Annons

Canon PowerShot G9


Summering

* 12.1 Megapixel
* Canon 6x optisk zoom och optisk bildstabelisator
* 3.0" LCD
* Full manuell kontroll
* Jpg och rå-fotografering



Betyg


(4.5/5)
(3.59/5)
(4.38/5)
(4.38/5)
(baserat på 32 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Stefan Andersson
2016-03-18 Mr Davidson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt, kommer med i fickan, hygglig bildkvalitet, känns robust, finns plats för mina chorizo-fingrar.
MINUS: Brus, filerna håller inte måttet som en pro-kamera, utan mer familjealbumet. Då får man kika på senare utgåvor.

Jag gillar den för det den används till, en kamera som kommer med i fickan istället för den som sällan kommer med. Brusig såklart med den lilla sensorn, men med lite puts i Lightroom inget man inte överlever för de bilder jag använder den till. Inga fel ännu. Köpt begagnad för en struntsumma. Sätter fokus rätt och har man bara lite ljus är inte filerna tokiga. Med sina 12 MP kan man beskära en del utan att bilden helt går i kras.
2012-02-26 SvenneK

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Bra kompakt för stora händer, OK bider.
MINUS: Ömtålig, brus.

Helt OK, men klart ömtålig. Många får fel på zoomen, "Lens error" som måste repareras dyrt.

Kundtjänst: Canons service i Malmö var bra – de konstaterade att det inte lönade sig att reparera min kamera. Mycket billigare att köpa en begagnad i hyggligt skick

Pris: 4500
Tilman D. Thulesius
2011-08-03 tilman

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten, Hyfsat robust, halskamerarem.
MINUS: För brusig. Typiskt kompaktkameraslö autofokus

Hygglig kompaktkamera som kan följa med om man inte ids bära på systemkameran.
Hans Österlind
2011-02-02 Hans Österlind

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkänsla, kontrollkänsla, bildkvalitet, RAW, RAW till jpg konverteringen
MINUS: Filmning i 1024 hackar vid snabba förlopp, brusar höga ISO-tal, avsaknad av TTL vid M

Denna kamera är en jättebra kompis när systemkameran är för klumpig. Jag anser att kamerans största förtjänst är dess utmärkta användargränssnitt. Jag kommer ofta på mig att G9 är mycket smidigare är sköta i jämförelse med Nikon D300 som är min andra kamera. Om man är införstådd med denna typ av kameras och kanske just denna modells tillkortakommanden är den helt fantastiskt bra. Håll den på de lägre ISO talen och den levererar klara, skarpa och ”färgglada” bilder. Den låter sig styras precis som jag önskar som en riktig systemkamera dock inom snarare gränser map ljusförhållanden och rörliga motiv. Jag parar gärna med en blixt Nikon SB-800 med utmärkta resultat, det uppstår dock en något sned tyngdfördelning, vinsten är dock att kamerapackningen totalt sett är avsevärt mkt mindre än annars. Bildstabiliseringen är effektiv att objektivet saknar ”riktig” vidvinkel ser jag mest som en fördel då kameran har rätt brännvidd från uppstart annars ska jag zooma lite för att komma närmre varje gång en bild skall tas och kameran varit avslagen.
Kameran lider av Canon-Blixt sjukan och det innebär avsaknad av TTL-mätning när blixt används vid läge M, där har Canon gjort en rejäl blunder anser jag.

Jag får väl avslutningsvis säga att jag sällan eller aldrig använder mig av något Autoläge, jag ändrar vitbalansen rätt ofta, ställer ner exponeringen -2/3 EV och har ibland stegat ner kontrasten ett eller två pinnhål, ”låser” ISO-ratten på 80.

Tillägg 201208:
Jag har använt en blixt Canon 270 EX tillsammans med den här kameran I ett år nu och bilderna blir superbra för det mesta. Det kan vara smart att ställa ISO på 80 när man fotar på korta avstånd då den porträtterade lätt får ett utfrätt område i håret på högre ISO tal som 200 vilket är kamerans val för det mesta. Annars är blir resultatet bra. Kombinationen vill inte snurra runt i kameraremmen som annars är vanligt, inte välta när den står på ett bord heller dvs inte jättestadigt men klart godkänt.

