Annons

Konica Minolta DiMAGE A2


Summering

Digitalkamera för den lite mer kräsne digitalfotografen som inte gillar eldrivna zoom-objektiv och som vill ha kvalitet på sina bilder. Ca-pris 10.000 sek.

8 megapixel
7x zoom (28-200mm)
Foto, ...

Läs mer


Betyg


(4.25/5)
(4.18/5)
(4.25/5)
(3.79/5)
(baserat på 28 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Kent Janson
2012-08-13 Kent Janson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den fasta optiken, ingen skit som kommer in på sensorn.
MINUS: Den fasta optiken, man är relativt låst vid brännviderna om man inte väljer påskruvningskonvertrar.

Som många digitala kameror med lcd display så kan batteriet ta slut ganska fort om man ska titta på varenda bild, själv har jag ett vertikalgrepp på min med dubbla batterier och då kan man ta många, många bilder och även titta på dem.
En kamera jag alltid kommer att behålla (ingen betalar något för den beg.) för de finna bilder den varit med och skapat. Jag tycker ändå att den elektroniska sökaren blir svårare och svårare att se både skärpa och motiv i....kanske har det med min ålder att göra?

Liknande produkter: Konica Minolta Dynax 5D
Canon EOS 20D

Kundtjänst: Mycket bra! bytte sensor det enda som jag fick göra var att betala frakten till verkstan.

Pris: 3500
Sture Marklund
2009-10-19 Svedje

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Praktisk och funktionell. Lätt att ställa in. Användbart zoomobjektiv med makrofunktion.
MINUS: För lågt högsta ISO-tal gör kameran mindre användbar vid rörliga motiv under dåliga ljusförhållanden.

Köpte kameran i maj 2004. Har använt den sporadiskt utan egentliga fotograferingsambitioner (kört på automatik). Först i år (2009) har jag fått tid att lära mig alla funktioner.

Köpt hos: Cyberphoto
Ludek Mandaus
2008-10-20 Mandaus Ludek

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: gedigen, mycket bra exponering och skärpa
MINUS: något klumpig, svag blixt.

"gammal trotjänare"

Kundtjänst: har ej behövt

Köpt hos: minns ej
Lennart Rönnestig
2008-01-19 RÖN

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten med hög pixel (8,2) och zoom 35-200
MINUS: Dålig sökare

Köpte denna i Caribbien 2004 Den fick mig att återupta fotointresset. Jag har tagit en del bra bilder med denna kamera (tycker jag).

Köpt hos: Bochlands i San maarten Carribien

Pris: 7200
Per Stymne
2007-06-20 Per S

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Ergonomin, den vippbara sökaren, bildstabiliseringen och optik med en minsta brännvidd motsvarande 28 mm småbildsformat.
MINUS: Den bristande hållbarheten

Ergonomiskt sett är kameran en dröm. Den är välavvägd och ligger bra i handen. Både sökaren och LCD-skärmen är vippbara och alla inställningar som man ofta och snabbt vill justera (ISO, mätmetod, vitbalans,..) finns samlade på en egen snabbinställningsratt.

Sökaren är elektronisk och har en enorm upplösning (900 000 pix), men den blir snabbt mättad vid motljus. Å andra sidan fungerar den mycket bra under dåliga ljusförhållanden, då den går över till att visa svart-vitt. För mig är den elektroniska sökaren inget problem, trots att jag blivit bortskämd med sökarna på analoga spegelreflexkameror under 30 år.

Bildkvaliteten är riktigt bra för en kamera med en zoom på 28-200 mm (motsvarande 35 mm-kamera). Lägsta komprimeringen i jpg-läge är väldigt mild och ger knappt några bieffekter. RAW-läget ger ännu bättre resultat.

Den enda nackdelen med kameran är den begränsade stryktåligheten. Det kanske inte är någon brist i sig, utan kan lika mycket bero på att jag hanterar mina kameror tämligen omilt. Sökaren och bildstabiliseringen har krånglat, och kameran har hittills avverkat ett verkstadsbesök. Servicen hos Zieger Teknik var bra, med ett trevligt bemötande, men det var på Konica Minoltatiden; jag vet inte hur den är nu när Sony köpt Konica Minolta.

Liknande produkter: Inköpt 2004, och alternativa kameror var Sony DSC-828 och Canon Powershot Pro 1.

