Nikon 1 Nikkor VR 10-30/3,5-5,6Normalzoom motsvarande 27-81mm till Nikons spegelfria systemkameror i miniformat, V1 & J1.

Inbyggd VR bildstabilisering, samt AF-motor STM för tyst autofokusering, speciellt lämpligt för filmning.

Betyg: 
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension2018-01-11 bomalt

PLUS: Litet format. Skärpan ganska bra. Bildstabilisering. Tyst fokusering.
MINUS: Ljusstyrkan inte den bästa. Objektivet måste "fällas ut" innan man kan fotografera.

En ”normalzoom” som följde med vid köp av en Nikon 1 V1. Hyfsad skärpa, men ljusstyrkan är inte den bästa.

Att objektivet måste "fällas ut" genom att man skruvar på zoomringen innan man kan fotografera är inte en så lyckad lösning kan tyckas. Visserligen startas kameran i samband med det.

Den tysta fokuseringen är bra när man filmar.

Köpt hos: Elgiganten
2014-04-27 eskil23

PLUS: Kompakt, hyfsat skarp
MINUS: Kromatisk abberation, dålig ljusstyrka

Jag har inte provat något objektiv som har så mycket kromatisk abberation som det här, faktiskt ganska störande. Dessutom har det ganska ful bokeh. Man kan ju tycka att det borde gå att klämma in större bländare än så här på en zoom som bara är 3x.
2013-01-20 frwe

PLUS: Bra skärpa redan på största bländaren. Använder bara de största bländarna då skärpedjupet är ganska stort beroende på mindre sensor i V1an.
MINUS: Litet distorsion som med ett knapptryck är borta i CaptureNX2. Zoomringen inte helt mjuk. Litet pilligt objektivlock som jag ofta tappar.

Kan väl inte riktigt jämföras med de "riktiga" objektiven jag har till fullformatskamerorna men den funkar väldigt bra på V1an som fickkamera. Litet pilligt att man måste sätta igång objektivet med en knapp och vrida på zoomringen. Välbyggt och bra grepp.

B+W Polariastionsfilter HTC