Tillägg: 201401
Kameran tuffar och går. Nyinförskaffad blixtljusspridare till 270EX'en vilket höjer blixtbildernas kvalitet ett snäpp vilket är mycket trevligt. Kameran känns i stort sett som ny, färgen har nötts bort här och där och annat slitage har uppkommit men annars är det nästan löjligt vad driftsäker den här lilla pjäsen är. Jag har snart haft den i fem år och tagit 16500 bilder och känner mig ännu inte begränsad map batteritiden. Sneglar på uppbyte, G16, men fotar man RAW kan man klämma ut sjyssta bilder mha LR trimning.

Liknande produkter: G10, LX-3

Kundtjänst: Jag hade en svart pixel på LCDn från leverans, kameran skickades till Canon och dom fattade inte vilket fel det var utan konstaterade bara att CCDn var OK! Hupp! Japan Photo bytte kameran mot en ny på stående fot all heders till dom.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 3799
Lars Palm
2010-10-14 lapalm_50

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Jag kan jobba som med en systemkamera, även RAWformatet finns.
MINUS: Har jag inte märkt.

När jag inte har med mig min systemkamera så finns G9:an i fickan.

Liknande produkter: Inte aktuellt.

Kundtjänst: Inte behövt

Köpt hos: Dustin Home
Fredrik Rapp
2010-08-12 frapp

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 2
PLUS: Bildkvalité på lågt iso. Design = snygg. Användarvänlig
MINUS: Bildkvalité på högt iso. Hållbarheten? Linsskyddet.

En bra kompakt kamera som på lägsta iso tar bilder nästan i klass med en enklare systemkamera. Tyvärr är bruset mycket kraftigt så fort man går över 200 iso. Snabb och smidig att arbeta med. Smart och bra instrumentering. Rattarna är verkligen super. Har ersatt min systemkamera i väldigt många fall.

Min kamera gick tyvärr sönder och fick repareras dyrt efter 1år och en månad.. Surt. Ett kretskort fick bytas. Kameran hade använts varsamt så jag är lite fundersam över hållbarheten.

En sak som är väldigt dålig är att linsluckorna, som fälls bort när kameran startas, ligger så nära linsen att dom repar linsen av att kameran rör sig i kamerväskan. Väldigt dåligt. Min frontlins har fått små repor.

Liknande produkter: Richo nikon mfl

Kundtjänst: Dåligt garantiansvar/good will från canon

Köpt hos: BH photo NY
Krister Nordin
2010-01-30 Hembygdsfotografen

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Kvalitet i konstruktion och bild. Startar snabbt trots att objektivet behöver komma ut
MINUS: Dammkänslig, småskruvarna behöver dras åt med jämna mellanrum för att inte ramla bort.

Har haft två stycken, håller inte att tappa i gatan:-). Mycket bra skärpa under ISO 200,däröver störande brus, Platt o tråkigt ljus med inbyggd blixt. Har skaffat en Canon 270 EX som förbättrade bilderna avsevärt Drar lätt in damm på sensorn genom objektivets konstruktion. Gedigen och bra grepp i handen, starkt vanebildande och finns alltid med i fickan då jag inte tar med min 40D och resten av grejorna.

Kundtjänst: Canonservice i Stockholm är snabb o hjälpsam

Köpt hos: Fotocentralen Sundbyberg

Pris: 4500
Per-Anders Sjöström
2010-01-20 peranders

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Antiskakfunktionen är det bästa med kameran jämsides med bildkvaliteten. RAW format är också kanon liksom histogram i realtid.
MINUS: Det har smugit in bös i objektivet och bildsensorn, inte bra. Hoppas att verkstan fixar detta. EDIT: Det gick på garantin, kanonnöjd igen. Jag saknar någon gång ibland en vrid- och vändbar display vilket G11:an har.