Kundtjänst: Förstklassig med bra rådgivning.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9800
Tommy Södergren
2007-01-22 Tombo

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: De många inställningarna, vikbar skärm och sökare,Batteritiden.
MINUS: Sökaren är helt kass i dåligt ljus även fokuseringen funkar dåligt då.Urkass vid vidvinkel,hörnen i bilden blir svarta,provade utan motljusskydd men ingen skillnad,så felet sitter i objektivet

Mycket bra kamera, framförallt att man välja att fota genom sökaren eller skärmen, som oxå går att vinkla perfekt om du fotar i macroläget på gräsnivå.Kanske lite plastigt objektiv.

Liknande produkter: Inga.

Kundtjänst: Har ej behövts anlitas.

Köpt hos: Expert,Rättvik

Pris: 11000
Björn Lindblom
2006-06-29 Ergotype

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bara pluss i mängder.
MINUS: Fortfarande besviken på att det inbyggda objektivet fortfarande är plastigt. Men inga fel påträffade.

En otroligt fin och bra kamera. Här har utvecklingen sedan dimage 7 blivit enorm. Skaffade extra batteri men i efterhand förstod jag att det inte var lönt. Kameran har en enorm batteri kapasitet som räcker i ca 2 veckoer ganska efektivt fotograferande. Laddar upp batteriet snabbt.
Kameran ger otroliga bilder. Anti skak funktionen är ett extra pluss. Mycket sällan man får dåliga bilder pg.av rörelser mm som annars är mycket irriterande på vanliga kameror. Så nära en system kamera man kan komma. Många inställnings möjliheter och bra optisk zoom. Kanon att man kan välja att fokusera manuelt eller med automatik.

Efter att ha testat hela serien från Dimage 7 til A200/A2 och massa kameror runt om så måste jag säga att detta var en riktigt topp kamera för pengarna. Kunde man byta objekt på den skulle jag aldrig vilja byta ut den men tyvärr. det blir övergång till Canon.
Är man ny med lite mer avancerade kameror som jag, är detta ett bra val att börja med. Har lärt mig otroligt mycket så jag tror jag är redo att gå över till system kamerorna.
Folk har dragit i mig för att forografera dom med denna kamera för dom blev så nöjda med bilderna. Vad kan jag mer säga. Är så nöjd man kan bli men man måste utvecklas mer. =)

Liknande produkter: Dimage A200

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Tradera

Pris: 5600
2006-05-16 chrial

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättåtkomliga reglage och den manuella zoomen.
MINUS: Det skulle iså fall vara bruset vid höga ISOvärden och den den inbyggda blixten.

En perfekt entusiastkamera när man inte vill släpa på så mycket utrustning.
Har tagit c:a 2000 bilder

Kundtjänst: Har fungerat felfritt sedan inköpet november 2004

Köpt hos: expert

Pris: 7400
KG Stolt (HDFS)
2006-01-07 KGS

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabbare, bättre sökare och rotation av bilder direkt i kameran.
MINUS: Det enda dåliga är att det inte finns nåt bättre. Det borde KM ha fixat på så lång tid. Kanske är det här den sista "kompakten"!?

Så har man då "uppgraderat" till A2 från A1. Allt vad jag skrev om Aette stämmer givetvis på A2 också (http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=3726&reviewID=3043#3043) och jag hade nog inte bytt om inte en led frestare lockat mej med en A2 i mycket gott skick och praktiskt taget oanvänd. Jag har inte använt min A2 så mycket under de två månader jag haft den, men har redan hunnit dubbla antalet exponeringar den gjort...

Skillnader mellan Aette och Ani:

1) En sexig guldkant på objektivet. Där kommer canonfreakens röda cirklar på skam. Guld regerar. För övrigt är det precis samma objektiv ända sedan Dimage 7. Varför ändra på en vinnare?

2) Tre miljoner extra pixlar. Inte nödvändigt för nånting egentligen, men det ger onekligen större frihet att beskära i efterhand. Att fota bilder som man vet kommer användas i huvudsak (enbart) i datorn blir (ännu) lättare. Det är lätt att ta ett lite större utsnitt och sedan beskära i efterhand. Samma bild kan beskäras på 28 olika sätt o ändå innehålla 4-5 megapixlar. Skadar inte.

3) Det går att rotera bilder direkt i kameran. Lovely. Det program jag har för förlustfri rotation tar två evigheter på sej. Nu gäller det bara att komma ihåg att göra det också. Av gammal vana vrider o vänder jag på kameran o glömmer rotera, men jag övar.

