Tamron AF SP 24-70/2,8 Di VC USD


Summmering

Fullformatsoptik (normalzoom) för Nikon och Canon samt utan VC för Sony2021-04-03 KjellSn

PLUS: Skärpan!
MINUS: Vikten men det får man stå ut med!

Köpte detta objektiv efter en rekommendation! Jag är djupt imponerad av skärpan på det! Är numera mitt favoritobjektiv framför allt på bilträffar!

Pris: 3600
2021-01-25 Anneli.K.J

PLUS: Att den kan snappa upp värme och kyla utan att förstöra respektive färg Snabbheten även i mörka förhållande (autofokus). Låter inget och ger en härlig vid bild
MINUS: Vikten och lite lensflare

Värd alla mina pengar , kunde bara köpa ett objektiv till min nikon d750 när jag köpte den och då la jag mina pengar på en begagnad version av denna och ångrar det inte. Jag får fram varma färger med kalla kontraster utan att göra något extra med bilden , snabb fokus när jag behöver och skärpan är inte fy skam. Kanske en aning vinjettering vid 70 mm men inget jag ogillar , min bror är Avis då han la sina pengar på en 50mm vilket jag också äger nu 1,8 men inte kan den jämföras med detta härliga objektiv.

Enda minus är vikten och kanske ”lensflare ” om man fotograferar mot stark sol

Liknande produkter: Nikon 24-70 men även en fast prime på 50 eller 85mm

Kundtjänst: Ingen aning

Pris: 5200
2016-11-20 Ne quid nimis

PLUS: Gillar zoomomfånget då man kan fota de flesta situationer med detta objektiv. Bra till inomhussporter men även utomhus.
MINUS: Lite tungt men det hör väl till kvalitén.

Ett riktigt bra objektiv och mycket prisvärt.

Kundtjänst: Bara bra.
2016-03-10 lonian

PLUS: Priset, vikten, skärpan, bildstabilisatorn
MINUS: Filterdiametern, objektivlocket

Bytte ut mitt Nikon 24-70 f2.8 mot detta Tamron objektiv.
Passar perfekt på min Nikon D800.
Jämförelse med Nikons optik så är denna lättare på kameran.
VR fungerar otroligt bra! Jag har lyckats ta bilder på 1/6 dels sekund utan att bilden blir skakig. Äntligen kan jag få älska ett objektiv igen. Blev så besviken på Nikon då priset på 15000 inte gav det jag ville ha. Nu under cyberphotos tamron rea slog jag till. Skärpan är riktigt bra. Ärligt så ser jag inga större skillnader i skärpa mellan denna och Nikons. Kanske att Nikons har en aning mer kontrast och färg i sina bildresultat, men det går att kompensera i efterbehandlingen.
Vinjetterar en del på 24mm, men går även det att plocka bort om man så vill. Jag har inte hunnit testa flares ännu, men låter helst bli då jag vet att Nikon vinner där. Jag har dock annan optik för landskapsfotografier. Detta objektiv kommer jag nog mest använda inomhus ändå.

En nackdel är dock att jag har ett 77mm ND filter som jag även använder på ett annat objektiv som jag nu inte kan använda på tamron 24-70, men den smällen jag fick ta i bytet mot bildstabilisatorn och den lättare vikten. Annan nackdel är objektivlocket som inte riktigt vill snappa sig på plats alla gånger. Kommer nog sluta med att jag ger upp att ha den på alls.

Liknande produkter: Nikon 24-70 f2.8

Pris: 7800
2016-01-04 Joe Hill

PLUS: IS stabiliseringen är kanon. Fin och jämn bokeh.
MINUS: Inte lika skarp som tex Canon 24-70/2.8

Grymt nöjd med detta objektiv.
Kvalitéprodukt. Tamron lämnade också 5 års garanti.