Jag är väldigt nöjd med kameran mycket därför att den känns som en "riktig" kamera, mycket metallkänsla. Den är ovanligt tung för att vara så liten. Noterar att G11:an har mer plast. G9 känns kall när man tar i den, go metallkänsla. Någon tycker att bruset är högt vid ISO 200, inte för mig men ISO 400 kunde brusa mindre.

Liknande produkter: G10 som var 2000 kronor dyrare just då.

Kundtjänst: Jättebra måste jag säga, väldigt nöjd.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3495
Michael Backman
2009-09-30 Miguelito

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet i toppklass
MINUS: Mycket brus vid ISO över 200.

Fantastisk kamera. Så nära en DSLR man kan komma med en kompakt. Mycket bra optik. Snabb. Exponerar väldigt bra.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3500
2009-07-23 Myztisk

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: bra byggt skön känsla att hålla i
MINUS: mkt brus när man börjar zooma

bra byggt, gillar att man kan hålla på med raw och att man kan ställa in iso, man är inte låst som med en annan digital kompaktkamera.

Kundtjänst: bra service

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4500
Magnus Garpedal
2009-05-13 Mankan G

Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Hyffsad bildkvalitet. Bra egentligen men jag hade nog väntat mig mer av den med tanke på pris och storlek på kameran. Den är även gediget byggd samt att man inte är begränsad i funktionerna är jättebra
MINUS: BRUS och AF. Den ena är stor och den andra är långsam. Gissa vilken :-). Menysystemet är dessutom katastrofalt dåligt. Beror förmodligen mest på att jag inte har använt en modern Canon tidigare. Men alla andra märken har jag lärt mig relativt snabbt att använda men inte denna G9:a

Av någon konstig anledning så funkar denna kamera inte för mig. Den är någon slags medelväg/kompromiss som just är för mycket av en kompromiss. Köpte den som ett tillägg till mina DSLRer och min lilla Fuji F30 för att ta med när jag inte vill släpa med den STORA väskan men ändå vill ha något mer än F30:an. Men den är för långsam och bildkvaliteten är inte så pass mycket bättre än F30:ans för att det skall vara värt besväret....

Liknande produkter: P6000 men den är ju ännu sämre sett utifrån mina perspektiv så jag passar nog eller köper mig en litenliten systemare istället

Köpt hos: Scandinavian Photo
Stefan Formgren
2009-01-14 trodox

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: riktigt bra kvalite och robust kamera. är som en systemkamera fast i compaktformat
MINUS:

köpte denna som komplement till min systemkamera, och det är fasen bästa kompaktkameran jag testat, så grymt nöjd med den och det blir skitbra bilder, jag köpte den även för min dyksemester i röda havet och ett undervattenshus och den fotar väldigt bra under ytan, jag lägger upp några bilder från dyket oxå för dom som vill se..

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4000
2008-12-06 FunnyBunny

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och bra. (har bara haft kolosser innan)
MINUS: Brus och damm smugit in.

Har haft ett tag nu. Gillar den, med undantag för bruset.
2008-11-02 Puggen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Ett stort plus är att man kan fota i RAW format vilket jag gör, kanske därför prestandan försämras. Ett annat plus är det inbyggda ND filtret som är bra vid starkt ljus utomhus. Sedan är alla inställningsmöjligheter väldigt bra. Bra zoom liksom bildstabilisering. Hög upplösning på displayen är läckert och bra, man ser snabbt om en bild blev bra eller ej. Filmläget är mycket bra. Mycket bra ljudkvalitet på filmerna och helt ok bildkvalitet. Betydligt bättre än de flesta andra kompaktkameror. Ger hög bildkvalitet vid bra ljusförhållanden. Snabb och lättanvänd.
MINUS: Den gradvisa prestandaförsämringen. Sensorn blir snabbt varm vilket resluterar i pixliga och brusiga bilder när man fotar i dåliga ljusförhållanden. Något dyr i förhållande till prestandan