4) A2 är något snabbare än A1 tyvärr hann jag inte testa Aette med senaste firmware, men A2 drar stor nytta av den och nu är det fullt möjligt att fotografera i rawformat utan långa uppehåll. Det är nice. Så numera fotar jag ofta raw. Vilket i sin tur gör att efterbearbetningen tar mycket längre tid o jag funderar på varför jag kör raw *S*

5) Sökaren. EVF grandioso. Den som inte tror att EVF är framtiden har aldrig kikat i en A2. Förmodligen går EVF att göra ännu bättre, men idag finns ingen digitalkamera som har en bättre elektronisk sökare.

Ani gör det lätt att skjuta upp inköpet av en digital systemkamera ytterligare en tid.

Att jag sätter högsta betyg på hållbarhet baserar jag på mina erfarenheter av Aette. I ur och skur, inne och ute, hemma o utrikes har hon inte svikit många gånger. Dessutom har Aette, när det här skrivs, gjort ytterligare 20-30.000 exponeringar efter mina närmare 70.000 utan att visa några tecken på ålderdomssvaghet.

Finns det nåt som är sämre med A2 då? Tja, snabbaste slutartid är bara 1/4000 sekund jämfört med 1/16000 på A1. Tufft, men det får man leva med. A1 uppges ha 14-bitars A/D omvandling medan A2 "bara" har mer normala 12-bitar. Jag ser ingen skillnad på bildkvaliteten överhuvudtaget.

Dimage 7, A1 eller A2 ger samma bildkvalitet, allt annat lika. Möjligen skulle man med lupp kunna hitta nåt spår av de extra tre miljoner pixlarna. Kanske i form av abberation, vem vet!? Kom just på att jag glömt fota insidan av objektivskyddet!

Liknande produkter: Enda alternativet var att behålla Aette. För den som inte kan få tag i en A2 kan eventuellt en A200 vara nåt att tänka på.

Kundtjänst: Hittills bara positiva erfarenheter. Har även haft kontakt med Zigler (reservation för stavningen) som är KM´s nya verkstad och de var enbart trevliga även om de lät min Ani göra en resa via Skåne till Västmanland. Mänsklig faktor.

Köpt hos: Begagnad av Jörgen Strandberg, FS-medlem
2005-12-22 aqvarick

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: bra zoom , snabb ,
MINUS:

helt ok , bättre auto fokus önskas .

Köpt hos: Cyberphoto
Hans Borkowski
2005-09-16 windstar

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4
PLUS: Det laddningsbara lithium batteriet är väldigt bra, mer än 500 bilder + lång standby, man behöver inte spara ström å stänga av kameran mellan tagningar!
MINUS: Fokuseringen är ibland dålig, behöver bara vara ett tunt grästrå framför eller nära objektet så är bilden förstörd, men detta går att undvika med de många inställningar, program som går att välja!

Lite svår att vänja sej vid, då jag är bortskämd med canon kameror! Även svår att få fina mörker bilder med!
Men återkommer när jag är fullärd på kameran...om en 30-40 år :)
Manuell zoom sparar batteri! otroligt exakt att ställa manuellt!

Liknande produkter: Canon, men liknande kamera är då för dyr!

Kundtjänst: Har fungerat klanderfritt så ingen erfarenhet

Pris: 5000
Hans Borkowski
2005-09-16 windstar

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4
PLUS: Det laddningsbara lithium batteriet är väldigt bra, mer än 500 bilder + lång standby, man behöver inte spara ström å stänga av kameran mellan tagningar!
MINUS: Fokuseringen är ibland dålig, behöver bara vara ett tunt grästrå framför eller nära objektet så är bilden förstörd, men detta går att undvika med de många inställningar, program som går att välja!

Lite svår att vänja sej vid, då jag är bortskämd med canon kameror! Även svår att få fina mörker bilder med!
Men återkommer när jag är fullärd på kameran...omen 30-40 år :)

Liknande produkter: Canon, men liknande kamera är då för dyr!

Pris: 5000
Patrik Borgenhard
2005-08-18 Patrik Borgenhard

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: En gedigen bra kamera med mycket bra ergonomi: bra grepp och många knappar på utsidan för snabba inställningar (inte så mycket meny-snurrande). OK sökare för att vara en display och bra att även sökaren går att vinkla. Bildkvalitén är bra med mycket detaljer och bra färger.
MINUS: Alldeles för mycket brus. Visst, den har en liten sensor, men de borde kunnat jobba bort lite mer brus. Autofokusen är snabb men missar tyvärr alltför ofta. STÖRSTA problemet är att kameran låser och indikerar fokus, men när man sen tittar på bilden i datorn så är den inte skarp, kameran har fokuserat en bit bakom motivet (back focusing) - därför sålde jag den, kunde inte leva med att den missade fokus. Den har också svårt att fokusera när det är lite mörkare.