Liknande produkter: Canon 24-70
Canon 24-105

Pris: 8600
2015-07-16 Nyblivenfotograf

PLUS: Skärpan färgerna och VC VC VC VC!!
MINUS: AFen är lite seg för sport men vet man vad man gör är det helt okej. Byggkvaliteten lämnar en hel del till övers.

Köpte denna då jag inte hade pengarna för Canons 24-70 II inför denna säsongen. Men jag ångar verkligen inte köpet. Denna lilla lätta glugg är skarp och fin och fungerar nästan lika bra som Canons. Här har Tamron gjort ett superjobb. Dock så skall jag säga att förskjuta focuspunkterna kan på vissa kameror göra att bilderna blir väldigt oskarpa. Inte hänt på mina kameror (5Dmk3 samt 70D) men hänt på en 5Dmk2 samt 700D. Berör inte mig mycket eftersom jag nästan uteslutande använder center fokuspunkt på dessa avstånd.

Fotat med denna i studio, porträtt både utomhus och inomhus, sport samt landskap VCn gör detta objektiv till samma klass som Canon. Slutartider på 1/15 1/10 handhållet är inget problem alls.

Enligt de "ovetenskapliga" tester jag gjort så är denna aningens skarpare på f2.8 än Canon version II men sämre på f4. Över 5.6 är det i stort sätt ingen skillnad alls på dem.

Vilket gör att jag tycker tamronen faktiskt är en värdig motståndare till Canon och med VCn gör det att den är helt överlägsen att filma med. Jobbar du inte uteslutande i studio eller på tripod är detta det bästa alternativet då den är många många tusen billigare än Canons 24-70 f2.8L II USM.

Liknande produkter: Canon 24-70 f2.8 L II USM

Kundtjänst: Privat

Pris: 6000
2015-07-07 HobbyMicke

PLUS: Prisvärt, smidigt, VC, skarpt och ger fina bilder
MINUS: Vinjettering

Trevlig ljusstark normalzoom till vettig peng. Otroligt skarpt och ger fina färger. Är van vid Nikons 28-70 F2,8 och i jämförelse med detta är Tamronet smidigt. Tyvärr ger gluggen märkbar vinjettering men det går att hantera i Camera Raw. Antiskak är ett plus, vilket Nikon 24-70 f2,8 saknar. Fokusegenskaperna är toppen med min D800.

Liknande produkter: Nikon 24-70 2,8
2015-02-21 b1967

PLUS: Bra skärpa, Snabb AF
MINUS: Lite tungt..

Ett snabbt och skarpt objektiv som passar perfekt till min Nikon D750. Använder den till konsertfoto och landskap.

Bildstabiliseringen är inget jag använder mig av, men det kan säkert vara praktiskt att ha någon gång.

Då det väger en del är det inget objektiv jag har på till vardags när man promenerar på stan eller fotar på en fest eller liknande.
Vid dessa tillfällen kör jag antingen ett fast 50mm eller Tamrons 28-75 f/2.8 som är både mindre och lättare än 24-70.

Liknande produkter: Nikon 24-70 f/2.8

Kundtjänst: Ej använt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7500
2014-05-30 Daniel Castor

PLUS: Pris. F2.8. Bra bildstab. Brett anv.område.
MINUS: Kantskärpan, något långsam fokus för sport.

Fokusen sitter rätt, det första objektiv jag ägt som jag inte behövt justera ngt. Autofokus ok, om än inte snabb. Mittskärpan ok, bara aningens sämre än tamrons 70-200.
Kantskärpan är dessvärre bedrövlig. Jag hoppas att jag har ett måndagsex, för det blir meningslöst att fota gruppbilder med detta. Återigen jämför jag mot mitt 70-200, där skärpan bara är marginellt sämre i kanterna. På 24-70 måste jag skära bort iaf den yttersta 1/5 av bilden för att det ens skall bli godtagbart.
Men som sagt, förhoppningsvis (för övriga), så är detta mitt exemplar och inte något allmänrådande.