En riktigt läcker godbit till kompaktkamera. En digital systemkamera i en kompaktkameras skal och med en bättre kompaktkameras sensor. Den har dock nästintill lika många inställningsmöjligheter som en digital systemkamera. Men det går inte riktigt att jämföra G9an med en systemkamera. De presterar i helt olika klasser. Bildkvaliteten blir väldigt ojämn i sämre ljusförhållanden, i takt med prestandan. Köpte min G9 i huvudsak för konsertfoton. Har nu använt den varm på minst 2 konserter och kan konstatera att kamerans största akilleshäl dels är att den bli varm fort vilket påverkar sensorn och därmed bildprestandan. Ju varmare kameran blir, desto pixligare blir bilderna. Man får fota lite sporadiskt och låta kameran svalna emellanåt. Den är något stor för att vara en kompaktkamera men samtidigt tillräckligt liten för att ständigt kunna ha med sig den. Den är välbyggd och känns väldigt gedigen. En mycket kompetent kamera med sina brister.

Liknande produkter: Nikon Coolpix P6000, Leica Dlux 4/Panasonic Lumix DMC LX3, Ricoh Caplio GX200, Sigma DP1

Kundtjänst: Cyberphoto = bra kundservice

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4500
2008-10-23 Limnologen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra optik, bra batterilivslängd, bra menyer. Ett tips är att köpa beredskapsväskan i skinn - snygg retrodesign men framförallt blir kameran mer greppvänlig och alltid redo runt halsen eller över axeln. Efter att jag köpte denna kamera har min gamla Nikon FE tyvärr blivit liggande - G9 är för mej den perfekta kameran både i arbetet och på fritiden.
MINUS: Möjligen som de flesta skriver om bruset på ISO 400 och mer - men det är väl att förvänta? Mitt första exemplar fick jag byta efter en vecka pga. damm på ccd:n eller i linsen - kan det vara detta som någon annan beskriver nedan? Den nya jag fick har jag haft i 8 månader och den har fungerat oklanderligt och hängt med i ur och skur.

En robust kvalitetskamera som ligger någonstans mellan en digital systemkamera och "vanliga" digitalkompakter. Den har fin optik, är användarvänlig och har den rätta tyngden.

Liknande produkter: Har haft en powershot A95 i 3 år innan jag köpte G9. Har fortfarande kvar den men G9:an är bättre och snyggare

Kundtjänst: Hade som sagt inga problem att få en ny G9 när den första var defekt efter en vecka. Hegethorns brukar vara väldigt kundvänliga.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB
Bertil Runström
2008-10-21 balan

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet. Inte för liten, den går ändå lätt ned i en ficka.
MINUS: Bruset över 200 ASA. Ingen tryckt ordentlig handbok. Batterilivslängd

Jag köpte kameran för att ha som ett komplement till min systemkamera och den har fullgjort sin plikt oklanderligt. Håller man sig under 400 ASA blir bruset hanterligt. Jag saknar (hittills) inga kamerafunktioner. Allt tycks finnas där, fast ibland lite svårt att hitta. Avsaknaden av en tryckt handbok tycker jag är futtigt av Canon. Den som kommer med kameran förklarar i stort enbart var avtryckaren sitter.

Batteriets livslängd är mycket kort jämfört med min EOS 5D. Teckenfönstret bör nog vara avstängt såmycket som möjligt.

Liknande produkter: Leica D-lux 2 och Panasonics motsvarighet

Kundtjänst: Mycket bra. Kameran lade av pga elektriskt fel efter lite mer än ett års användning och reparerades utan kostnad. Bra personal på ExpertZfoto!

Köpt hos: ExpertZfoto

Pris: 4649
Ronny Peschel
2008-09-22 peschel

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 1
PLUS: Bildkvalitet, funktionerna, byggkvaliten
MINUS: Drar in damm i optiken varje gång kameran slås på. Avråder starkt från att skaffa denna kamera. Har du redan en, var glad åt bildkvaliten och handhavandet och håll tummarna att det dröjer längre att du får in damm än tills du tröttnat på den och skaffat en ny.