Köpt hos: Samy´s Camera Los Angeles (på plats)
Christer Magnusson
2005-06-24 bcm58

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Batterilivslängden är det enda som är bra.
MINUS: Brus brus brus. den har totalt värdelös autofokus



Pris: 7900
Ivan Ström
2005-04-13 Cyklisten

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra Kamera för rätt användare
MINUS: Svårt att hitta auto-fokus ej pop-up blixt i autoläget

Bra kamera men lite för långsam för mej jag hade tänkt att använda det till fotografering av min tävlingscyklande son.Det finns dock många finneser på den kanske för många?
Våran andra kamera som var vår första digitalkamera (Pentax Optio550) är bättre i fokusen

Liknande produkter: Tittar förnärvarande (maj 2005)på Canon EOS 350d med efs 17-85f/4-5.6is usm

Kundtjänst: Har ej haft några fel på den

Köpt hos: Expert Fridhemsplan
Anders Bornäs
2005-04-07 boran

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att komma åt inställningar utan att gå in i menyn. Oerhört finessrik.
MINUS: För brusig på ISO 200 och över.

Jag tycker den är smidig i formatet och efter att ha provat ett batterigrepp ville jag aldrig släppa taget.

Så gott som alla inställningar går att komma åt via knappar och reglage på själva kameran. Jag trodde det skulle vara lätt att komma åt något av misstag, men jag tycker den är väldigt lättarbetad.

EVF:en gör att man ser i sökaren precis hur bilden kommer att bli. Jag tror och hoppas att optiska sökare kommer att lämna plats för elektroniska i framtiden. Den fungerar mycket bra.

Optiken är bra och det är fullsmockat med finesser som live histogram, rutnät i sökarbilden, antiskakfunktion, fem egna "inställningsprogram" och följande autofokus.

Den enligt mig största nackdelen att iom att det är fast optik begränsas man för mycket av det höga bruset. Jag hade gärna sett metallgängor på objektivet istället för plast. Den automatiska vitbalansen fungerar klanderfritt förutom i två lägen. Den kopplar inte automatiskt över till blixt när denne används och den är verkar inte skilja (automatiskt) på ljus från glödlampor och solljus.

Jag har inte upplevt några problem med autofokusen jämfört med andra digitalkameror. Allt som allt är jag väldigt nöjd med kameran.

(Priset nedan avser september 2004)

Liknande produkter: Ptja... alla? :-)

Kundtjänst: Man får mycket bra hjälp. Det får alla så det tar tid.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7795
2005-03-28 thaung

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Relativt kompakt, bildstabilisering (tur att det finns), känns robust, bra knappar och reglage.
MINUS: Brus brus brus, dålig autofokus, uselt kontrastomfång

Jag köpte denna kamera för att jag skulle göra övergången till digitalt foto. Jag blev besviken, framförallt på autofokusen. Det motivföljande läget är i mitt tycke helt oanvändbart, det missar fokus fler gånger än det gör rätt. Bruset som sensorn genererar gör att bildstabiliseringen är ett måste då man i mitt tycke inte kan använde annat än max ISO 100 om man vill ha någorlunda rena bilder. En 300D ger samma brus vid ISO 800 som en A2 ger vid ISO 64, där var hela nyttan med bildstabiliseringen borta. Kontrastomfånget är det som till slut gjorde att jag sålde kameran. Det var nästan alltid någonting i bilden som blev antingen under- eller överexponerat. Men det verkar mera vara ett problem med sensorn då alla semiproffskameror som använder den 8mp sensor har samma problem. Kameran är dock väldigt robust byggd och känns proffsig. Mekanisk zoom är mycket mycket bra och batteritiden är också den klart godkänd. Dock inte en kamera jag kan rekommendera p.g.a. för många tveksamheter i AF och framförallt bildkvalitét. Köp en DSLR istället.

Liknande produkter: A1, 300D

Köpt hos: OnOff
2005-01-20 Coffepot

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Smidig kamera med avancerade möjligheter, passar mitt sätt att jobba.
MINUS: Kan inte komma på några.

