Sigma 170-500 f5-6.3 APO DG


Summmering2012-08-06 snabb kamera

PLUS: byggkvaliteten, skärpan, autofokusen ( hyfsad ), förhållandevis låg vikt ( 1,3 kilo ).
MINUS: Ljusstyrkan kunde gärna ha fått vara lite bättre,

Har lite blandade erfarenheter av detta objektiv:

det kanske bästa med objektivet är i mina ögon definitivt det perfekta telezoomomfånget, 170 - 500 mm.

för övrigt är både skärpan och autofokusen hyfsad i de flesta situationer.

Beroende på kamerahus ( jag använder det till en Sony A 65 ) kan det dock vara viktigt att ställa in rätt fokusområde i kameran.

På min kamera fungerar den 16- punktiga motivavkännande flerfältsmätningen bäst.

Då jag däremot använt/ provat spot- och lokalfokusmätningen i kameran har jag märkt att autofokusen då felar betydligt oftare, med missad skärpa på huvudmotivet som följd.

Så, beroende på vilken kamera/ Sonymodell du använder skulle jag tipsa att prova sig fram lite där alltså.

Summa summarum:

ett godkänt objektiv i mina ögon.

Liknande produkter: Sigma 170 - 500 APO, DG, Aspherical ( en lite nyare och modernare version av samma objektiv ) - men också rätt mycket dyrare.

Pris: 2900
2010-02-03 Natsho

PLUS: Billigt, bra skärpa
MINUS: Inte så ljusstarkt

Ett objektiv som pga priset blir ett väldigt prisvärt objektiv. Det är skarpt och har en hyffsad AF. Det känns fett och gediget då man leker med det. Har dock inte använt det så mycket, men såsmåningom ska det väl komma väl till användning. Jag rekomenderar dock inte detta objektiv för någon som vill ha ett väldigt ljusstarkt objektiv. För tänker man fotografera fåglar eller liknade som rör sig så tvingas man ställa upp iso lite och bilderna blir korniga.

Köpt hos: Privat

Pris: 3800
2008-03-30 ralf50

PLUS: billigt men ändå kvalitetskänsla
MINUS: zoomringen löper för lättt

Köpte mitt lätt begagnat via England. Jag måste säga att jag är helnöjd, bilderna blir skarpa och autofokusen fungerar klanderfritt. Dock löper zoomringen lite lätt men vet man om det så är det inga problem. Sätter man sedan en mellanring så får man ett häftigt telemacro.

Köpt hos: privat

Pris: 4500
2007-07-25 söndag

PLUS:
MINUS: Zooomen som far runt som en jojo.

Jag har tidigare bara använt Nikkor objektiv och sett sigma som ett billigare och enklare alternativ som inte varit något för mig. Men jag var intresserad av att införskaffa ett objektiv men hög zoom och detta objektiv klart var mest lämpad efter storleken på min plånbok. Detta samanträffades med en resa till NY där priset vart 801 dollar inklusive skatt ca 5500kr för ett nytt. Att fota föremål med fullt zoom (500mm) och där avståndet är relativt stort resulterar ofta till att färger och konturer flyter ihop, lite som om allt har en grådaskig hinna. På kortare avstånd med bra ljus är det dock helt ok.
Ljussvag? Med D800 finns inga ljussvaga objektiv :-)

Köpt hos: Tri State NY 27th st 8th Avenue

Pris: 5500
2007-06-27 Lotta Broman

PLUS: Det är lätt och inte skrymmande stort att ha med
MINUS: Ljussvagt, inte dammtät. Om man ska ta nåt rakt upp med längsta zoomen (en fågel t.ex.) sjunker objektivet ner ibland

Blev faktiskt lite besviken på skärpan på de bilder jag tagit med detta objektiv. Trodde det skulle vara bättre men enligt försäljaren kan man inte förvänta sig mer till detta pris (c:a 1000 € här i Finland dvs. nästan 10.000 SEK)
Det är för ljussvagt för att kunna ta riktigt superbra bilder med. Dessutom verkar det komma in en massa damm.Men det duger som tele på lite kortare distanser. Jag har tagit de bästa bilderna när djuren varit kanske bara 20-30 meter ifrån eller närmare.

Liknande produkter: Sa vad jag skulle fota (djur) och ungefärlig prisklass och fotoförsäljaren valde åt mig, så jag jämförde aldrig

Kundtjänst: Det har redan varit fel på inställningsautomatiken (efter ca 2 månaders användning) och den har varit på service. Åtgärdades relativt snabbt och effektivt dock. Hade tillbaka objektivet efter 12 dagar.

Köpt hos: Fotopar, Ekenäs Finland

Pris: 9700
2007-05-05 Kenth Tigenius

PLUS: Skarp
MINUS: Af åker ibland när man inte vill, alltså, känslig!

Mycket bra skärpa, mycket objektiv för pengarna.

Köpt hos: Privat

Pris: 6500
2007-03-11 hasseman

PLUS: Bra zomomfång skarpa bilder
MINUS: Zoomen åker ut

Funderat länge på att köpa ett större objektiv och fastnade för detta av en slump,är helnöjd, bilderna blir skarpa och fina.

Köpt hos: Privat

Pris: 5500
ANNONS
Elinchrom ELB 500 TTL