Pris: 8
2014-05-29 glemmy

PLUS: Svårslagen prestanda sett till priset. Skärpan är mycket bra. Fokuserar snabbt och exakt. Bildstabiliseringen gör sitt jobb. f/2.8 på fullformat ger möjligheter till kreativa bilder.
MINUS: I dåligt ljus får den ibland problem att fokusera med de yttersta fokuspunkterna på min 5D Mark II. Objektivet är ganska tungt och något trögt att zooma. Krävde en liten mikrojustering i kameran, men nu sitter fokus perfekt.

Väger man in alla faktorer är detta ett fantastiskt objektiv. Till det jämförelsevis låga priset får man mycket bra skärpa ända ut i kanterna (bra redan på största bländare), bildstabilisering och ljusstyrka. Jag har inte märkt av någon större vinjettering eller distortion. Gediget och välbyggt. 5 års garanti gäller ej nästa köpare.

Liknande produkter: Canon EF 24-105/4,0 L IS USM, Canon EF 24-70mm f/2,8L USM, Sigma 24-70/2,8 EX DG HSM

Kundtjänst: Tamron i Europa och Sverige svarar snabbt i telefon. I övrigt ingen erfarenhet.

Pris: 7500
2014-05-28 frwe

PLUS: Skärpa och övriga optiska egenskaper. Känns rejält och välbyggt, inget glapp eller sladder. Pris jämfört med original.
MINUS: Stort, tungt men det blir det med ljusstyrka 2,8. På en av mina kameror var det precis så mikrojusteringen räckte till för att sätta skärpan, står på max -20.

Mycket bra optiska egenskaper, skärpa, kontrast , färger mm förutom rejäl tunnformig distorsion vid 24 mm, litet flares får man räkna med när man fotar rakt in i solen. Välbyggd, inget glapp och lagom motstånd i reglagen.

Liknande produkter: Nikon 24-70, Sigma 24-70
2014-05-22 larwah

PLUS: Gediget, lätt att använda. Snabb automatskärpning. Bra med zoomspärr vid transport.
MINUS: Något tyngre än motsvarande Canonobjektiv.

Ett superskarpt objektiv som jag använder på min Canon EOS 70D

Kundtjänst: Mycket professionella

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 8990
2013-11-22 Hellenius

PLUS: Bra bildstabilisering, fin skärpa och ljusstark
MINUS: För slö för actionfotografering.

Ville komplettera min Canon 24-105 med något ljusstarkare. Bildstabilisering var ett krav, eftersom jag ofta befinner mig där det skakar, så att säga.
Jag kom ganska snabbt fram till att det här objektivet verkade uppfylla min kravspec. och jag slog till! Några provskott i kombination med Canon 1DX visade att det inte fanns så värst mycket att klaga på vad gäller bildkvalité, speciellt inte i förhållande till pris.
Men....när det kom till kritan, i det här fallet air-to-air foto där det gäller att snabbt komma till skott innan ögonblicket är förbi, levde objektivet tyvärr inte upp till förhoppningarna. På tok för slö och många missade bilder innan det fokuserade rätt. Och det var ändå i dagsljus. Jag vågar nog inte förlita mig på det vid skymningsfoto, som jag hade hoppats kunna göra..

Kundtjänst: Gillar butiken, alltid trevligt där!

Pris: 8990
2013-11-02 Dr. Helmsman

PLUS: Mycket bra skärpa över hela omfånget, skarp redan vid 2,8. Bildstabilisering som fungerar fantastiskt bra, välbyggd och 5-års garanti.
MINUS: Möjligen att det vinjetterar en del (FF) men det är i praktiken inget problem om man fotar i RAW.

Jag valde mellan denna och Canons nya 24-70/2,8 och hade en svår beslutsångest då jag alltid använt orginal optik. Med facit i hand kan jag säga att jag inte ångrar mig, objektivet har helt klart överträffat mina förväntningar.