En mycket smidig kamera. Passar mig perfekt, kan ställa in den för mina behov. Bildkvaliteten är helt OK.

Liknande produkter: Sony DSC 828

Kundtjänst: Ingen erfarenhet, men skall skicka in den på service snart. Glappkontakt i makro knappen,

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9000
Christer Törsleff
2004-11-17 Christer1

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Har ett fullt set av verktyg. Tar bra bilder
MINUS: I och med att det finns så mycket inställningsmöjlighter kan den bli lite "trögjobbad" innan man hittar rätt.

En mycket bra svensk online bruksanvisning kan laddas ner här:

http://www2.konicaminolta.de/download/index2.php?Section=KameraDocu

När man lärt sig bläddra och hoppa i Adobe Reader blir bruksanvisningen suverän.

Liknande produkter: Alla Canon kameror, har mycket bra erfarenhet av Canon

Köpt hos: Onoff
Karl Schultz
2004-10-10 Kasch

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Utmärkt byggkvalité, användarvänligt gränssnitt - plus för alla "mekaniska" rattar och reglage. Bildstabilisator & manuell zoom.
MINUS: Brus vid höga ISO-tal.

En perfekt kamera för den som önskar en avancerad digitalkamera men som tycker en DSLR är för klumpig och som vill ha fast objektiv. Bra kvalité och skön att hålla i - lagom stor (för den som är trött på digitala kompaktkameror som är så små att de försvinner i handen). 8M räcker långt - ger dock ganska mycket brus vid höga ISO-tal, något som ofta går att fixa med program som Noiseware. Dessutom finns en väl fungerande bildstabilisator.

Närgränsen för makro är inte den bästa (13 cm) men makrot kan lätt förbättras med närbildslinser. Dessutom hjälper telezoomen. Kanske inte det bästa valet för den som mestadels vill nyttja automatiken men ett desto bättre val för den som vill jobba mer med manuella inställningar. Utmärkt med mekaniska rattar för de flesta inställningar - man är inte helt låst vid det digitala gränssnittet. Förvånansvärt bra batterilivslängd. Optiken motsvarar 28-200 mm och verkar vara av god kvalité. För den som önskar mer finns både tele- och vidvinkelkonvertrar att köpa till för en rimlig kostnad. Också suveränt med manuell zoom till skillnad från de flesta klasskonkurrenter.

Liknande produkter: Jämförde bl a med Panasonic FZ20, Fujifilm S5500, Kyocera Finecam M410R, Nikon CoolPix 8700, Canon G6, Olympus Camedia 760/765, Minolta Dimage A1

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7500
Jens Byh
2004-09-09 JensByh

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Totala spannet och möjligheterna med kameran.
MINUS: Bildkvalitet. (kontra pris)

Jag tycker att med tanke på priset när kameran kom. Så presterar den inte tillräcklig bildkvalitet.
Bilder på med högre ISO än 100 blir dåliga.

Efter mycket testande så har jag funnit att inställningarna ISO 64, sharpness på "hard" och upplösning motsvarande 5Mpixel ger de bästa bilderna.

Skulle man ta samma bild med 8Mpixel, ISO 200 och normal skärpa så blir man ofta missnöjd.
Patrik Holmqvist
2004-09-09 specman

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Manuell zoomring, fin viewfinder, snabb autofokus, lättnavigerad menu, stort zoomomfång, bra bildstabilisator.
MINUS: Finns inte så många men är lite svår i mörker.

En Jätte bra kamera som säger det mästa för sig själv. Valet till den här kameran va bara för jag hade läst så mycket om den här o den va så bra. Och jag är väldigt glad att jag köpte den kameran den är jätte bra och smidig på alla sätt o vis.

Liknande produkter: Dimage A1

Köpt hos: Onoff

Pris: 7990
Fredrik Sjögren
2004-08-17 FredrikSjogren

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb start, Smidig fast den är stor, Guld bilder.
MINUS: Lite svår med autofokusen ibland.

Efter att ha tagit nästan 400 bilder på 4 dagar, kan jag säga att det är verkligen en kanonkamera. Vilka klara fina bilder det blir WOOWW säger jag bara.

