall. Det är också i den man ska hålla gluggen när man fotar. Håller man i fokusringen (lätt hänt i början innan man fattat varför bilderna blir suddiga) är det väldigt lätt att oavsiktligt flytta fokus med handen när man inte vill det.

...sen finns det ju 4 st knappar längst fram på den som man kan ange en funktion till, t.ex. kan man fokusera på ett objekt, låta objektivet memorera detta (med MEMORY SET knappen längst bak på objektivet) och sedan med någon av de 4 knapparna direkt återkalla fokus. Praktiskt vid t.ex. hockey eller andra sporter där saker händer snabbt.
2012-01-11 hamsi

PLUS: Skärpa,VR II,AF-S,Väskan,handhållen till 1/30 F/2.8, bokéh
MINUS: Tung,dyr,ingen UV-filter fram för att skydda linsen för små grus eller partiklar som kommer repa linsen i vildmarken.

Jag är NPS medlem i Nikon och var på besök hos dem i veckan för att låna denna svarta pärlan till min D3s.

I första ögon blicket så såg jag det som en basokas i handen :) och hur tung den var att hålla i . Det första jag gjorde var att gå ner till skogen och fota på så mycket jag kunde för att testa den ordenligt både som foto och video inspelning.

Gluggen är absolut det bästa jag har testat inom Nikons prime gluggar så som 24-70mm , 70-200mm VR II , 35mm , 50mm , 85mm , 105mm och nu 300mm

Den är extrem snabb i fokus, pricksäker, skarp i hela bländaren ljust som fan. att en miljö kunde se olika ut med olika gluggar det visste jag men inte så här perfekt. det känns som om man är på plats sen när man är hemma och tittar på fullHD tv.

Filmerna ska man inte ens nämna om för det är det bästa jag har sätt inom video branchen med just denna glugg. Och då har jag testat Canon XF 100 , 300, XHA1s , Panasonic HVX 200e

allt är kristalklart och perfekt. Rekommenderas varmt till dem som har råd med den men just nu prioriterar jag om jag ska köpa den eller köpa Nikon D4 hus :)

Nikon har gjort det perfekta igen

Mvh
Hamza Kücükgöl

Kundtjänst: nikon@support.se

Pris: 44000
2010-05-17 frwe

PLUS: Skärpa och bokéh, snabb och exakt AF, VRII.
MINUS: Tyngd, pris, storlek. Egentligen inget som jag klagar på, fullt medveten vid köp.

Förutom högt ställda förväntningar överraskar bakgrundsoskärpa som är otroligt fin. Trots tyngd och klumpighet har jag tagit de flesta bilderna på frihand, ner till 1/60s med perfekt resultat (dock inte varje gång). Framför skärperingen sitter 4 knappar för AF, en på varje sida, helt rätt placerade men de kräver litet tillvänjning.

Fungerar över all förväntan med både 1,4 och 1,7 teleförlängare, fullt tillräcklig skärpa på full bländare, väntar med spänning på leverans av nya 2x förlängaren.

Stabilt och bra stativfäste som tack vare fin balans funkar bra med ganska normal kulled. Bra motljusskydd som är gummerat längst fram, verkar mycket tåligt och byggkvalitén går inte att klaga på.

Återkommer med rapport när jag fått 2x förlängaren.

Nu har jag kunnat testa objektivet tillsammans med TC2III och måste säga att jag är förvånad över det fina resultatet, hade inte förväntat mig att det skulle vara så skarpt. Det är skarpare, bättre kontrast och säkrare AF än både TC1,4II och TC1,7II.

/FW

Köpt hos: Scandinavian Photo
2010-04-26 Mikael Ackelman

PLUS: Skärpa, VR, Bokeh, balans, allt!!
MINUS:

Trodde inte ett 300:a kunde bli bättre än föregångaren. Jag hade fel! Bl a bättre balans och VR. Fotat på 1/8s och fått knallskarpt handhållet! Nu tror jag inget 300:a någonsin kan bli bättre...igen..!

Lastolite HaloCompact