En riktigt trevlig kamera som i mångt och mycket kan i ersätta en systemkamera. Jag använde den till nästan allt under ett knappt år. Min EOS 5D kändes helt plötsligt överflödig.
Men - konstruktionen i optiken gör att det inte är en fråga om utan när du får in damm i slutaren eller på sensorn. Det hände mig och gjorde kameran obrukbar. Det finns flertalet diskusionstrådar om andra G7 och G9 ägare som har råkat ut för samma problem. Gå t.ex. in på dpreview forum och sök på dust och G9. Det ligger i grundkonstruktionen och det är för mig ett mysterium att Canon lät denna defekt ärvas från G7 till G9. Vi får se hur G10'an klarar sig.
Jag har nu istället "bytt ner" mig till en begagnad PowerShot S80 och låter 5D'n komma fram på nytt.

Liknande produkter: Har haft ett flertalet olika kompaktkameror innan denna. Aldrig sett något liknande.

Köpt hos: Adorama.com
2008-09-13 KajsaEliasson

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känns solid och tålig, har en stor LCD-skärm, finns många olika inställningsmöjligheter.
MINUS: Något liten för de med större händer, ibland kan autofokusen ha vissa problem på nära håll. Då måste man ställa in macro.

Jag är mycket nöjd med den här kameran och skulle vilja påstå att mycket närmare en systemkamera än såhär, det kommer man inte.

Liknande produkter: PowerShot S5 IS

Köpt hos: TBH.se

Pris: 4500
Tilman D. Thulesius
2008-08-19 tilman

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Solid, tyst o snabb
MINUS: Jag har inte hittat ett bra skyddsfodral ännu...

Jag letade länge efter en ersättare till min första digitalkamera (NIKON 990).
Prioriteringarna var: bildskärpa, RAW-format. Smidigt format och inte minst snabbhet.
En kompaktkamera passar mig väl framförallt då jag plåtar porträtt. Med den blir motivet inte stört både genom kamerans storlek och buller från slutaren.

Har tidigare plåtat mest med LEICA M2 och NIKON F. CANON G9 är en värdig ersättare och utstrålar kvalitet som kommer att hålla länge.

Liknande produkter: NIKON P5000

Köpt hos: Scandinavian Photo
2008-07-22 naxon

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mångsidig, mycket bra bildresultat.
MINUS: Lite stor och tung i bältet...

Hade läst mig till att denna kamera skulle vara intressant som liten kamera. Den var bättre! Hade också en Sony T100 som nu ersatts med denna. Använde den lilla Sonyn för att plåta fjärilar och andra insekter då man kommer nära med den. G9an klarar samma närgräns - 1cm! Lite klumpigare att ha i bältet, men det är det värt. Kameran är mycket mångsidig och bilderna blir kanon, eh...Canon!
Hans Lindquist
2008-07-22 HanZolo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Känns som en välbyggd kamera. Stadig och med fina knappar och reglage.
MINUS: Blixten ger lätt överexponerade bilder men funkar kanon som upplättning. Den gröna texten på knapparna(iso och funktionsval) nöts bort ganska omgående - irriterande...

Lämnar en ganska sen recension på G9:an då jag redan använt den 6-7 månader. Tar finfina bilder - bra exponerade i de flesta situationer. I stort sett helt nöjd med kameran. Rekommenderas!

Edit; Jag editerar mitt tidigare omdöme om batteritiden - den är faktiskt RIKTIGT bra.

Liknande produkter: Har haft andra PowerShot-modeller innan - det avgjorde...

Köpt hos: Hmm, vad hette firman nudå...?

Pris: 4.6
2008-06-05 Andis

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Ljustyrka i mörker, detaljrikedom i bilderna, film läget filmar 1 timme på 8 gb kort. Eller ca 2500 kort i jpg 12.1mpix. Alround kamera. Blixtfot inte vanligt på kompaktare.
MINUS: Tappa den inte, kanske jag hade stor otur med mitt lilla fall på ca 70cm i orginal väskan och fick byta objektiv.

Fruktansvärt nöjd med den här kameran, blir bara mer och mer förtjust i den desto mer kort jag tar med den.

rekomenderar den starkt, du måste ha ett bra objektiv på en systemkamera för att ta lika bra kort som med den här kameran. Sen visst en systemkamera med sin större sensor har ett övertag på höga iso tal. Men som sagt det är stor pris skillnad så visst någon skillnad måste det ju vara.