Liknande produkter: Canon, Nikon

Kundtjänst: ingen

Köpt hos: Specitek.se

Pris: 7388
Lars Nilsson
2004-07-31 Terrier

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4
PLUS: Snabbstartad, manuell zoom, lätt att använda bra menyer
MINUS: Svag blixt



Köpt hos: Netonnet

Pris: 8700
2004-05-09 iliasokka

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Fin viewfinder, manuell zoom, manuell fokus, snabb autofokus, mycket bra exponerinssystem, USB2, GT objektiv, lättnavigerad menu, bra auto vitbalans, manuell vitbalans med vitt/grått kort o mm
MINUS: Väldigt dålig kvalitetskontroll hos KonicaMinolta, bara tre bilder i rad dvs litet internt minne, mycket brus vid 200ISO, 800ISO - tveksam att man kan använda 800ISO

Kameran är ganska dyr och KM måste kolla mer noggrant att alla kameror som kommer på marknad är av bra kvalite.
Jag var tvungen att skicka kameran till Minolta pga döda/heta pixlar. Hade 9 heta pixlar som dykte upp även med ISO64 och slutartid på 1/500s! Dessa 9 pixlar satt i form av fyrkant (3x3) och hade ca 200-230 i röd och 50-70 i blå och grön(100 i snitt)(ja, detta med ISO64 och 1/500s).
Med ISO64/100 och slutartid 1/25s fick jag en till död pixel (255 i alla kanaler).
Dessa pixlar syns på LCD och i EVF.
Jag köpte 8 mpxls kamera för att kunna klippa ut delar av bild, ha större mojlighet för redigering. Klipper jag mindre delar, ser jag dessa pixlar.
Det är synd att man kan ta bara 3 bilder i rad (5 med Dimage A1!) och KM borde kolla att de tillverkar enastående produkt och inte bara förbättrar vad redan säljes bra.
Autofokus är ganska snabb, men inte så nogrann som skulle önskas och jag är ibland tvungen att korrirega AF manuellt.

Tillägg:
Efter reparation blev kameran mycket bättre. Om jag jämför antalet av "heta" pixlar på längre slutartider, då är det tio gånger mindre efter reparation och det känns att bilder blev mindre brusiga och helt acceptabla upp till 200ISO, även 400ISO är ganska användbar.
I reparationsdedel stod att de bytte CCD(fotosensor).

Liknande produkter: Canon PowerShot Pro1, Nikon Coolpix 8700, Olympus C8080, Sony DSC-828, Fujifilm Finepix S7000

Kundtjänst: Teknisk support svarar faktiskt mycket snabbt - skickade ett brev på eftermiddag och fick två svar på förmiddag nästa dag. Mycket bra!

Skickade kameran till Minolta och satt utan kameran på en månad(och hann att använda bara på en månad).
Tycker faktiskt att kameran borde bytas omedelbart el repaperas lite snabbare än så.

Köpt hos: Fotomarknaden

Pris: 9590
Peter Atterfjäll
2004-04-18 quarc

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb start, bra bildkvalitet, stort zoomomfång, bra med bildstabilisator.
MINUS: Långsam att lagra stora bilder. Kan endast ta 3 bilder i serie. Kanske onödigt många möjliga inställningar.

Har endast haft kamera ett par dagar, men så här långt är intrycket mycket bra. Det enda jag riktigt saknar är en riktigt bra funktion för att manuellt kunna stäla fokus exact som jag vill ha den. Men jag antar att det bara är att lära sig använda autofokusen även för det.

Liknande produkter: Canon G5, och Powershot 1

Köpt hos: Dustin

Pris: 8000
2004-04-14 Tobiase

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: 28-200mm räcker långt, snabb bildvisning, USB 2.0, 8M CCD, bra sökare
MINUS: Brusig vid högre ISO än 100

Hade A1:an som jag gillade mycket, så när A2:an kom kändes det som jag ville ha den. Den höga upplösningen (900k) i sökaren gör att man nu kan fokusera bra manuellt, det var svårare i A1:an. Bruset är störande, om man kör med 200-800 ISO, i alla fall på snabba (1/125-1/200 sek) tider.
Kameran är skön att hålla i och tar bra bilder. Många inställningar gör att man kan få det önskade resultatet.
Snabb. Är helt nöjd med köpet.
Det som kan förbättras är alltså bruset.

Kundtjänst: Mkt bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9800
Maria Grönbeck Moretto
2004-04-14 Ladyspawn

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Blir bra bilder beroende på vilken inställning man använder.
MINUS: Kanske lite för kompakt. Känns inte helt bra att hålla i.



Liknande produkter: Minolta DiMAGE 7i/7hi.
Canon eos 300D

Köpt hos: Expert

Pris: 10400
ANNONS