Liknande produkter: Canon EF 24-70/2,8 II

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 8900
2013-10-19 Skäran

PLUS: Ett gediget bygge och många användningsområden. Mycket bra färgåtergivning, skärpa och boké. Priset om man jämför med Nikons motsvarande.
MINUS: Lite tung men det hör väl till ljusstyrka (f/2,8) och kvalitén.

Har nyligen hämtat ut objektivet på posten och satte precis på det på kameran. Knäppte några bilder inne i rummet och såg att det funkade. Mer recension kommer senare då jag hunnit prova det ute.

29/7 2014Nu har jag använt objektivet ett tag så här kommer lite nya intryck.
Gillar objektivet, väldigt bra skärpa, fina färger, stabilt i handhavandet, inget glapp i zoom eller fokusering.

Liknande produkter: Tamron AF SP 24-200 /2,8 Di VC USD"

Kundtjänst: Har inte behövt anlita dem i det här köpet men vet att de är pålitliga vid behov.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8980
2013-08-17 DanneWest

PLUS: Skärpan och den fina kvalitetskänslan
MINUS: Hittar inget alls

Levererar så fin bildkvalité med skärpa och allt! Helt klart jättenöjd med detta köp till min Nikon 800E!

Pris: 8900
2013-06-16 Anders Moritz

PLUS: Skärpan
MINUS: Tungt

Skarpt och bra objektiv som är ett nöje att fotografera med.

Pris: 10000
2013-01-06 oclv

PLUS: 2.8 med VC, mycket skarp i hela omfånget, stabilt byggd, vädertätad, balanserar bra på 1D.
MINUS: Inget jag kommer på just nu.

Har haft denna ett tag nu och är otroligt nöjd med skärpa, AF, och VC. Den matchar lätt Canon 24-70 mk I och 24-105 vilka jag ägt innan.
Kanske saknar man 70-105 ibland men det visste jag ju när jag handlade.
Det som verkligen är positivt utöver VC förstås, är att den är mycket skarp på hela registret på bländare 2.8.

klippet finns där i bilderna, hela tiden.

Kör den på en 1DmkIII men har testat på FF och lite vinjettering finns där men inget som inte kan hanteras.

Liknande produkter: 24-70 II,

Kundtjänst: Köper från Hong Kong, billigare så....

Pris: 7300
2012-11-27 Gullberg89

PLUS: Bildstabilisering, ljusstyrkan, pris, skärpa, byggnation
MINUS: Kanske något dålig konrast

Får väl inleda med en recension av denna underbara glugg!

Jag kan inte mer än lyfta på hatten och tacka Tamron för det "omöjliga", nämligen att lyckas sätta i skakreducering eller VR på Nikon språk! Detta verkar vara en svår åkomma för våra dyra original tillverkare men här Tamron verkligen lyckats och samtidigt kunna ha en bra prisbild!

Rent optiskt så presterar den väldigt bra tillsammans med min D800, den tecknar fullt ut men kan vara lite mjuk till vänster i kant på stora öppningar men annars är den kanon när det gäller skärpa och kontrast!

Sett till autofokusen så var det min största farhåga, kommer den hålla samma kvalite som Nikons? Och svaret är ja, det gör den med råge! Den är minst lika snabb och kvick i samma situationer som Nikons och det gjorde mig extremt nöjd, detta har Tamron lyckats bra med.

Stod givetvis och sneglade på Nikons motsvarighet men vad fan, som amatör kändes det häftigt med dem pengarna när man får en så pass "modernare" glugg för mindre pengar och inte mycket optiskt förlust! Dock kan man diskutera hur vida det inte ingår en väska till en glugg för 10k men men.

Rekommenderas starkt i alla fall!

Liknande produkter: Nikon 24-70

Kundtjänst: Bra affär med kunnig personal, kan ta hem det mesta till konkurrens kraftiga priser.

Köpt hos: Bennys Foto, Kumla

Pris: 9995
ANNONS