Tveka inte en sekund köp en även om du har en systemkamera.
Alround funktionen är fenomenal på den. Samt så enkel att ha med när man inte vill ha stora gardet med sig.

Ser så grymt hållbar ut men dessvärre fick jag byta objektiv i min efter ett litet fall i sin orginal väska, så tappa den inte håll hårt i er guldklimp. Canon verkstad säger jag bara mycket bra stora plus till er för fint jobb.

Kundtjänst: Canon mycket bra att ha att göra med.

Pris: 4990
2008-04-28 Jomans

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
Helt enkelt en kanonkamera för mig, jag har den som komplement till systemkameran. Man känner direkt i handen att det är en kvalitetkamera.

Köpt hos: Fry's, USA

Pris: 2700
Joel Edström
2008-01-25 high_fee

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bildkvalitet. Bra optik. Robust känsla. Full manuell kontroll. 3" LCD skärm. Separat ISO-ratt.
MINUS: 28mm hade varit välkommet. Brusig på iso 800, men ger att bra resultat om det hanteras rätt. Känns som om man bör vara rätt försiktig med kameran när optiken är utfälld.

En bra kompromiss mellan DSLR och kompaktkamera.
Jag vill ha en kamera som kunde ge mig full manuell kontroll och bra bildkvalitet, men även i litet format.

G9 är stor för att vara kompaktkamera, men på ett bra sätt. Ger en robust känsla och ett skönt grepp. Dessutom mycket smidigare att ta med än en DSLR.

Bildkvaliteten är på topp. Vid ISO 800 blir bilden aningen brusig, men ofta inget man stör sig på om det används i rätt situationer. I överlag så ger kameran ett knivskarpt resultat.

Jag var ute efter en kompromiss mellan system- och kompaktkamera, och det kravet klarar G9 att leva upp till utmärkt.

Liknande produkter: Nikon D80
Canon 40D
Canon IXUS 40

Kundtjänst: Lätt att få kontakt med.
Snabb leverans.
Synd att de avänder UPS som leverantör (åker garanterat på moms och deras egen expiditionsavgift)

Köpt hos: B&H Photo, New York

Pris: 3100
Carl-Johan Utsi
2008-01-20 c5j

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stor skärm, bra batteritid, RAW.
MINUS: Brus! Halkigt grepp.

Iso 400 är nästan oanvändbart förutom till webb. Men på Iso 100 så är den bra. Skarp optik. Manuella inställningarna är så bra som de kan vara på en kompakt. Men bruset på 200 och uppåt gör att jag tvivlar på att jag behåller den... Har en 5D som jag jämför med, kanske lite väl orättvist.

Liknande produkter: Canon G7

Köpt hos: Datorbutiken.com
2007-11-12 eljenmyr

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En kanonkamera helt enkelt.
MINUS: Tung.

En härlig kamera.
Hade innan G7 som ju är nära likvärdig men nu kan jag plåta RAW-format också om jag vill.
Automatiken fungerar mycket bra och kameran kan därför användas av "nybörjare" som ändå får lysande resultat.
För den mer inbitne finns uppsjöar av inställningar och plats för extern blixt vilket jag tycker är värt hur mycket som helst.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Pixmania

Pris: 4750
Svante Johansson
2007-11-04 svajoh

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Inbyggt gråfilter, extern blixtsko.
MINUS:

Instämmer i stort sett med Arne Svensson. Mitt ex har lägre skärpa i höger bildkant än i vänster, men det kanske är oundvikligt med den här typen av objektivkonstruktioner.

Jag fotograferar nästan bara analogt, men en digital kompakt är ju alltid praktiskt att ha, och då har G9 ett par unika egenskaper. De flesta kompaktkameror har f8 som minsta bländare, sedan slår diffraktionen ihjäl bilden helt (p.g.a. liten sensor). Canon G9 har ett inbyggt gråfilter som tar ned exponeringen tre steg. Det gör det möjligt att exponera ända ned till f22. Dessutom har den en extern blixtsko.

