Tamron 10-24mm SP AF 3.5-4.5 Di-II LD IF


Summmering

Ultravidvinkel som ersätter Tamrons 11-18 4-5,6. Och kan "endast" användast kameror i aps-c formatet och fungerar med Canon, Nikon, Pentax och Sony2015-04-21 Kent Janson

PLUS: Bra pris även som nytt, och riktigt hyfsat resultat. Tycker att det är härligt att det står made in China (trodde aldrig att jag skulle tycka det) i stället för made in Thailand. Har haft några sådana inkl. Nikon original optik och det är i mitt tycke ren skit
MINUS: Filtergänga på 77mm gör att det kan svida till i plånboken.

Jag börjar med att säga att jag tycker om denna glugg. Förmodligen är den inte i klass med Nikons 14-24mm, men om jag ser till priset = en tredjedel av Nikons så måste jag säga att jag är mer än nöjd.
Oftast kör jag på en mindre (8-11) öppning och där har jag inte sett någon försämrad kantskärpa som en del här på forumet berättar om. När det gäller vinjetteringar så står den sig fantastiskt bra faktiskt ända ut på 10mm mot andra gluggars resultat som jag sett i motsvarande prisklass.
Om jag gör mina exponeringar på större öppning (det har hänt) så finns det så många verktyg både i moderna kameror men också i program så som Photoshop etc. och till saken hör att jag nästan alltid fotar i NEF (RAW) format som jag förövrigt rekommenderar alla andra att göra.
Slutligen, jag vet ju inte vad många här på forumet tänkt sig när de köpte denna glugg. Om man jämför med Nikons 14-24 så kanske man är missnöjd, men man får tänka på att man betalar 4500:- mot Nikons 15000:- en viss skillnad kan man tycka.

Liknande produkter: Finns en del Tokina, Sigma, Nikon och Canon så klart.

Kundtjänst: Har inga.

Pris: 1700
2014-08-04 Peterleijon

PLUS: Mitt första vidvinkel objektiv. Mycket för pengarna
MINUS: Kunde varit bländare 2,8

Roligt objektiv. Blir häftiga effekter när man fotar bilar eller andra objek lite närmare

Pris: 2000
2013-05-02 bildsten

PLUS: Rejäl vidvinkel, relativt gediget till ett måttligt pris
MINUS: Nästan oanvändbart på större bländare än 5,6.

Rejäl vidvinkel men är ganska oskarpt, särskilt i den långa ändan om man inte bländar ner till minst 5,6 , helst 8 och bäst funkar det i området 10 -15 mm. Kameran vill inte ställa skärpan i vissa lägen (Pentax K5).
Nedbländat till 8 så ställer jag in hyperfokalavstånd och använder det som ett fixfokusobjektiv och då är det väldigt användbart att fota med där det är trångt. Det är raktecknande och passar bra till arkitektur, men vattenpass på kameran är ett måste annars blir det skevt och vint.

Kundtjänst: Ej behövt

Pris: 2600
2011-02-14 tronnis

Veldig fornøyd,bra vidvinkel i forhold til pris jamførd med bl. a. Pentax

Liknande produkter: Sigma 10-20

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 3499
2010-11-24 halmkvist

PLUS: Bra kvalitet för pengarna.
MINUS:

Roligt att fota med så kraftig vidvinkel. Bra skärpa o fin färgteckning, varmare än Nikon original. mycket objektiv för pengarna.

Köpt hos: begagnat

Pris: 2300
2010-09-09 Elle Andersson

PLUS: Att man kan står så nära sitt motiv och ändå få med allt man vill.
MINUS: Den gick tyvärr sönder så jag fick vara utan den ett bra tag. Vet inte vad som var felet, även blixten gick sönder samtidigt.

Jag älskar den!

Jag kan fota nästan vad jag vill med denna. Jag kan gå nära, ta helhetsbilder, perfekt i små utrymmen.

Jätte bra när jag ska ta gruppfoton.

Köpt hos: Expert Linden, Norrköping

Pris: 4500
2009-07-30 Via Dolorosa

PLUS: Stort omfång (10-24), Låg vikt, prisvärt och ergonomisk.
MINUS: Kan upplevas lite plastig annars finner jag inte några andra nackdelar.

Man får mycke vidvinkel för pengarna. Jämförde tamronet mot Tokinas motsvarighet i ett par veckor och jag ser inga större skillnader på objektiven förutom vikten, byggkvalitén samt priset.

Dock anser jag mig vara en novis och baserar mina jämförelser på objektiven genom hantering och bilder i verkliga livet och inte på testkartor.

Liknande produkter: Tokina 12-24 f4, sigma 10-20

Kundtjänst: Cyberphoto har verkligen kanon bra kundservice. Fick problem med bländaren skickade tillbaka den på garanti fick hem en ny dagen efteråt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4795
2009-07-01 Henrique

PLUS: pris ,bildkvalitet, vidvinkel
MINUS: lite plastigt,något slö focus

Köpte detta optik igår och stod i valet o kvalet mellan sigma 10-20 och detta! Sigmas må vara snabbare i focus men detta är snäppet vassare rakt igenom bildmässigt! Tamron må vara lite plastigt men för denna peng helnöjd!!

Liknande produkter: sigma 10-20

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 4490
2009-04-21 johol903

PLUS: Bra omfång, gediget byggt, prisvärt
MINUS: Oskarpt under f/8, en del CA

Min första vidvinkel, så det är svårt för mig att skriva något jämförande.

I sig är det ett trevligt objektiv som ger rätt bra bilder så länge man kommer ihåg att blända ner. Själv kör jag i princip enbart på f/8. Som väntat är kanterna rätt oskarpa och det finns en del CA.

Liknande produkter: Tokina 12-24/4

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 4400
2009-01-24 AndersGW

PLUS: Bra omfång. Verkligen vidvinkel på 10. Skönt i handen. Rejält.
MINUS: Lite långsam autofocus.

Fotat par veckor med min Tamron vidvinkel nu. Första vidvinkel jag har så jag förstås färgad av häftigheten att kunna fota på 10-24. Objektivet är inte världens ljusstarkaste, men helt ok för pengarna. Bildkvalitén är jag mycket nöjd med. Bara sett en test på objektivet. Testen var från Ungern, tror jag. I den testen var alla bilder märkligt suddiga. Jag har fått klara bra bilder och Tamron objektivet sitter skönt i handen. Praktiskt med omvfånget ända till 24 med, så behöver man inte byta objektiv för att ta en "vanlig" bild. Skall inom kort sätta upp exempelbilder på min sida på Fotosidan.

Liknande produkter: Såg på konkurerande märken och vidvinklar, men detta objektiv det nyaste och verkade mycket prisvärt.

Köpt hos: B&H Photo i USA
ANNONS
Phottix Nuada R4 II LED-Panel