Jag kan alltså bekvämt använda G9:an i stället för Polaroidbilder när jag vill prova ljusuppställningar vid mellan- eller storformatsfotografering! Exponeringen är mycket exakt åtminstone vid ISO100. Det verkar nästan som att Canons konstruktörer tänkt till lite.
Arne Svensson
2007-11-02 Arne S

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Skarp, mycket bra ljusmätning, hyfsat snabb uppstart, bra display, häftig upplösning (12,1 Mp), möjlighet till RAW-format, auto-ISO. Bildkvalitén.
MINUS: Upplever knapparna som något små, brusig vid höga ISO.

Hittills mycket nöjd. Redan när man håller i kameran ger den ett stabilt och robust intryck, verkar stryktålig. En titt i menyerna visar att jag inte känner igen mig från andra Canon (DSLR), men det är lätt att hitta rätt. Vissa knappar och reglage känns små, men jag är van vid 1D Mk III och detta är ju en kompakt.
Displayen är stor och tydlig, riktigt bra tycker jag. Bildstabiliseringen är ju guld värd, funkar kanonbra liksom auto-ISO. Det man kan anmärka på är kanske de i mitt tycke ganska höga brusnivåerna vid höga ISO, 800/1600. På plussidan finns ljusmätningen som är riktigt riktigt bra.
Blixten funkar bra, men ger lätt röda ögon som på de flesta kompakter. Det finns R Ö-reducering men jag har den avstängd. Dessutom finns blixtljuskompensation, bra!!Goda möjligheter till manuella inställningar och olika ljusmätningsmetoder (evaluerande, centrumv. och spot)
Batterilivslängden upplever jag som bra till mycket bra. Har bara laddat en gång ännu, trots allt fipplande i menyerna och ca 200 tagna bilder. Och då återstår 50%...lovande!!

Köpt hos: B&H, New York

Pris: 2800
Thomas Eriksson
2007-10-20 esbtse

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Raw-format. bra skärm
MINUS: Liten sensor, liten kamera ger dåligt grepp. Små knappar.

Saknar att spara bilder i tiff format.
Kameran är för liten för att ge ett bra grepp. Sensor är för liten. Har små knappar.
Hopplöst dåligt att kontrolera skärpedjupet.
Convertrar har inte motljusskydd.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4600
Jimmy Myhre
2007-10-15 Jimmy Myhre

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, manuella inställningar, raw,
MINUS: Batteritiden kunde ha varit bättre.

En härlig kamera med lite retrokänsla. Stabilt byggd med bra prestanda. Fungerar perfekt som backup för min systemkamera. Tycker faktiskt även att de höga ISO talen kan användas. Det kräver bara lite extra behandling i datorn. Kommer att lägga ut ISO3200 bilder på Fotosidan så kan ni själva avgöra.

Liknande produkter: Panasonic Lumix DMC-LX2

Köpt hos: Pixmania

Pris: 4800
Dan Johansson
2007-10-09 Dan-j

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Härlig att jobba med ! och smidig att ha med sig
MINUS: Jag kan inte hitta något !

En mycket gedigen kamera med en grym känsla av kvallitet !
mycket att jobba med om man är ruttinerad . och mycket att lita på om man är oruttinerad . kul med ansikts igenkänning . Inge färg brus att tala om till och med bra vid iso 3200 . klart att det blir grynit men inte så mycket brus

Liknande produkter: Nikon 5100

Köpt hos: Pixmania

Pris: 4519
Lennart Rönnestig
2007-09-26 RÖN

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Prisvärd, lätt och ta med sig , kan allt i bra ljus. bra zoom.
MINUS: brus kommer vid iso 400 blir ej bra vid iso 1600. Jag har lyckats några gånger att stänga av kameran när jag ska ta kort. Knapparna sitter precis brevid varandra. Ovana kanske med en ny kamera.

Jag blev lycklig ägare till denna kamera i förra veckan och har tagit ca 500 bilder i Istanbul i helgen. Som semesterkamera är den nästan helt perfekt. Raw bilder i bra ljus blir lika bra som med min 20D 17-85 IS USM.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 4600
ANNONS